Şimdi Ara

Performans sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar 1 sene kadar önce yeni bir sitem toplamıştım.

    phenom x6 1055t
    sapphire 6870 hd
    4gb 1333 dual
    1tb samsung 7200
    msi 870A-G54

    Tüm sürücüler bios updateleri güncel durumda.

    Sorun şuki pc den yeterli verimi alamadığımı düşünüyorum.
    Oyunlarda grafik ayarlarını en düşüge getirsemde yda en yüksek ayarlara getirsemde fps de değişme olmuyor. Yani sııkıntının gpu ile alakalı olmadığını düşünüyorum.
    Örneğin BF3 de açık alanda 30-50 fps arası değişen bi değer alıyorum ama genelde 35 falan. İşlenmciyi oyun açıkken kontrol ettiğimde tüm çekirdekler %60-85 oranında değişken işlem yapıor gözüküor yani hiç bi çekirdek full kapasite gözükmüyor yada rami kontrol ettiğimde 2.5 gb ram kullanılıyor gözüküor ondada bi aşırı durum söz konusu deil ama genede fps düşük seyrediyor. En çok şüphelendiğim hdd . Çünki çok ses çıkartıyor sürekli işlem yapıormuş gibi bi ses hakim ama hdtune ile test ettiğimde gayet normal okuma ve yazma değerleri veriyor.

    Bir başka oyun world of warcraft da oyuncuların bol bulunduğu ana şehirler dışında aldığım fps 70-100 arası değişirken full ayarlarda . Şehrin kalabalık bölümüne gelince fps 20 lere düşüyor . Wow daha çok işlemciye yüklenen bi oyun ve tüm çekirdekleri kullanamıor malesef sadece 3 tanesi ama sorun şuki fps düştüğü anlarda işlemci kullanımları gene full değil . Grafik ayarları ile istediğim kadar oynayım fps i çok değiştiremiyorum.

    Sonuç olarak sistemde hiçbir bileşen aşırı yüklenmemesine ramen düşük fps değerleri alıyorum. Sizce sorun ne olabilir . Teşekkürler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.