Şimdi Ara

Peugeot 406 Hakkında Herşey (320. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.005
Cevap
45
Favori
755.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 318319320321322
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ksaylan K kullanıcısına yanıt
    tabiki d9 ama motor olarakta d9 olsun. ayrıca araç çok pahalı otomatik olmasıda ayrı bir düşünme sebebi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sx full

    tabiki d9 ama motor olarakta d9 olsun. ayrıca araç çok pahalı otomatik olmasıda ayrı bir düşünme sebebi.
    Benım aracım 250 bim km de cokda memnunum hic sorun cıkarmadı bana 100 bin kmdir bu d8 lerden alıp veremedıgınız ne anlayamadım
  • Feryancı61 kullanıcısına yanıt
    Kapı kumanda modülünde büyük soketin dışında iki küçük soket var. Şu anda aklımda değil ama ortada kalan soket olması lazım o aynalara kumanda eden devreye ait. Konnektör ters yada yanlış yönde takılı ise çalışmıyor içinde ortadaki bir pin eksik olacak şekilde 2x6 pin soketin 5 hattı bağlı, karşılığı da aynı şekilde 5 hatlı. Bunlar birbirlerini karşılıyor mu bir bakın. Kılavuzları düşünce yanlış ta takılması olası hale geliyor. O durumda da çalışmıyor.
  • Yaklaşık 5 yıl önce planlayıp 4 yıldır kullandığım 4. Nesil carpc sistemimi satmaya karar verdim. Aracı biraz da iş amaçlı kullanmak gerektiğinden bagajdaki kalabalığı da temizlemem gerekiyor. Aşağıda belirttiğim özelliklerdeki sistemimi satıyorum. İlgili arkadaşlara duyurulur :-)

    Pc sistemi özellikleri

    35x25x13 cm boyutlarında aliminyum elektronik prototip cihaz kutusu içinde çift fan soğutmalı, derli topludur.
    80 watt carpc power supply
    Minix 780 g mini itx anakart (anakart askeri elektronik kartların kaplandığı formal coating ile kaplıdır dış etkenlerden ve üzerine düşebilecek iletken malzemelere karşı korur, su nemden etkilenmemeyi sağlar, sarsıntılara karşı elemanları sabit tutar)
    Amd athlon 2 çift çekirdek 3800+ işlemci
    2 gb sodimm ddr2 bellek ve bir adet boş bellek slotu
    Vga, dvi, hdmi çıkış
    5.1 ses çıkışı
    6 adet usb çıkış
    Üzerinde 4 adet sata2 ve bir ide bağlantı noktası
    60 gb 2,5" hdd
    Ssd disk 4yıl önce aldığım ocz agility2 bozulduğundan yenisini almadım o nedenle işletim sistemi yok.
    Win7 64 bit ile gayet hızlı çalışıyordu, üzerinde centrafuse 4 kullanılıyordu. Şu an ssd bozulduğu için işletim sistemi yüklü değil. İstenirse win7 kurulabilir ki ben lazım olduğunda ide üzerinden optik sürücü bağlayıp kullanıyordum. Harici optik sürücü ile kullanabilirsiniz.
    60 lık diske işletim sistemi kurulabilir, ilk zamanlarda o şekilde kullanıp sonradan ssd taktım. Diğer diske de medyaları koyuyordum.
    Kutu üzerinde besleme bağlantıları, otomatik başlama bağlantısı ile anfiyi kumanda eden otomatik on off bağlantıları vardır.
    Kutuda 4 adet ayak olup direk bagaja vidalanabilir.
    Sistemin yanında usb den bağlı wifi, bluetooth, gps modülleri verilecektir.
    Mp3 carpc.com da satılan HQCT fm radyo modülü içerden bağlı şekildedir
    Kafalık monitörlerine ön monitörden bağımsız görüntü vermek için çift çıkışlı asus pcie vga kartı mevcuttur.
    Anakartta optik ve koaksiyel ses çıkışları da vardır.

    Peugeot 406 d9 aracımda bu pc ile kullandığım kendi yaptığım ön panel ve 7" dokunmatik lcd vga monitör
    Ön panel yol bilgisayarı, dijital klima paneli ve teyp ünitesi çıktığında kalan boşluğa oturacak şekilde fr4 malzemeden kırılmaz, ısıyla bozulmaz şekilde yapılmıştır, ön panelde aracın dijital klima kumanda paneli kasası çıkartılarak takılacak şekilde ve lcd monitör bütünleşiktir.
    Ön panel üzerindekiler
    7" dokunmatik 800x480 vga ve geri vites kamerası uyumlu monitör ( sabit)
    Biri sadece şarj diğeri şarj+pc bağlantılı iki adet usb bağlantısı
    Mikrofon ve ses girişi için bağlantıya hazır 3,5 mm jak girişleri
    Microsoft media center uzaktan kumanda modülü ile modülün ir alıcısı lcd monitör ön paneline gömülü halde ve bir adet temiz uzaktan kumanda.
    3 m siyah karbon kaplama

    Sistemin resimlerini çektim yarın yükleyeceğim şu an elimde değil hepsi.

    Sistemi komple alacak olan olursa kablolamayı yapıp sistemi bağladığında tek eksiği anfi olacaktır.

    Bağlantıları ile ilgili her türlü bilgiyi sağlarım. Araçtaki kabloları sökmek sıkıntılı olduğundan sökmeden bıraktım.
    Gerekenler
    Vga kablo
    İki adet usb kablo
    Geri vites kamerası için video hattı ve geri vites kamerası aktif olduğunda monitörü av2 moduna geçirmek için bir adet 12 volt anahtarlama hattıdır.
    Ben ekstradan 12 li kablo döşeyip kullandım.

    Pc sistemi için 650 TL
    Ön panel ve lcd için 450 TL dir
    Hepsini takım alırsanız 1000 TL dir.
     Peugeot 406 Hakkında Herşey Peugeot 406 Hakkında Herşey Peugeot 406 Hakkında Herşey Peugeot 406 Hakkında Herşey Peugeot 406 Hakkında Herşey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 11 Nisan 2014; 9:43:27 >




  • ozbay kat kaloriferi kullanıcısına yanıt
    Motora söylenebilecek tek şey bazılarının lpg de sorun çıkartması yoksa gayet dayanıklı bir tasarımdır. Yoksa 300-400 bin kmleri gayet rahat geçer bence kronik bir hatası sorunu yok zaten. Yeni motor lpg ile daha uyumlu, bir üst seviye euro normunda, tork 10 nm arttırılmış ve gücü de arttırılırken yakıt sarfiyatı % 1-3 azaltılmıştır bildiğim kadarı ile.
  • Konular karışmasın diye ayrı ayrı yazıyorum
    Bugün aracımın tüm amortisörlerini sıfır olarak aldım, daha takılmadı ama hafta sonu takmayı planlıyorum.
    Yedek parçacı tanıdık bir akrabam aracı oldu DJ marka gazlı ön ve arka amortisörlerden aldım, önler 70 TL arkalar 60 TL. Amortisörleri biraz araştırdım, alman malı aldıklarım, uluslararası bir marka ve oldukça ağır, sağlam duruyorlar.

    Yine bu yaz için lastikleri değiştirdim. Petlas velox sport PT711 aldım.
    Boyutları 215/50/ZR17 91W, eskileri de 215/45/17 87H idi. Aldıklarım V desenli. Jantları boyatmak için arkadaşa bıraktım o nedenle lastikler takılmadı. Gürültü ve yakıt tüketimi diyeceksiniz eminim. Kışlıkları aracın orijinal jantında 195/65/15 olarak GY UG7 kullanıyorum. Jantlarım Alman Dezent marka. Eski lastikler Roadstone N 5000 idi. Onları satılığa çıkarttım. Etiket değerleri her iki lastiğin de aynı EC73 yakıtta aman aman bir fark görmedim orijinal lastiğe göre ama yanağı bir boy büyük seçtim. Topu topu 1 cm fark etti yanak 45 yerine 50 aldım.
    Lastikleri kliksa.com dan 9 taksit tanesi 180,90TL ye aldım. Kargo yok, Ankara ve İstanbul için ücretsiz montaj hizmeti mevcut. Tabi balans hizmeti ekstradır.

    Ek olarak 2 adet bagaj amortisörü aldım, tanesi 20 TL oldu, biraz pahalı gibi.

    Yine ek olarak sürücü tarafı katlanır aynalı cam kumanda modülü aldım. Orijinali artık tutukluk yapıyordu, eskiden tamir görmüş artık sorurn olmaya başladı geçen gün camı açtım kapatamadım. Bu modül de sahibinden de yan sanayii ama 130 TL artı havale artı kargo bana 145 e gelecekti, amortisörleri aldığım Ankara Şaşmaz sanayideki yerden 120 TL ye mal ettim.




  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Sabah itibari ile dediğiniz olaya bakacağım.Olmadı resim ekleyeceğim.Konu ile ilgili yardım ederseniz sorunu çözebiliriz diye düşünüyorum.
  • millice M kullanıcısına yanıt
    Bobinler ayrı ayrı ise ve arızalı görünen silindir belli ise bobinleri yer değiştirtip arıza da yer değiştiriyor mu bak. Tabi kablolar çıktıkları silindire takılmalı, sonra bujiler yer değiştirilir denenir. Bujileri de sırasını karıştırtmadan söktür farklı bir renk mevcut mu.
    Kablo,buji ve bobin arızası benzinde belli olmayabilir çünkü lpg benzine göre yüksek oktanlı olduğundan araç benzinde normal ateşleme sınırında çalışabilirken lpg de zor ateşleyebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 12 Nisan 2014; 0:35:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sozuak

    Bobinler ayrı ayrı ise ve arızalı görünen silindir belli ise bobinleri yer değiştirtip arıza da yer değiştiriyor mu bak. Tabi kablolar çıktıkları silindire takılmalı, sonra bujiler yer değiştirilir denenir. Bujileri de sırasını karıştırtmadan söktür farklı bir renk mevcut mu.
    Kablo,buji ve bobin arızası benzinde belli olmayabilir çünkü lpg benzine göre yüksek oktanlı olduğundan araç benzinde normal ateşleme sınırında çalışabilirken lpg de zor ateşleyebilir.
    sozuak abi parçaları hangi parçacıdan alıyorsun. daha önce oto yılmazdan alıyodun sanırım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sx full

    sozuak abi parçaları hangi parçacıdan alıyorsun. daha önce oto yılmazdan alıyodun sanırım?

    Alıntıları Göster
    Bu sefer başka parçacıdan aldım, oto yılmaz amortisör için orijinal oem var 275 tl gibi diyordu. Ortağımın akrabası tanıdığım bir arkadaş wv mercedes grubu çalışıyor ama ona söylemiştim o da şaşmaz da paşa pejo arkadaşı imiş ona söylemiş oradan temin ettim.

    Bunsezon aracı bayağı bir yenileyeceğim. Umarım aldıklarım düzgün parçalardır ki amortisörlerin görünüşleri bile çok sağlam duruyor bakalım takınca ne olacak, uzun dönemde ne kadar sağlıklı çalışabilecek.

    Bir ara onarım görmüş amortisör takmıştım fiyat nedeni ile. İlk etapta çukur vs geçerken oldukça iyi idi ama kısa sürede o düzgünlükten eser kalmadı hatta nerede yaptırdın diyen bir arkadaş olmuştu daha erken diye adres vermek istememiştim.

    Bu arada eskiler bildiğim kadarı ile yağlı, yeniler ise gazlı. Sürekli bu tip parça değiştirme deneyimim yok. Kısmetse yarın yoksa pazartesi takılacak, jantları da boyatıyorum, lastikler yenilendi. Stop ve farlara da makyaj yapıp düzgün bixenon mercek ekleyip uygun bulursam 4300 k lık osram philips lamba takacağım.




  • Feryancı61 kullanıcısına yanıt
    Dün aldığım yeni sürücü tarafı kumanda modülünü taktım. Gayet iyi çalışıyor. Sizin araçta farklı mı sanmam ama kumanda modülüne biri kilitli geniş dikdörtgen konnektör giriyor, ayna kumanda çubuğu olan baş tarafta ise 2 adet 2x3 pin konnektör mevcut. Bunlardan ortada olanı aynalara kumanda ediyor. Diğerinin fonksiyonunu denemedim. O ortadaki yanlış takılı yada takılı değilken ayna kumandaları çalışmıyordu. Sizde modülü değiştirip eksik fonksiyonlu bir modül takmış olabilirler mi zamanında?
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun abim. güle güle esnet :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sx full

    hayırlı olsun abim. güle güle esnet :)
    İnşallah sağol vakit bulup taktırayım da, malzeme kalitesi ve görünüm olarak harika görünüyor. eski amortisörleri söktürdüğümde yaylar da üzerinde hafif gelmişti. Bunlarda yay felan da yok. Takmadan resimlerini çekerim. İnşallah iyi olur da ucuza araç takır tukurlarından kurtulur. En nefret ettiğim şeydir yolda giderken araçtan ses gelmesi.
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Hocam ancak bugün vakit bulabildim.Resim ekledim.Konu ile ilgili olarak siz sürücüyü nerden ve ne kadar temin ettiniz benim sürücü arızalandı.Konu hakkında yardımcı olursanız memnun kalırım.
     Peugeot 406 Hakkında Herşey Peugeot 406 Hakkında Herşey




  • Feryancı61 kullanıcısına yanıt
    Sürücü derken sürücü tarafı cam+ayna kumanda panelinden bahsediyorsunuz değil mi.

    Ankara şaşmaz Paşa Peugeottan aldım. Sahibinden de 130 TL ye de ilanı başka bir satıcının vardı. Ben 120 ye aldım amortisörleri almışken diğerine havale ücreti ve kargo ücreti ödemek istemedim.
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam sürücü tarafı aynalar artı 4 cam otomatiği.Yarın bi ariyimde bende sipariş veriyim hemen.Ürün sıfır mı yoksa çıkma mıdır peki?
    Birde hocam resimleri çektiğim kablolar katlanır ayna için olan kablolar mı yoksa artı kablosu mu olması gerekiyor.Ortadakinde 3 kablo var en öndekinde ise 4 kablo var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feryancı61 -- 13 Nisan 2014; 23:33:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Feryancı61

    Doğrudur hocam sürücü tarafı aynalar artı 4 cam otomatiği.Yarın bi ariyimde bende sipariş veriyim hemen.Ürün sıfır mı yoksa çıkma mıdır peki?
    Birde hocam resimleri çektiğim kablolar katlanır ayna için olan kablolar mı yoksa artı kablosu mu olması gerekiyor.Ortadakinde 3 kablo var en öndekinde ise 4 kablo var.
    Bağlantı sayıları aynı, bendekinden farklı değil.
    Aldığım kumanda modülü yan sanayi, görüntü olarak birebir ve mat yüzeyli. Çalışması gayet düzgün. Bu yaşta ve fiyat aralığındaki bir araçta bence artık bazı parçaları yan sanayi takmak daha uygun. Orijinal diye 250-300 TL vermek mantıklı gelmiyor.
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ediyorum hocam..
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Hocam bugün itibari ile demiş olduğunuz yerden ürünü aldım.Fakat ayna kapatma olayı gönderidiği kolda yok.Aradığımda da yan sanayi kollarda kapama işlemi yokmuş.Sizdeki kol aynaları kapatıyormu? Çıkamadım bu işin içinden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Feryancı61

    Hocam bugün itibari ile demiş olduğunuz yerden ürünü aldım.Fakat ayna kapatma olayı gönderidiği kolda yok.Aradığımda da yan sanayi kollarda kapama işlemi yokmuş.Sizdeki kol aynaları kapatıyormu? Çıkamadım bu işin içinden.
    Var kapama, yuvarlak joystiği 0 noktasından 180 derece çevirince kapanıyor. Sizde nasıl yok
  • 
Sayfa: önceki 318319320321322
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.