Şimdi Ara

PENTAX OPTIO 750Z nasıl bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pentax 750Z 'nin çok güzel özellikleri var. 7 MP. Boyutları küçük. Manuel kullanılabiliyor. Kartın kapasitesi kadar video kaydı var (30 fps, 640). Detaylı bilgi için:
    http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/optio750z.html
    Pentax'ın lenslerinin iyi olduğunu duymuştum. Canon ve Nikon'la karşılaştırdığımızda nasıldır? Fiyatı Benzer Canon ve Nikon'lardan daha ucuz gibi (ben İzmir-Kemeraltında 1000 YTL'ye buldum).
    Ne dersiniz???







  • olympus c-7000 modelini düşünebilirsin. ama pentax da aynı ayarda fakat benim olympus daha çok hoşuma gidiyor fotograf testlerine bak olympus biraz daha iyi gibi ama pentaxda çok iyi
  • Sevgili Hasan,

    Pentax Optio 750Z ile Olympus C-7000'i Buraya Tıklayarak ulaşabileceğin link'te kıyaslamaya çalışmıştım. işine yarayabilir.
  • Cevap yazdığınız için öncelikle çok teşekkür ederim.
    Pentax'ın olympus'la karşılaştırlacak kadar iyi olmasına sevindim. Ama Olympus'un Türkiye 'de servisinin olmamasından dolayı Olympus almayı düşünmüyorum.
    Ben 750Z'yi Konica-Minolta Z3 'ün alternatifi olarak düşünmüştüm. (Minolta tam aradığım özelliklerde ama boyutları çok büyük ve görüntüsü çok hoş gelmedi bana).
    Ama esasen Pentax'ın kalitesi konusunda bilgi sahibi değilim. Sizce 1000 YTL edecek bir makine midir Pentax 750Z? Minolta ile karşılaştırıldığında hangisi ağır basıyor sizce?
  • minolta z3 750 z nin yanından geçemez fotoğraf kalitesinde bunu belirtiyim, bence fiyat iyi hiç düşünmeden alabilirsin seni çok memnun ediceğine eminim
  • çok teşekkür ederim ulwi,
    daha önce pentax kullandıysan bir iki fotoğraf ekleyebilir misin?
    Bir de pentax'ın servis durumu hakkında bilgin var mı?
  • pentax kullanmadım ama bol fotograf örneklerini inceledim tavsiye ederim...
  • Ben yeni pentax s40 aldım gerçekten çektiği fotoğraflar süper parasının karşılığını veriyor ama sen sanırım daha profesyonel birşey istiyorsun. Ben Fujinin yeni modeline göz atmıştım sanırım f7100 gibi birşeydi benim çok hoşuma gitti ama fiyatı beni aştığı için almadım teknolji dergileride ona beş yıldız veriyor istersen ona bir göz at. Ayrıca casio p700 lerde çok iyi görünüyor anlarada göz at derim ama pentax'ıda alırsan memnun kalırsın orası kesin.
  • Fuji nin modeli f710 muş bence kesin bir göz at derim bende izmir de oturuyorum bunun ikinci elini 500 ytl ye bulmuştum düşünürsen yerini tarif edebilirim.
  • bence pentax ı tercih etmelisin fujiye ben nedense sıcak bakmıyorum...
  • Arkadaşlar önerileriniz için çok teşekkür ederim.
    Fuji'lere baktım ama hiçbiri SD kart kullanmıyor. Oysa benim elimde 512 MB'lık SD kart var. Eğer Fuji alırsam kullanamayacağım. Onun için SD kart kullanan makinelere bakmak zorundayım.
    Pentax 750Z ve alternatifleri hakkında önerilerin devamını bekliyorum.
    İlgilenenlere şimdiden çok teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar Pentax 750Z ile boyutları ve ağırlığı da dahil hemen hemen aynı özelliklere sahip Canon S70 var. Fiyatları da aşağı yukarı aynı.
    Aralarındaki farklar:
    Pentax'ta sınırsız video kaydı var, Canon 3 dak ile sınırlı.
    Pentax'ta 5x zoom var, Canon'da 3.6x.
    Pentax SD kart kullanıyor, Canon CF. (hatırlatayım benim elimde 512MB'lik SD kart var).
    Pentax'ta 3D çekim modu var, Canon'da yok (ama benim için önemli değil)

    Fakat,
    imaging-resource.com'da verilen örnek fotoğraflara bakınca sanki Canon S70 biraz daha iyi gibi geldi bana.
    Ne dersiniz? elimdeki SD kartı ihmal etmeye değer mi sizce? Yoksa Pentax Canon'u aratmız mı dersiniz?
    Pentax 750Z mi, Canon S70mi?
  • Sevgili Hasan,

    Kısaca yazmak gerekirse bu seçimde benim oyum Canon S70 yönünde, çünkü özellikle üzerinde barındırdığı geniş açılı objektif ve daha geniş ISO yelpazesi hatta daha iyi normal odak mesafesi beni S70'e yönlendirdi. Ayrıca ben de örnek fotoğraflarda S70'i daha çok beğendim.
  • Arkadaşlar önerileriniz için çok teşekkür ederim. Son fiyat araştırmasını yapıp mümkünse kendimde çekim yaparak karar vereceğim.
    Gönlüm Canon'dan yana ama elimdeki 512'lik SD kartı kullanamayacak olmam ve video kaydının 3 dak ile sınırlı olması beni düşündürüyor.

    Yeni önerileriniz varsa bekliyorum.
  • eğer alabiliyorsan konica minolta a200 almanı öneririm ;)
  • arkadaşlar Canon S70'i denedim fakat benim isteklerime Pentax 750 Z'nin daha çok karşılık verdiğine karar verdim. Sonuçta Pentax alacağım. İzmir'de en son 1050 YTL'ye (600 Euro) buldum (garantili).
    Sizce fiyat nasıl?
    Daha ucuza alabileceğim bir yer var mı? Bilen varsa duyan varsa lütfen yazsın.
    (İzmir'de oturuyorum)
  • Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim.
    Sonunda pentax 750z almaya karar verdim ve aldım.
    İlk çekimlerim beni tatmin etti.
    Çektiğim fotoğrafları görüşlerinize sunarım. İlk makrolarımdan birini "makrolar buraya" başlıklı forumda verdim. Bakalım beğenecek misiniz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.