Şimdi Ara

Pc sistemi açıldığında dos da çalışması için gerekenler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Forum üyeleri,

    Şimdi bir endüstriyel sektörde makinanın Pc ile interface ine bağlantı kurarak kullanıcı makinayı Pc ile üretim planlamasını gerçekleştiriyor. Şimdi bu kullanıcı kullandığı PC endüstriyel Pc dediğimiz donanım sistemini kullanıyor. Burda sıkıntı yok. Ancak kullandığı arayüz programı dos !! olamaz mı ...? olabilir tabiki bu zamanda bile . Ancak şimdi bu Pc nin kendisine ait disketleri vardı. Ne oldu derseniz !... püüüüüff. Şimdi yazılımdan kaynaklı bazen arayüz programını terkar kurmak icabet edebiliyor. Kurulum dosyası dediğimiz arayüz programını üreticiden tedarik edebiliyorum ama yükleyemiyorum. Şimdi Pc açıldığında bildiğimiz Dos 3.0 ile açılıp arayüz programını cağırıp çalıştırıyor. Ben işte bunu bir HDD Dos 3.0 sistem olarak nasıl yükleyebilirim. Bazı alternatifler var win98, win95 gibi yükleyerek açılışı yaptırabilirim. Ancak arayuz programım donuyor surekli. bazen 10 sanıye bazen 1 dakika sonra yada işlem yapıp onayladığım vakit. Bu konuylada üretici ile de görüştüm, bana tasvip etmemekle beraber sadece win95 altında çalışma imkanı olduğunu söyledi yada sıfır makinaya ait kendilerinden PC almasını istedi müşterinin. Bu arayüz programını alıp başka bir makinaya ait olan üreticinin çalışan temiz Pc sindede denedim ve sorunsuz çalışıyor. Yani elimdeki arayüz programın dosyaları temiz. Şimdi hakta verdim adama ne yalan söylim. Ben şunu yapmak istiyorum Pc açıldıktan sonra hiçbir başlangıç disketi yada USB yada live CD olmadan kalıcı olarak nasıl DOS yüklerim? Bilgilerinizi paylaşmanızı heyecanla beklıyorum ne yalan söylim







  • Kardeşim Sen Xpnin üzerine Dos mu yüklemek istiyorsun yoksa dosun üstüne Xp mi tam anlayamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dosun üzerine windows yüklemek istiyorsan:Elinde bir windows dvd var ise , sadece bios dan boot secenegini primary cd-dvd rom olacak sekilde ayarla. Cd yi tak ve makinayi reboot et

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dirincold

    Kardeşim Sen Xpnin üzerine Dos mu yüklemek istiyorsun yoksa dosun üstüne Xp mi tam anlayamadım

    Ben Xp den filan bahsetmedimki. Çok mu karışık yazdım yoksa. Pc de dosta çalışan bir program var monitor programı dıyoruz buna yanı arayuz programı ve makinaya hukmediyon o programla. Alt tabanı DOS. PC açılırken dırek bu program açılıyor. Ama açılış esnasında dos 3.0 versiyon olduğunu okumuştum ekrandan. Çok hızlı geçıyor meled. Bilgisayarı görsen nuhtan kalma pentıum mmx işlemci kullanıyorlar o kadar yani gerisini sen düşün ama gel gelelim ki makinaya hukmediyon işte :)
  • Tamam usta dos 3.0 Windows 7 nin babası acaba ne yapmayı diyorsun çok net yapmak stedigini anlatabilir misin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dirincold

    Tamam usta dos 3.0 Windows 7 nin babası acaba ne yapmayı diyorsun çok net yapmak stedigini anlatabilir misin?

    Şimdi Pc açılırken şimdiki sistemlerde işletim sistemleri açılır windows serileri linux varyantları ve Macos gibi. Ben bu pc nin açıldıktan sonra herhangi bir başlangıç disketi yada bootable usb olmaksızın dırek harddiskten DOS olarak açılmasını istiyorum.
  • atsina83 A kullanıcısına yanıt
    İŞLETİM sistemi nedir pcnin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dirincold

    İŞLETİM sistemi nedir pcnin

    İşletim sistemi normalde DOS 3.0 ve direk HDD açılışını yapıyor normalde. Ben HDD bozulursa bunu nasıl yaparım diye derdine düştüm açıkcası. İmaj alırım olur biter ancak alabilecek durumda değilim. Bende harici bir PC yapıp en azından üretimi bitimine kadar makinanın çalışmasını sağlamak ve eski bozulmuş olanı o arada tamir edebilmek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.