Şimdi Ara

PES 15 & FİFA 15

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar olsun.

    Arkadaşlar forumdaki bir çok konuyu okuduğumda, pes 15 ve fifa 15 tartışması yapıldığını görüyorum.

    1999' dan beri hem fifa hemde pes oynayan biriyim. Nasıl oynadığımı soracak olursanız da, her yıl iki oyunu alır oynarım ve hangisi güzelse onunla devam ederim. Bu oyunlarla ilgili yazacaklarım ise tamamen kişisel görüşümdür.

    -1999 yılından 2003 yılına kadar Pes oynadım. Özellikle bu yıllarda pes açık ara Fifa'dan öndeydi. Fifa 2000 her ne kadar güzel olsa da kısa süre sonra insanı sıkıyordu. Ama Pes öle değildi. Özellikle Winning eleven 4 deki japon spiker! Sabahlara kadar turnuvalar yaptığımızı hatırlarım. Batistuta'nın şutları ve Roberto Carlosun driblingleri harikaydı. Ama 2003 de Fifa harikaydı. Kesinlikle evrim geçirdi o yıl. Özellikle paslaşmalar ve stadyumlar çok güzeldi.

    -Daha sonrasında ise Pes 6 harikaydı. Özellikle Ronaldinho ve o yağmur efektleri. Futbolcular koşarken ayaklarından sıçrayan o sular kesinlikle süperdi. Sene 2015 olmasına ve Pes 2015 çıkmasına rağmen Pes 6'daki yağmur efekti tadını vermiyor.

    -Pes 6 'dan sonra Pes 2007, Pes 2008 ve Pes 2009 serisi gerçekten çok güzeldi. Kişisel görüşümdür ve bu süreçte hep Pes oynadım.Bu yıllarda Fifa'yı hiç beğenmedim.

    -Sene 2010 ise benim için tam bir hayal kırıklığıydı. Pes tam anlamıyla sapıtmıştı. Fifa ya benzemeye çalışayım derken oyunun içine etmişti. Bence Fifa 2010 ve 2011 de açık ara öndeydi ve bu yıllarda Fifa ve Pes 2009 oynadım.

    -2012 Yılında da Pesi çok beğendim. Serilik ve oynanış konusunda çok hoşuma gitti. Pes 2012 açık ara Fifa 2012'den öndeydi.

    -2013 Yılında PES 2013 daha çok hoşuma gitti ve bunu oynadım. Daha seriydi çünkü. Ama kesinlikle Pes 2012 den daha kötüydü. Kötü olan kısmı Ronaldo'yu tutamıyorsun ve defans arkasına kolay giden, engellenmesi imkansız olan o paslar.

    -Sene 2014 de ise yenilenmiş oyun motoru ile piyasaya Pes 2014'ün çıktığını duydum. Ve işte sonunda beklediğim oyun çıktı dedim ve işi gücü bırakıp
    Pes 2014 aldım. Almaz olaydım. İlk maçımı bitirene kadar can çekiştim. Bir oyun bu kadar berbat olabilirdi. Artık benim gözümde Pes bitmiştir dedim ve Fifa 2014'e geçtim. Gerçekten Fifa 2014 çok iyiydi Pese göre. Fifa 2014 açık ara Pes'ten öndeydi. Ama yinede oyunda bir akıcılık yoktu. 2014'ü Pes 2013 ve Fifa 2014 ile geçirdim.

    -Ve gelelim sene 2015'e. Öncelikle şunu söyleyeyim çıkar çıkmaz Fifa 15 aldım ve 1 hafta katlanabildim. Gerçekten berbat olmuş. KONAMI'nın 2014'deki hatasını bence bu sene EA SPORTS yaptı. Fifa 2015 Berbat. Pes 2015'ide 07.10.2014 tarihinde saat tam 19.00 da Ankara Kızılay Japon oyuncaktan aldım. Aslında çok umutlu değildim bu oyundan. Eve gittim ve denedim. Açıkçası KONAMI Bu sene harika iş çıkarmış. Oyun ve oynanabilirlik çok hoşuma gitti. Futbolcu yüzleri, paslaşmalar ve şutlar harika olmuş. Oyun çok akıcı ve maçın nasıl bittiğini anlayamıyorum bile. Bence Pes tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyunu. Eksileride yok değil ama güncellemelerle düzeleceğini düşünüyorum. Örneğin gündüz güneşli havalarda stadın gölgesinden oyunu oynayamıyorum.Ayrıca cihaza karşı oynarken karşı takımın kalecisi hiç açılmıyor. Ve son olarak oyuncular çok çabuk yoruluyor. Bu benim şu ana kadarki tespitlerim.

    Bunlar benim kişisel görüşlerim olup mümkün olduğu kadar objektif davranmaya çalıştım.







  • Ayrintili aciklamalar icin tesekkürler hocam. Ben kendimi bildim bileli pes oynadim ama ilk defa gecen sene pes in en guncel oyununu (pes 14) almadim cunku berbatti. Bu sene pes 15 iyi degilse pes 13 e devam ama umarim oyunu oynadigimda sizdeki gibi bi izlenim birakir bende.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi platform hocam? Bir de burada fikir de belirtilse saygi gosterilmez eksi verilir ustune bi ton da laf yenir. PES 2014'u ben de oynadim ki FIFA 14'ten once en son 2006'da oynamistim FIFA, ondan once Winning Eleven 4'ten beri PES oynuyodum, PES ile ilgili forum acmisligim dahi vardi. Anlamadigim sey biz farkli bi oyun mu oynadik? PES 2014 gercekten cok kotuydu hatta serinin en kotu oyunu diyebilirim. Aksine FIFA ozellikle PS4'te cok iyiydi. Ama maalesef bunu soyledigimizde bir suru laf isittik. Sanirim cok para verenlerden geldi o tepkiler zira ben Plus verdigi icin indirmistim. Ama bu sene su daha iyi diyemiyorum. Iki oyun da guzel olmus bu sene. Animasyon konusunda FIFA asmis artik. Oyuncu kimlikleri, oynanabilirlik gibi konularda da PES o bildigimiz futbol oyunu olan PES'e donmus. Arkadas arasinda oynanabilen futbol oyunu bence iyi olandir ve bu sene ikisi de oynanir diyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel tespitler pesi bu sene çok merak edenlerden biriyim daha oynayamadım.. fifa yı ps 3te denedim olmamış hep bişeyler eksik özgürlük doğal bir oynanış yok hiç bir zaman da olmadı sanki herşey script önceden belli kararların sonucu değiştirmiyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BèRuTTì -- 10 Kasım 2014; 14:45:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene icin tam aksini dusunuyorum.fifayi cok begendim pes15 14ten daha kotu olmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuyu kapatin neyi karsilastircaz ortada bir futbol oyunu var .
    Biri elma oburu muz. Fifi ye elimi surmem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pes13 u begenip pes14 ve fifa14 e laf eden gitsin langirt veya buz hokeyi oynasin hizdan ne anliyorsun oyunu resmen bozuyor hiz futbol oyunu oynuyorsunuz langirt degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iki oyunu aldım oynadım iki oyunda güzel. ama fifa 15 monentum olayı yüzünden oyunu takasda kullandım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.