Şimdi Ara

PIONEER AV RECEIVERS (344. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.040
Cevap
88
Favori
466.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 342343344345346
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpanaslan

    Arkadaşlar merhaba. Pioneer amfiler hakkında da tavsiyenizi istiyorum. Özellikle kullanan arkadaşlardan.
    Amfi alıcam 3 adet amfi arasında kaldım.
    1- Pioneer vsx 520 600tl
    2-Pioneer vsx 323 k 450 tl
    3-Pioneer vsx 329k 860 tl
    F/P bakımından hangisini tercih etmeliyim.

    sorunuza nacizane cevap vermek isterim. Bildiğim kadarıyla 323 ve 329 yeni seri amfiler. HDMI bağlantıları ile bir çok yeni cihazı bağlama imkanınız olur.Diğer kablolara göre HDMI daha kaliteli medya ilettiğinden tercih edilmeli. Böylece 520 yi eledikten sonra diğer ikısı için bütcenin elverdiğini almak gerek diye düşünüyor ve konuyu toparlıyorum. Kolay gelsin
  • Arkadaşlar selam, VSX-921 kullanıcısıyım ve 4K TV alma arefesindeyim. Ben HDPC yi HDMI ile AVR ye giriyorum ve oradan TV'ye aktarım yapıyorum yalnız aklımda takılan nokta şu AVR 4K çözünürlük desteklemiyor yanlış hatırlamıyorsam. 4K sample videolarında ve filmlerde nasıl bir çözüm bulabilirim?
  • sasuta kullanıcısına yanıt
    Hdpc dediğiniz eğer htpc yani normal bilgisayar ise şöyle bir çözüm olabilir. Eğer Pc'de harici bir ekran kartı varsa hdmi çıkışının yanında bir de dvi yada displayport çıkışı vardır. Ama Pc olarak laptop kullanıyorsanız böyle bir şansınız olmaz. Ekran kartının marka ve modelini yazabilirseniz daha net bir yorum yapabilirim.

    10tl'ye dvi to hdmi çevirici yada displayport to hdmi çevirici alıp pc'yi Tv'ye doğrudan bağlayabilirsiniz. Bu arada Pc AVR'ye yine hdmi ile bağlı kalır. Bu şekilde olduğunda Pc, AVR ve Tv'yi 2 ayrı monitör olarak görüyor. Misal benim Pc bu şekilde hem AVR'ye hem de Tv'ye bağlı.

    Ondan sonra da ekran kartının sürücüsünün ayarlarından her iki ekrana da aynı görüntüyü aktaracak şekilde ayarlama yaparsınız. Bu sayede sesi hdmi ile AVR'ye, görüntüyü de Tv'ye doğrudan aktarma şansınız olur.

    Yalnız bu senaryoda, tv ve AVR'nin desteklediği max çözünürlükler farklı olduğu için ekran kartının sürücüsü üzerinden her ikisine de farklı çözünürlükte görüntü iletebilir misiniz bilmiyorum. Yada çözünürlüğü her ikisine de 4K olarak iletebilir misiniz bilemiyorum. Benim tv 1080p olduğu için deneme şansım yok. O yüzden net birşey söyleyemiyorum.

    Ama tv aldığınızda denemesi toplamda 10tl'ye mal olacağı için yeni AVR vs almadan önce mutlaka denemek lazım. Bu sayede işi gayet uygun şekilde çözmüş olursunuz. :-)


    Ekleme: Çözüm olarak ekran kartı sürücüsü üzerinden monitor olarak sadece tv seçili olursa çözünürlüğü Tv'ye göre 4k olarak seçebilirsiniz. Yukarıda sondan bir önceki paragrafda bilemiyorum dediğim çözünürlük kısmını çözümü bu şekilde olur.

    Bu durumda pc'yi kullanmak istediğinizde hem tv hem de AVR üzerinden pc'nin bağlı olduğu hdmi girişlerini ayrıca seçmeniz gerekmekte. Varsayılan ses aygıtı olarak da Windows - denetim masası - aygıtlar ve ses bölümü üzerinden her daim hdmi çıkış seçili olmalıdır.

    Bu şekilde yeni AVR masrafına girmenize gerek kalmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 1 Kasım 2015; 9:57:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Evet htpc dediğim bildiğimiz pc yazarken hdpc diye yazmışım. Ekran kartı R9 270, bu şekilde dediğiniz gibi olur sanıyorum. Acaba avr de görüntüyü işlemeden doğrudan tv ye aktarma durumu olabilir mi?
  • sasuta kullanıcısına yanıt
    Çözünürlük anlamında dediğiniz gibi doğrudan aktarma olmaz. Avr'yi monitor gibi düşünün. Max çözünürlük neyse o şekilde aktarım yapabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir sorum olacak,

    Pioneer VSX 520 VEYA 323
    Yamaha NS-50 Kule

    Nasıl olurlar? Film, müzik, tv, konsol. Her amaçla kullanılacak. Bütçeme en uygunu bu ikili ve ilk defa bu dünyaya giriş yapıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LX 77 yerine lx 57 aldım arada pek fark yok sanıyorum ama fiyat olarak biraz daha uygun
    kutusundan çıkarıp kurulumu ve ayarları nasıl yapacağımı pek bilmiyorum
    Türkçe kullanma kılavuzunu bulabilirmiyim acaba
  • Pioneer VSX-528-K 4K Anfimi ve Magnat 202,252,102 hoparlör takımımı satıyorum. Tüm ürünler tertemiz, sorunsuz ve Şubat 2016 ye kadar garantilidir. GSA Elektronik, Orhan beyden alınmıştır. Faturaları, orjinal kutuları ve tüm aksesuarları tamdır.

    http://forum.donanimhaber.com/m_111625086/f_//tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rhone -- 5 Kasım 2015; 19:18:53 >
  • metalcisavas M kullanıcısına yanıt
    Türkçe kulanma kılavuzunu buldum ilginize çok teşekkür ederim
  • S-Link'in 10lu akım korumalı prizi hepsiburada da 87 tl'ye düşmüş, nette hali hazırda daha uygununu bulamadım. Hem de süper hızlı gönderi, aynı gün kargoya verildi.

    Zamanında monster falan araştırmıştım, ama s-link bile 120 TL'lerden başlıyordu. Şimdi bu fiyatta bulunca aldım bir tane. Üzerinde bir adet LNB in-ot ve 2 adet 5A usb çıkışı da mevcut.

    http://www.hepsiburada.com/s-link-spg-10-2m-10lu-akim-koruyuculu-gri-2-usb-port-500ma-5v-priz-p-BS51716
  • Günaydın arkadaslar. Vsx 529 var ve dsmart ile kullanıyorum. Amfiden sat/cbl inputa bağlı. Aksamneve geldiğimde tv ye görüntü gelmediğini farkettim ve soketleri kontrol ettim normal. Kablolarda sağlam direk pc-tv arasinda test ettim. Neden görüntü gelmiyor anlamadım. Amfinin uzerindeki ekranda A altinda hdmi yazisi yanip sönüyor devamlı. Kumandadan S.sel tuşuyla ordaki A harfini H,C1,01 konumlarına alıyorum 3 4 sn sonra kendisi A ya dönüyor. Sorun nerede acaba ve nasıl çözebiliriz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koreaatom kullanıcısına yanıt
    Amfinin hdmi girişinde sıkıntı yok değil mi, başka bir kaynakla test ettiğinizde problemsiz çalışıyor sat/cbl girişi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the wade

    Amfinin hdmi girişinde sıkıntı yok değil mi, başka bir kaynakla test ettiğinizde problemsiz çalışıyor sat/cbl girişi?

    Hocam malesef başka bir alıcım yok. Ama şuan çalıştırdim tüm fişleri çekip biraz bekledim. Daha sonrasinda amfiyi açtım daha sonrada dsmart receveri suan normale döndü. Acaba sorun ne olabilir ki, kullanmış oldugum hdmi kablolari 15 20tl lik birşey ondan kaynaklaniyormudur acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koreaatom kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde tekrar çalıştıysa, bir kısa devre sebebiyle amfiniz kendisini korumaya almış olabilir.

    Bu da kaynaktan gelen bir kısa devre ile alakalı olabilir. Bu sayfanın önceki mesajlarında bu konu ele alınmış durumda, lnbden gelen anten kablonuzu korumaya almanızı öneririm.
  • d.smart uydu cihazını direk tv bağlayın tv ninde optical kablo ile anfiye bağlayın bu sayede anfinizi d.smart ve digitürk uydu cihazından oluşan arızalardan kurtarmış olursunuz
  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    O zaman surround ses alamama durumu ortaya çıkıyor.
  • Optic kablo dts ses formatlarını iletebiliyor o konuda sıkıntı yok surrond derken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    Porblem kabloda değil tvnin digital çıkışında.

    Çoğu LG ve Samsung TVlerin optik çıkışları stereo ses veriyor.
  • Bir kaç gün evvel Dijitürk ün yetkili servisi, talebim üzerine receiver kutusu değişimi yaptı.(7103 Yerine Humax 9505 taktırdım tavsiyeler üzerine) Hazır servis te eve kadar gelmişken, bu forumun önceki sayfalarında da değinildiği üzere LNB den gelen kabloyu korumaya almak amacıyla (galiba akım kaçırmasına sebep oluyormuş, bu da HDMİ bağlantısına sirayet edip tv nin ya da avr nin HDMİ soketlerinin bozulmasına sebep oluyormuş.) philips marka akım korumalı prizden geçirmesini (yani anten kablosunu prizin ilgili girişine takıp yine priz çıkışından receivere bağlayacak) talep ettim..Bana, akım korumalı prizlerdeki anten giriş/çıkışlarının dijital veri iletimi için uygun olmadığını söyleyerek bu talebimi yerine getirmedi..İşten kaçan birine benzemediğinden (çok ilgiliydi çünkü) ben de ısrar etmedim..Var mıdır böyle birşey değerli arkadaşlar?
  • Ben kullanıyorum henüz bir sinyal problemi yaşamadım.

    Zaten sinayl seviyenizin ve kalitenizin %70 ya da %90 olması arasında çok da bir fark yok bence.
  • 
Sayfa: önceki 342343344345346
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.