Şimdi Ara

Pioneer VSX-520 Kullananlar Topluluğu (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
858
Cevap
21
Favori
55.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coolomar

    net anlayamamakla birlikte, bunun basit olduğunu düşünmüyorum. steriodur çıkışı. mono olanı gördüğüm için bunun yanında oyuncak gibi bişeydi. kullanın bence bunu

    Orjinalini bulabilsem onu alıp takacaktım ama hem fahiş fiyat hemde bulunmuyor. Bununla idare edelim şimdilik, teşekküerler yardımın için.

  • arkadaşlar bu amfi hdmi arc 'ı destekliyor mu?

  • kontendoo kullanıcısına yanıt

    hayır desteklemiyor.

  • kolay gelsin.Nerde hata yapıyorum lütfen yardım edin. 1050 ti ekran kartım var portlarında hiç bir sorun yok kabloda da sorun yok.Kabloyu direk ekrana bağladıgımda görüntü ve ses alıyorum ama pioneer vsx 520 avr cihaza bağlamaya çalıştıgımda hiç bir şekilde görüntüde ses te alamıyorum.Bu arada AVR,HDMİ Kablolar,portlar hepside çalışıyor.Bir program mı kurmam gerekiyor çıkamadım işin içinden.

     Pioneer VSX-520 Kullananlar Topluluğu
  • atama A kullanıcısına yanıt
    Hdmi handshake denilen sorun buna sebep oluyor olabilir. Bazı cihazlar bazı monitör yada benzeri cihazlar ile sorun yaratabiliyor.

    Misal bendeki BenQ hdmi girişli monitör mevcut iş laptopu yada benim desktop pc’nin hdmi bağlantısı ile sorun yaratmazken ps4’ü hdmi ile bağladığımda hiçbir şekilde görüntü vermiyor.

    Tavsiyem başka bir hdmi kablo ile pc ve avr bağlantısını avr’nin farklı hdmi girişleri üzerinden denemeniz.
    Yalnız bunu yaparken her seferinde avr’yi ve PC’yi kapatmanız. Cihazlar açıkken hdmi kabloyu çıkarınca sorun olabiliyor.

    Bir de önce projeksiyonu, sonra avr’yi ve en son PC’yi açarak deneme yapın. Açma sırası bile bu tarz sistemlerde sorun yaratabiliyor
  • Arkadşlar selamlar ikinci el vsx 520 almayı düşünüyorum, bir yandan da araştırmaktayım (konunun 25 sayfasını okudum devam ediyorum :)). şu an elimde Samsung 5+1 ses sistemi var, başlangıçta var olan sistemin hoparlarlerini kullanaiblir miyim? Özellikleri şöyle:


    Front ve surround:

    rated input: 165 watt

    max input: 330 watt


    centre ve sub:

    rated input: 170 watt

    max input: 340 watt


    hepsi 84db ve empedans 3 ohm


    Bir diğer sorum ise siz kullanıcılar oalrak memnun musunuz? Bu işin başında olan biri için uygun mudur? İkinci el alırsam nelere dikkat etmeliyim, yardımcı olursanı sevinirim, şimdiden herkese teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ordoabchao -- 23 Ocak 2021; 21:17:35 >
  • herkese merhaba, ben de pioneer vsx 520 kullanıcısıyım. telefon bağlamak istiyorum. ama nasıl yapacağımı çözemedim. rica etsem yardımcı olabilir misiniz?

  • Bluetooth ile mi nasıl bağlamayı düşünüyorsun?

  • begito35 B kullanıcısına yanıt

    yıllardır aukey wireless bluetooth receiver kullanarak telefonu, ipadi doğrudan cihaza bağlıyorum, yarı yolda bırakmadı, tavsiye ederim.

  • ordoabchao kullanıcısına yanıt
    Ben rakip cihaz Sony str dh 520 kullanicisiyim bilen bilir ayni zamanda ayni segmette cikan 2 farkli urundur vsx 520 ile farki nedir dersebiz sonynin kanal basi cikis gucu daha yuksekti diye hatirliyorum birde sony 7.1 anfiydi buna karsilik pioneer in ses rengi daha guzel ve osd menusus vardi diye hatirliyorum. simdi sizin sorunuza gelecek olursak mevcuttaki hoperlorler hazir sistem hoperloru yani empedanslari cok dusuk 3 ohm kadar. AVR lerin genelde cikislari 8 ila 6 ohm arasinda oluyor benim kullandigim Sony de 16 ohm da destekleniyor. yani o hoperlorler bir ise yaramaz. En fazla pioneer anfi cikis olarak 6 ohm destekliyordu diye kalmis aklimda dogruysa iki front hoperloru seri baglayarak 3+3=6 ohm olarak center hoperlor yapabilirsiniz sisteminizde aktif subwoofer varsa bunuda 10k ve 1k ile gerilim bolucu devre yaparak 10 k uzerinden subwooferid devreye alarak centerin daha etkin olmasini saglayabilirsiniz fakat bu olusturdugunuz ucube cente rspeakerinda ses rengi olarak alacaginiz diger hoperlorlere uyum saglamasini beklemek dolarin 1 tl olmasini beklemek gibi olur. kisacasi ugrasmis hobi edinmis olursunuz. Zamaninda bir yigin ses saitemi modlamistim. Hala bile bir cihaz cope gidecekse mutlakaa hoperlorunu ve anfisini cikartirim cikarbilirsem. Garip ama eglenceli bir hobi.




  • burakdc B kullanıcısına yanıt

    hocam detaylı bilgilendirme için çok teşekkürler, anlaşılan bu işe girerken hoparlörleri de yenileyeceğiz, eski sistemi de artık baba evine kurarız tatillerde ziyaret edince kullanılmak üzere :)

  • ordoabchao kullanıcısına yanıt
    mantikli fikir :)
  • vsx 520 ile esr3tb nin yanında gelen kabloların haricinde kablo güncellemesi yapmak mantık mıdır? kac mmlik kablo alınmalı.

  • Arkadaşlar merhaba. Yeni aldığım 55x93j modeli tv ile vsx 520 bağlantısında problem yaşıyorum. Hdmi kablo denedim olmadı optik denedim olmadı. Tv den ses çıkışı olarak ses sistemi seçiyorum . Ama sesi bir türlü ses sistemine aktaramıyorum. Yardım lütfen
  • tafaran T kullanıcısına yanıt
    https://www.sonylatvija.com/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs-android-/xr-55x93j/articles/00020051

    Öncelikle Hdmi kabloyu tv’nin arc destekli olan Hdmi girişine takmanız lazım. Bazı tv’lerde tüm girişler destekleyebiliyor ama tv’nin girişlerinin olduğu yerde yazılıdır. Oradan kontrol edebilirsiniz.

    Sonrasında Hdmi kablonun güncel ve sağlam bir kablo olduğundan emin olun.

    AVR’den de tv seçeneğini seçmeniz gerekiyor


    Bunun yanı sıra tv’de bravia sync, Hdmi cec tarzı bir seçenek olmalı onu aktif etmeniz gerekli.
    Bir diğer ihtimal de tv’nin ses çıkış formatını dolby digital + olarak seçmişseniz ve AVR bu formatı desteklemiyorsa, ondan dolayı AVR ses vermiyor olabilir




  • Bende Pioneer S-21W subwoofer mevcut. Özellikle ses seviyesi 60'dayken müzik dinleyince belli bir zamandan sonra yanık lastik/kauçuk kokusu geliyor. Oyun oynarken olmuyor. Sanırım arka arkaya yoğun bas verildiği zaman ısınma dolayısıyla ses bobinin üstündeki yapışkan eridiği için o koku çıkıyor. Bunu yaşayan ya da bu konu hakkında bilgisi olan bir arkadaş var mı?
  • Arkadaslar grubu takip eden birileri var mi? Varsa eger donus yapabilir mi?
  • Hdmi outun anlami ne, yani arc mantiginda calismiyor mu?
  • Arkadaşlar hdmi dan görüntü alamıyorum, hiçbir hdmi çalışmıyor. Ankara'da servisi nerede acaba bu Pioneer'ın?

  • Merhaba Arkadaşlar,

    Bir sorum var. Cihazı genelde müzik dinlemek için stereo kullanıyorum. Subwoofer yok, 5 hoparlörüm var. Jamo'nun akustik serisi fena sayılmayacak seviyede hoparlörler. Ara sıra netflix, TV, youtube için de kullanıyorum.


    Cihazı TV'ye optik giriş ile bağladım. Ancak netflix'te 5.1 opsiyonunda Dolby ya da Surround modlarda konuşmalar hiç duyulmuyor. Center'dan neredeyse sıfır seviyesinde ses geliyor. Ama sahnelerdeki diğer sesler vs oldukça kuvvetli geliyor. Sebebi nedir? Başka türlü bir bağlantı mı yapmak gerekir? Benzer problemi yaşayan var mıdır?

  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.