Şimdi Ara

/// PEUGEOT 308 /// (197. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
12.819
Cevap
56
Favori
1.482.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 195196197198199
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: krmypr

    tesekkur ederım arkadaslar.ya bır sorum olucak arabayı aldıgım bayıye 5000 kapora verdım.Adamlar daha araba gelmeden bende paranın tamamını ıstıyorlar.bende araba bır yana para bır yana dedım.Ne dıyonuz bu olaya.ben parayı pesın verıcem ama arabayı sonra alıcakmısım bak bak))))

    olabilir. Ben geçen yaz yaşadığım bir olayı anlatayım. Babama bir Chrysler alacağız. Araç showroom da duruyor.Kaporayı verdik.Aracın teslim günü belirlendi. paranın kalanını verdik. Fakat arabayı 1 hafta kadar sonra vereceğiz dediler. Araç burada yanınızda neden işlemini yapmıyorsunuz deyip biraz sıkıştırınca Araç fiili olarak showroomda ama resmen Türkiye'ye giriş yapmadı gümrükte gözüküyor (konuştuğumuz yer grey market değil,resmi bayii) dediler. Durum şuymuş. Aracı özel bir izinle fuar vb. talebiyle kılıf uydurup showrooma alıyorlar. aracı satıp tüm parayı alınca gümrükten çekip sana veriyorlar. Otomotiv sektörü ve bunun ticaretinde değişik varyasyonlar mevcut. yetkili bayiden alıyorsan ve sözleşme yapıldıysa al bir şey olmaz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: oquzdag

    krmypr,

    dandik motorlu astra??? benim senin aracını uzun süre kullanma fırsatım oldu. inan dandik motorlu astra ile senin aracın arasında en fazla %5 çekiş farkı var. (son hız 308de yüksek)

    benim gibi sakin bir kullanıcının dürüst görüşüdür. saygılar

    1.3 CDTi motor GM-Fiat ortaklığı geliştirilmiş, Fiatta multijet Opel'de CDTi olarak adlandırılan ödül almış bir motordur.Corsa,Grande Punto yani B sınıfında düşük bg.güçlü şekli varken Astra ve Bravo'nun yer aldığı C sınıfındaki 1.3 CDTi motorun tork, bg.gücü /ECU ayarları farklı/daha yüksektir. PSA grubunun HDi ve GM-Fiat grubunun CDTi motorları direkt enjeksiyonlu, güçlü ve dayanıklı üretimlerdir. Dandik motorlu Astra lafına ben de katılmıyorum.




  • Şu nazarı bi atamadın üstünden. Yakında nazar değecek bişey kalmayacak :) Geçmiş olsun bence de pack tampon al her işte bir hayır vardır bak tampon beni değiştir dercesine delinmiş.



    quote:

    Orjinalden alıntı: ali-34

    ''krmypr'' arkadaşım aracın hayırlı olsun, güzel günlerde kullanman dileğiyle =)

    Sizlere hemen bugünkü kazamı anlatayım

    Okuldan arkadaşlarla halı saha maçına gittik. Çıkışta arabama bindim ve yanımda da arkadaşımın Polo'su vardı o da bindi arabasına
    2 arabada da 5'er kişi vardı. Araçlarımız yan yana park halindeydi. Ben geri geri çıkarken arkamda da Audi A4 çıkıyormuş ve ben geri geri o da ileriye doğru gelerek çarpıştık. Tam o sırada da bahsettimğim Polo'daki arkadşaım geri geri çıkmaya başladı ve o da benden yaklaşık 3-4 saniye sonra Audi'ye çarptı. Yani biz 2 arkadaş Audi'ye bindirdik ve Audi'nin çamurluğu falan yamultu epey. Benim tamponum el büyüklüğünde kırıldı içeri doğru ve tam sağ taraftaki iç bariyer ortaya çıktı. Polo'da ise bir şey yok şansa. kazanın şokunu atlattıktan sonra hepimizi gülme aldı ve bu olay 20 kişilik arkadaş grubumuzun önünde oldu. Audi'de ki abimiz de çok sakin bir adamdı hemen kaza tutanağı tuttuk. Böyle aptal ve bir o kadar da komik kaza geçirdik hala gülüyoruz. Dikkatsizliğin bu kadarı işte. Tamponu sigortamdan yaptıracağım. Aslında delinmesin diyordum ama yapacak bir şey yok. Hatta farkını verip Premıum pack tampon düşünüyorum. Yarın Mepa'dayım ....





  • Bu arada benim bu ay sonunda yıllık bakım var. Bu 15000 bakımı yaptıran oldu mu nelere bakılıyor ne kadar tutar yaklaşık. Dikkat etmemiz gereken özellikle kontrol etmesini isteyeceğimiz bir kısım var mıdır?
  • para bır yana araba bır yana banada yanısnı yaparlar bunlar helekı talebın bu kadar yuksek oldugu bır donemde
  • yanlıs olmus ıyı motorlu araba olabılır ama 16 ınc jantla 1300 motor araba yerınden kalkmıyor test ettım bırde altı vıtes koymuslar.bırde arabada 4 kısı ve klimanın acık oldugunu hesaplarsan araba calısmayabılır))
  • Merhaba

    Bu benim ilk mesajim:)

    Ben de Mepa ya 110 Auto6R icin kapora verdim ama bizim anlastigimiz fiyat 34.500 oldu. (stil paket +metalik boya) Park sensorunu de hediye olarak takacaklar, onun da bedeli 150tl civarindaymis. Daha evvelki arabalarimizi da hep Mepa dan aldigimiz icin bize ozel bir indirimi oldu, normalde 34.900 e kadar iniyorlar, haberiniz olsun. Aci yi da cok zorlarsaniz 34.700 e kadar iniyorlar.
    Hemen hemen TR deki belli basli tum Peugeot bayilerini aradim, gerci en iyi fiyati Izmir Arkas verdi ama, arabanin kronik arizasi cikar falan, servisler nerden aldiysan git ona diyebilirler diye Mepa yi degistirmedim.
    Fume renk sectim, umarim iyi bir secim yapmisimdir.

    OTV indirimden yararlanmayi dusunenlere yardimci olur umarim.

    Selamlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mmmatay

    Merhaba

    Bu benim ilk mesajim:)

    Ben de Mepa ya 110 Auto6R icin kapora verdim ama bizim anlastigimiz fiyat 34.500 oldu. (stil paket +metalik boya) Park sensorunu de hediye olarak takacaklar, onun da bedeli 150tl civarindaymis. Daha evvelki arabalarimizi da hep Mepa dan aldigimiz icin bize ozel bir indirimi oldu, normalde 34.900 e kadar iniyorlar, haberiniz olsun. Aci yi da cok zorlarsaniz 34.700 e kadar iniyorlar.
    Hemen hemen TR deki belli basli tum Peugeot bayilerini aradim, gerci en iyi fiyati Izmir Arkas verdi ama, arabanin kronik arizasi cikar falan, servisler nerden aldiysan git ona diyebilirler diye Mepa yi degistirmedim.
    Fume renk sectim, umarim iyi bir secim yapmisimdir.

    OTV indirimden yararlanmayi dusunenlere yardimci olur umarim.

    Selamlar




    öncelikle hayırlı olsun. Güle güle kullanın kazasız belasız inşallah...

    Renk olarak füme derken, köpekbalığı grisimi yoksa atom grisimi aldınız...




  • öncelikle yeni araç alanlara hayırlı uğurlu olsun diyorum.ali sanada hayırlı olsun diyorum sonunda(geçmiş olsun demem).
    stormatme;ses sistemin hayırlı olsun.

    bu ötv fırsatından bende yararlanmak isterdim ancak mümkün degil su anda.hem aracı satarken müthiş zarar edecegim istedigim araçta ötvden yararlanmıyor.(Yararlanıyor ancak benim istedigim özellikler özel siparişe giriyor stokta yok).hayırlısı diyelim.su ebaydan bnm için sipariş verebilecek biri yokmu?parasını yanınıza gelip nakit verecegim hemen.

    istedigim aracı şimdilik alamayınca premium cam tavan sıfır bişi düşündüm bende berker.ikinci elde ettigimiz zarar ötv indirimiyle denk geliyor.neyse hayırlısı diyelim kullanmaya devam edelim.bizede bir gün kader güler.
  • servisler nerden aldiysan git ona diyebilirler dıye bır luksu olamaz peugeotun bende bankacıyım musterıyı kendı subesıne gondrmıyoruz promlem yasadıgında.olurmu oyle sey evım adanada ama arabayı ıstanbuldan aldım.ne olucak yanı.bu arada ufaktan opuldum ben galıba aynı arabayı 35400 e aldım ama napalım saglık olsun ıkı ay beklemekten ıyıdır renk ıcın.park sensoru olayınada karsıyım ben arabamı deldırmem kardesım))))
  • araba takası yapanlar için zarar yok takas yapacağı arabada düşmüş olacaktı şimdi
    şimdide alsa 4 ay öncede alsa kaybettiği para yokllll
  • quote:

    Orjinalden alıntı: reisG

    krmypr hayırlı olsun. kazasız belasız kullan.
    Ali-34 geçmiş olsun. premium pack tampon çok yakışır. Tabii bu tamponu takınca ön tampon ve yanlardaki siyah bantları gövde rengi yapmak lazım.



    Çıtalar gövde rengi zaten =)
  • Geçmiş olsun dilekleri için teşekkür ederim herkese. Ahmet sana da teşekkür ederim ''hayırlı olsun'' dileklerin için =D
  • Arkadaslar merhaba,

    bu forumu bir süredir (oldukca kisa bir süredir) takip ediyorum ve peugeot 308 hakkinda degerli bilgiler edindim. Öncelikle tecrübe ve bilgilerinizi bu platformda diger kisilerle paylastiginiz icin tesekkür ederim.

    Ben aslen bir Navara 2007 A/T LT kullanicisiyim. Aracim 70.000 km de. Bir takim sikintilarina ragmen (ve asiri tüketimine ragmen) severek ve zevk alarak kullaniyorum. Navara'nin ömrü doldugu zaman ne yapacagimi simdieden kara kara düsünüyorum O kamyondan inip taksiye binemem gibi geliyor. Bazen babamin Passat'ini kullaniyorum da unutup zavalli arabayla santiyeye daldigim oluyor

    Her neyse neden Peugeot 308 forumuna yazdigima gelince. Kisa süreli bir arastirma ve bulundugum ildeki Peugeot bayisini satis müdürünün benim cok iyi bir müsterim olmasi dolayisiyla esime bir 308 almaya karar verdim.
    308 den önce Corolla 1.6 M/m sanziman. Jazz yari otomatik sanziman, Golf6 1.4 TSI 7 ileri DSG sanziman ve alakasiz olarak Mercedes C 180 1.6lt komp marka ve model araclari test ettim.
    Acikca söylemeliyim ki fiyati sunduklarina göre 5 bin TL daha ucuz olsaydi Golf6 almistim. Ancak arac gereksiz yere pahali (bence).

    Neyse mevzuyu daha fazla dagitmadan siparisini gectigim aracin özelliklerini ve fiyatini yazayim. Bu konudaki fikirlerinizi duymak istiyorum. Özelliklerine göre fiyati nasil?
    308 Comfort 1.6 HDi Auto6R 5K
    Alüminyum Gri metalik renk
    4 hava yastigi
    Hillholder, ESP, ABS ve geri kalan ivir zivir
    Manuel klima
    Yükseklik ve derinlik ayarli direksiyon simidi
    Elektrikli ön camlar (arka camlar kolla cevrilerek aciliyo SAKA GIBI )
    Elektrikli isitmali yan aynalar
    Yükseklik ayarli sürücü koltugu
    katlanan arka koltuk.
    Gövde renginde kolllar, bagaj acama kolu ve aynalar,

    direksiyondan kumandali MP3 uyumlu Radyo-CD calar ve harici MP3 baglantisi

    16 inch alüminyum alasim jantlar

    Sis farlari

    Bunlara stil paketi deniliyormus sanirim simdi Internet sitesini karistirirken gördüm
    Bunlarin yani sira bayiden;
    Hiz sabitleme (cruise control)
    ve
    Arka tampon icin park sensörü istedim.

    Hepsi dahil 35500 TL

    Kapora istemedi (söz yeter dedi)
    Arac gümrükteymis en gec 10 günden gelir dedi.

    Sizce;
    Fiyat nasil?
    Araba en gec kac günde gümrükten cikar?
    Cevaplariniz icin simdiden tesekkürler. Görünen o ki bir süre daha basinizi agritmaya devam edecegim.

    Saglicakla,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evrenay -- 18 Mart 2009; 20:56:13 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: otmotvmhndsi


    quote:

    Orjinalden alıntı: mmmatay

    Merhaba

    Bu benim ilk mesajim:)

    Ben de Mepa ya 110 Auto6R icin kapora verdim ama bizim anlastigimiz fiyat 34.500 oldu. (stil paket +metalik boya) Park sensorunu de hediye olarak takacaklar, onun da bedeli 150tl civarindaymis. Daha evvelki arabalarimizi da hep Mepa dan aldigimiz icin bize ozel bir indirimi oldu, normalde 34.900 e kadar iniyorlar, haberiniz olsun. Aci yi da cok zorlarsaniz 34.700 e kadar iniyorlar.
    Hemen hemen TR deki belli basli tum Peugeot bayilerini aradim, gerci en iyi fiyati Izmir Arkas verdi ama, arabanin kronik arizasi cikar falan, servisler nerden aldiysan git ona diyebilirler diye Mepa yi degistirmedim.
    Fume renk sectim, umarim iyi bir secim yapmisimdir.

    OTV indirimden yararlanmayi dusunenlere yardimci olur umarim.

    Selamlar




    öncelikle hayırlı olsun. Güle güle kullanın kazasız belasız inşallah...

    Renk olarak füme derken, köpekbalığı grisimi yoksa atom grisimi aldınız...


    tesekkur ederim. kopekbaligi grisi aldim daha dogrusu onun icin kapora verdim. bilmiyorum fume renk hosuma gitti ama gordugum kadariyla en populer renkler gri ve siyah.

    acikcasi ilk basta ben sedan bir araba istiyordum, honda civic i de ciddi ciddi dusunuyordum. ta ki 308 in icine oturana kadar. cok hosuma gitti, hemen de aldim zaten. cok onceleri 206 vardi bende, bir kez uzun yolda buji arizasindan yolda birakti, o zaman daha peugeot almayacagim demistim, ama buyuk lokma ye buyuk konusma. gerci o buji arizasindan sonra 100.000 e kadar sorunsuz gitti sayili, erken teshis koymusum.




  • arka camları manuel değil elektrikli alsaydınız 200 tl fark var zaten...
  • 200 lira farkla arka camlar otomatik oluyor ve çocuk kilidi özelliği ekleniyor. Mutlaka değiştirin. Hayırlı olsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: otmotvmhndsi

    arka camları manuel değil elektrikli alsaydınız 200 tl fark var zaten... Belki o bayide yoktur ancak başka bir bayiden komşu illerden gene aynı fiyata elektrik camlısını ve gri olmayan bir renk(belki ) alırdınız.
  • Görünen o ki arac yok! Bütün bayileri tek tek aramam gerek. Bayiler elindeki araclari kendi cevrelerindeki müsterileri icin tutuyorlar sanirim, satis sonrasi servis olayindan da faydalanmak icin. Neyse artik ugrasamayacagim.

    Esas merak ettigim fiyat. Sizce fiyat nasil, kazik mi yedim hatir ugruna?
  • bende aynı fıyata aldım sen yedıysen bende yedım.maalesef sıyah renk yoktu bayılerde.grı verdıler bende almadım.sıyah olsun bıraz pahalı olsun dedım
  • 
Sayfa: önceki 195196197198199
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.