Şimdi Ara

PlayMarketGlory Paramı Kazanmak İstiyosunuz İçerii

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kayıt Link: Market Glory

    Sadece sabır işi arkadaşlar ve ilerledikce daha çok kazanç yapabilirsiniz

    Oyun size başlangıçta sıkıcı yada çekilmez gelebilir fakat zamanla oyundan keyif almaya ve para kazanmaya başlayacaksınız. Sabrınız en büyük kazancınız olacaktır. !!!

    Merhaba arkadaşlar, Market Glory internet tarayıcınız üzerinden oynayabileceğiniz ücretsiz bir strateji oyundur. Üstelik Market Glory, oynayarak para kazanabileceğiniz bir oyundur. Market Glory ‘ de kazandığınız parayı Paypal üzerinden banka hesabınıza çekebilirsiniz.

    Fakat bu oyundan para kazanabilmek için sabırlı ve istekli olmanız lazım. Oyun başlangıçta çok sıkıcı yada karışık gelebilir ama kısa zamanda oyunun mantığını kavrayıp oyundan zevk almaya başlarsınız.

    Market Glory ücretsiz bir strateji oyunudur dedim fakat kısa sürede güzel paralar kazanmak istiyorsanız oyuna yatırım yapmanız gerekir. Yine de oyuna yatırım yapmak sizin tercihinizdir isterseniz para yatırmadan doğru stratejileri izleyerek uzun vadede güzel paralar kazanabilirsiniz.

    Bunlara ek olarak MarketGlory sistemine eklenen GoalTycoon adında yeni bir futbol menejer oyunu bulunmaktadır. İki oyun birbirine bağlıdır. Bu sebeple ister MarketGlory linkimden isterseniz GoalTycoon linkinden kayıt olup iki oyunu birden oynayabilirsiniz. GoalTycoon oyunu yepyeni fırsatlar sunmaktadır ve oyun yeni bir oyun olduğu için ne kadar erken başlarsanız o kadar yararınıza olur. Oyuncu sayısı arttıkça lig sayısı artmakta ve üst liglere tırmanmak git gide zorlaşmaktadır.

    Bu makalemde size oyunun bütün özelliklerini resimlerle destekleyerek anlatmaya çalışacağım. Umarım faydasını görürsünüz.


    BAŞLANGIÇ

    Ülkemiz Türkiye olacak ve bir
    Hükümete sahip olacağız. Sol tarafta ülkemizdeki oyuncu sayısını ve sahip olduğumuz maddikaynakları görebilirsiniz..Hükümeti seçim yoluyla Türk kullanıcılar arasından bizler seçiyoruz. Aşağıda seçilmiş olan Türkiye
    Hükümetin görmektesiniz.



    Oyunun giriş yaptığınızda sayfanın sol tarafında resimdeki bilgileri göreceksiniz. Bu bilgilerin açıklamasını yapalım;

    Energy(Enerji): Sahip olduğunuz Enerji miktarını gösterir.

    Experience(Tecrübe): Sahip olduğunuz Tecrübeyi gösterir.

    Knowledge(Bilgi): Sahip olduğunuz Bilgiyi gösterir.

    Productivity(Verimlilik):Sahip olduğunuz Verimliliği gösterir.

    Euro,Gold,TRY : Oyunda kullanılan para birimleridir.
    Incomes: Kazanılan toplam paranın Euro karşılığıdır

    Oyuna başladığımızda sayfanın üst bölümünde yukarıdaki resmi göreceksiniz.

    Fight(Dövüş):

    Oyunda Fight yaparak TRY biriminde para kazanacağız.Ülkemizde Fight yaparak kazanıcağımız para sahip olduğumuz Energy miktarının %10 u kadardır.Örnek: Sahip olduğumuz Energy miktarı 10 ise 1 kez Fight yaptığımız da kazanıcağımız para 1.00
    TRY dir. Fight yapmak için ” Fight ” butonuna tıklayın ardından Attack butonuna tıklayınız.


    ARENA FİGHT

    -Arena ‘ da Fight yaparak Euro cinsinden para kazanabilirsiniz
    -Arena ‘ da savaşmak için 1 adet saldırı silahı,1 adet defans silahına sahip olmamız ve enerji seviyemizin 5 olması gerekmektedir.
    -Arena ‘ da kazanılacak Euro miktarı Arena ‘ daki seviyenize ve sistemin belirlediği bonuslara bağlıdır. Fight kazandıkça puan alırsınız ve bu puanlar sizi belirli seviyelere taşır.
    Arena kısmında Bonuses sekmesine tıklayarak kazanabileceğiniz miktarları görebilirsiniz.
    Arena da yükselirken Normal Fight işlemi yapmayı bir süre durdurabilirsiniz. Çünkü silahlarınız belirli sayıda Fight işlemi içindir. Tekrar silah almak zorunda kalabilirsiniz.


    WORK

    Oyunda Work işlemi yaparak TRY cinsinden para ve Experience kazanacağız. Kazandığımız para sahip olduğumuz Productivity seviyesine göre belirlenir.
    Günde sadece 1 kere Work yapabiliriz.
    Work işleminden sonra Enerji %50 düşer.
    Work işleminden kazanacağımız parayı hesaplamak için (Productivity)×(Görünen ücret) ÷ 1000 denklemini kullanabilirsiniz. Productivity = (Energy + Experience + Knowledge)/3

    Work işlemini yapabilmemiz için Enerjimizin Productivity seviyemizin %10 undan az olmaması gerekir. Yani Productivity seviyemiz 15 ise çalışmak için Enerji seviyemizin 1.5 olması gerekir. Bu konu Productivity seviyemiz 10 u geçene kadar bizi ilgilendirmeyecek.
    Work işleminden kazanacağımız Experience
    Referans üye sayımıza göre değişir. Bu bilgileri Work kısmında görebilirsiniz.
    3 gün üst üste Work işlemi yaptığımızda Hükümetin belirlediği Bonus miktarına ve Productivity seviyemize göre TRY cinsinden para kazanırız. Bu para bizim için önemli olacağı için hergün Work işlemini yapmak bizim için karlı olacaktır.


    ŞİRKET KURMAK

    Günlük olarak Fight ve Work işlemlerimizi yaptık ve 36 TRY(3 Gold) paramız birikti. 2 Gold sahibi olmak şirket açmak için yeterlidir fakat bütün paranızı şirketinize yatırmayınız. Financial Marketten Gold-TRY dönüşümünü yapabilirsiniz.

    Şirket kurmak için yeterli paraya sahibiz ve şirketimizi açabiliriz. İlk şirketimiz oyunda ücretsiz olarak açılabilen Newspaper(Gazete) Şirketidir. Cow Farm şirketi de ücretsizdir fakat bu şirket mevcut şartlarda bize kazanç sağlamayacaktır. Şirket lisansları 90 günlüktür bu yüzden 3 Gold sahibi olmadan şirketinizi kurmayınız. Aksi takdirde lisansınız boşa gider.

    - Ana sayfanın üst kısmında bulunan Companies > New Company tıkladık ve burada açabileceğimiz şirket türlerini görmekteyiz.

    - Buradaki listeden ” Magazine ” yazan şirketi bulup Register butonuna tıklıyoruz.

    Karşımıza gelen sayfa resimdeki gibidir. Burada şirket ismimizi , şirket sloganımızı , şirketimizi açmak istediğimiz ülkeyi ve şirket resmimizi belirleyip ”Register” butonuna tıklıyoruz.


    ŞİRKET YÖNETİMİ

    Şirketimizi açtık sıra geldi şirket yönetimine bu bölümde maaşlar, hammadde , işçi çalıştırma, yatırım yapma konularını anlatmaya çalışacağım.

    Ana sayfadan Companies > My Companies tıklayalım. Karşımıza gelen sayfada şirketimizi göreceğiz buradan Manage butonuna tıklayalım.
    Finances bölümünde şirketimize sahip olduğumuz 2 Gold u aktarmamız gerekmektedir bunun için Invest kısmına 2 yazıp Invest butonuna tıklıyoruz.
    2 Gold şirketimize aktarıldı. Gold amount yazan kısmın altında 2 Gold göreceksiniz.
    Şimdi Action kısmının altındaki yere 1 Gold yazıp Sell Gold butonuna tıklıyoruz ve 1 Gold umuz TRY olarak şirketimize aktarılıyor. Bunu şirketimizde çalışıcak işçilerin ücretini ödemek ve hammadde satın almak için yapıyoruz. Bu arada Gold-TRY dönüşümlerini yaparken bir miktar Gold dönüşüm ücreti olarak sizden kesilir bu yüzden şirketinizdeki Gold miktarı 0.97 olarak görünecektir. Bu Gold ile Global Markete girerek Hammadde(Raw Materials) alabilirsiniz yada Global Markette yaptığınız satışlar sonrasında tam sayı(1,2,3..) olarak hesabınıza çekebilirsiniz.
    Bu işlemlerden sonra Hammadde almalıyız. Bunun için Inventory > Stocks bölümüne geliyoruz.
    Burada satış fiyatlarını ve stok miktarlarını görebilirsiniz almak istediğiniz miktarı girerek Buy butonuna tıklayınız . Bu ilk satışımız olacağı için fazla kağıt alıp paramızı bitirmeyelim.
    10 kağıt aldık diyelim artık şirketimizde hammadde bulunmakta ve işçi çalıştırabiliriz. Workplaces butonuna tıklayalım.
    Set an Hourly Wage kısmına 1.00 , 2.10 , 1.81
    gibi rakamlar girmemiz gerekir Resimde 1.81 sayısı girilmiş ve Displayed Wage kısmında bu rakamın TRY değeri görünmektedir. Bu miktarı(144.80) maaş olarak ödemeyeceğiz yukarıda maaş hesaplamanın nasıl olduğunu anlatmıştım.
    Tüm işlemleri yaptık artık kendi şirketimiz var ve kendi şirketimiz içinde çalışabiliriz.
    Ek olarak şirketinizde çalışmak isteyen biri olup şirkette yeterli kaynak olmadı zaman Alerts kutunuza uyarı gelir bu uyarıda yeterli kaynağınız olmadığını söylemektedir. Bu durumda şirketiniz 3 dk boyunca aktif olmayacaktır 3 dk sonunda Action bölümünden Aktive butonuna tıklamanız gerekir.
    Şirketinizde 8 saatte 1 işçi çalıştırabilirsiniz.
    Üretimimizi yaptık ve stoklarımızı kontrol edip makale yazma zamanı geldi…







  • benden de üye olursanız sevinirim:

    http://www.marketglory.com/strategygame/Glorythemarket

  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.