Şimdi Ara

pide veya ekmek pişirirken su koymak lazımmış fırının içine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • nasıl koyulacak bu su fırın içine?

    bardakla koysak patlar sanırım.

    siemens ankastre fırın. 250 derece filan olabiliyor




  • kücük borcamlar satiliyor kase kadar onlardan al icin su koy borcama bisi olmaz fırında

  • bodysolid B kullanıcısına yanıt
    Seramik kapta koyabilirsiniz. Fırın ısındıktan sonra, pişiriceğiniz şeyi içine koyduktan sonra tabanına da dökebilirsiniz ancak hızlıca buharlaşır ve süreklilik sağlamaz.

    Standart bir ankastre fırının 250 dereceye çıkması pek kolay değil, biraz zaman alır. Fırının içindeki nem ayrıca ısı transferini arttıracağı ancak maks sıcaklığı düşüreceği için süreyi ve suyu da ayarlamanız gerek.

    Pide pizza vb hamur işlerinde unun mümkün plan en en düşük randımanlı yüksek proteinli un olması, hamurun olabildiğince iyi mayalanması(mümkünse 24 saat) ve alabildiğince suya doyması(%75 hidrasyon) daha önemli.

    Youtube da konu ile ilgili çok sayıda içerik var. Fırını anlamak adına mahalle fırınınızdan ekmek hamuru alıp kendi fırınınızda denemeler yaparsanız kıyaslama şansınız olur.

    Bkz.https://eniyitarifler.com/blog-detay?uid=evde-ekmek-yaparken-hangi-unu-tercih-etmeliyiz-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 2 Eylül 2023; 13:24:24 >




  • teşekkürler

  • En alt rafa fazladan bir tepsi koyup içine kaynar su doldurun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 2 Eylül 2023; 18:48:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.