Şimdi Ara

pic ile analog cpu kullanımı göstergesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • proeje şu:cpu kullanımını gösteren analog bir gösterge yapıcam.Biliyorm boş iş ama eğlenicem bilgisayardaki programı c# da yazıcam.pic i de pic basic ile programlıcam.cpu kullanımı ne kadarsa voltmatreye o oranda elktrik yollicam.seri porttan gerçek zamanlı olarak çalışıcak.analog göstergede de yüzde bazında işlemcinin ne kadar kullanıldığı gösterilicek.Fakat sorum şu analog göstergelerle ilgili.Bu iş için illa bir voltmetre mi kullanmam lazım?? pic ile analog metreyi kontrol etmenin başka bir yolu war mı? Bu analog metreler hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.Bu iş için başka nasıl birşey kullanabilirim?bide hiç böyle birşey gördünüz mü nette fln örnek olabilecek?(pek sanmıyorum ama )







  • bu işi daha cok 16x2 lcd ile yapıyolar ama voltmetre yi hiç gormedim illa analog mu yapacan? bunun icin heralde D-A Converter kullanmak gerekir. ama lcd ile yapıcam diyosan pic e bile gerek kalmıyo forumda guncel konulardan biri bununla ilgili.
  • ewt biliyorum lcd ile yapmak çok daha kolay.Ama analog daha bi güzel görünür yaw analog vumetre kullansaydım dac a ihtiyacım olurdu sanırım ama volmetreyle olmaz heralde.aslıda aklıma bişey daha geldi.Ledlerle yapmak daha kolay olur.10 tane led kullanarak vumetre tadında ama analog daha güzel olur. 5.25 lik bölüme sıgabilicek bişey bulabilsem.

     pic ile analog cpu kullanımı göstergesi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.