Şimdi Ara

PC ARA ARA KENDİNİ RESTART EDİYOR !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar,
    Belli bir süredir kullandığım ddr4 bir sistemim var ancak son yaptığım upgrade'lerden sonra bilgisayarım bir kaç günde bazen gün aşırı olarak kendini restart etme gibi bir sorun ortaya çıktı örneğin rutin olarak çalıştığım sırada, gün içerisinde birden bire bilgisayar kilitleniyor ses gidiyor fare dahi oynamıyor 10-15 saniye kadar bekleyip kendini restart ediyor 1-2 gün daha sorun yaşamıyorum, biraz araştırma yaptığımda kesin bir sonuca ulaşamadım örnek yeni aldığım dual kit ramlerimi memtest86 programı ile test ettim sıfır hata çıktı rami alırken anakartın uyumluluk listesine göre aldım ve slotlarına anakart dökümanına göre yerleştirdim, windows güncellemesi almıştım o güncellemeden sonra ssd kullanıyorum c diskimde yer az olduğundan yedeklerini sildim bu yüzden güncellemeleri geri alamadım ama tekrardan kontrol ettiğimde yeni bir güncelleme daha geldiğini farkettim üstüne tekrar güncelleme yaptım ancak sorun düzelmedi buna benzer bir kaç kontrol yaptım ancak sorun devam etmektedir sürekli aynı problemi yaşıyorum evden çalıştığımızdan dolayı bu bana sorun çıkartabiliyor yardımlarınızı istiyorum, şimdiden teşekkürler.

    Sistem özelliklerim;
    Anakart : Asus PRIME Z390-P
    İşlemci : İntel i5 9600K
    Bellekler : Kingston HyperX Predator RGB 16GB (2x8GB) HX432C16PB3AK2/16 DDR4 3200MHz
    Ekran Kartı : Msi Gtx 1060 6gb Gaming x
    Güç kaynağı : Corsair VS Serisi VS550 550W 80PLUS PSU
    Soğutma : COOLER MASTER MASTERLIQUID 240L (120MMx2)AM4 UYUMLU RGB LED SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ
    Kasa : Msi Mag Force 101M Atx Temperli Gamming Kasa

    Sorun yaşamadığım zamanlarda kullandığım eski parçalarım;
    Kingston HyperX Predator XMP 8 GB 4133 Mhz DDR4 HX441C19PB3/8 Bellek
    Power boost atx kasa

    Dip bilgi : Sorunu windows güncellemesi, ram ve kasayı değiştirdikten sonra yaşamaya başladım bunların hepsi aynı tarihlerde değiştirdim sonraları bu problemi yaşamaya başladım önceleri diğer parçalarla sorun yaşamıyordum.







  • Aynı sıkıntıyı bende yaşadım.win10 kaynaklı olabilir.

    Aklıma helen sorunlar ilk olarak büyük ihtimal ramle alakalı. Xmp yi kapatıp düşük frekansta deneyin.

    Psu 550W sınır değerde hızlı ramle işlemci daha hızlı çalışıyorsa psu yetemiyır olabilir.
    Minidump dosyasını konuya ekleyin yardımcı olan çıkacaktır mutlaka



    Window10 güncellemesinde bir sıkıntı olabilir.

    Msi after burner kurulu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarın fotoğraf gibi sabit kalıp hiçbir komuta tepki vermemesi ve restarta zorlaması tanıdık geliyor. Donanım değişiminden sonra temiz bir format atmanızı tavsiye ederim. Muhtemelen yazılımsal bir durum. Güncelleştirmeleri kontrol edin, güncel haliyle sorun devam ediyorsa son windows 10 güncellemesini kaldırıp deneyin. İşe yaramazsa ramleri yan yana değilde 1. ve 3. slotlara takmanızı öneririm eğer yan yana ise.
  • Ramler baş şüpheli. Ryzen dram calculator programının içeriğinde memtest var 2 veya 3 yazıp start yapar mısınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    memtest86 programı ile yaptım technopattan bakarak hocam ama sorun çıkmadı ramlerde sizin söylediğiniz program daha mı iyi bir program tekrardan yapmam gerekir mi.
  • Authorized kullanıcısına yanıt
    Ramleri en başta yan yana takmıştım sonradan anakartın dökümanına bakarak doğru slotlara taktım ama sorun devam etmektedir formatı da işim gereği şuan atamıyorum atacaksamda en son çare olarak düşünüyorum ama 2 kere üst üste windows güncellemesi yaptım belli aralıklarla ve bu 2 güncellemede de aynı sorunları yaşadım farklı bir öneriniz varmıdır teşekkürler
  • bayramcontay kullanıcısına yanıt
    yani eski ramlerin çalışma frekansı yenilerine göre daha yüksek, değiştirdikten sonra belki bios üzerinde eski ramlerin çalışma ayarları kalmış olabilir. Ayarları default etmek sorunu çözebilir bir ihtimal. Olmazsa manuel olarakta ram voltajlarını ayarlamak gerekebilir.
  • teote kullanıcısına yanıt
    şuanda kullandığım ramlerde denemek için xmp kapattım default olarak 2400 mhz de çalışıyor eski tekli ramimi xpm açık 3866 mhzde kullanıyordum sorunsuz şekilde.Psu yetersizliği olur mu bilemem ama bir ihtimali var mantıklı gelmiyorda değil
    minidump dosyasıı;https://drive.google.com/file/d/1xvmZJ6zCdn5lxyJX0_auBfBct4DVvT4B/view?usp=sharing
  • Authorized kullanıcısına yanıt
    Frekansları defaulta çektim zaten aldıktan sonra ama manuel girmeyi denemedim açıkcası kaç girebilirim onuda bilmiyorum ramleri yakmayız herhalde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayramcontay

    Frekansları defaulta çektim zaten aldıktan sonra ama manuel girmeyi denemedim açıkcası kaç girebilirim onuda bilmiyorum ramleri yakmayız herhalde
    benimde net bir bilgi ve tecrübem yok açıkçası, forumlarda rehber tarzı girdiler vardır herhalde bir bak istersen. Gece olsa açar bakardım ama gündüz pek vaktim yok :)
  • teote kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,https://www.bequiet.com/en/psucalculator bu siteden hesaplama yaptığımda 450 w gibi bir tutar çıkıyor benim 550 w psu'm var yeterli sanırım
  • Ryzen dram calculator indirdiğinizde içinde memtest var 2 veya 3 yazıp start yapın. Bende bu program hata buldu. Diğerleri bulamadı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Power supply değiştirin sorun gider.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pctamircisivolkan kullanıcısına yanıt
    Hocam kesin bir bilgi midir powerda sorun olduğunu düşünmüyorum hem psu hesaplaması yaptığımda güç tüketimi psu'ya göre yeterli gibi gözüküyor
  • Psu bas supheli..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sething S kullanıcısına yanıt
    Şimdi psu'dan da şüphelenebilmem için bu sorunu sistemin yük altında güç yetersizliğinde yaşamam gerekir ancak geceleri oyun vs oynadığımda ben bu sorunları yaşamıyorum gün içerisinde rutin çalırken örnek rdp yapıyorum ofis programlarını vs. kullanıyorum bu tarz işlemleri yaparken sistemim kendini restart ediyor ilginç gelen kısımda burası.
  • bayramcontay kullanıcısına yanıt
    Hala psu diyrum..

    Yaz mevsimiyle artti degil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 3 Temmuz 2020; 0:2:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sething S kullanıcısına yanıt
    Yaz mevsimindede oyun oynamaya devam ediyorum ayrıca yaz mevsiminde arttı değil önceden yoktu zaten yeni başladı bu sorun bende sistem üzerinde son upgradelerimi yaptıktan sonra bu şekilde sorun yaşamaya başladığımı farkettim.Hatta geçen gün bir kere pc donarak kendini restart etti açıldı 5-10 dk içinde mavi ekran verdi tekrardan kapandı mavi ekran görüntüsünüde iletiyorum.
    PC ARA ARA  KENDİNİ RESTART EDİYOR !!!




  • bayramcontay kullanıcısına yanıt
    Montajda hata yoksa kontrol veya islem sirasinda islemci ike bazi donanimlar arasi baglanti sonlaniyor olmali..
    -Eee yaniiii
    +Psu dedik ya..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyla ilgilenen yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. En sonunda format atmak zorunda kaldım anlamsız bir şekilde format ile sorun düzeldi işlerim dolayısıyla ve uzun bir süre test ettiğim ve takipte kaldığımdan dolayı anlık olarak foruma sorunun düzeldiğini iletemedim ama şu anlık bir sıkıntım kalmadı herkese tekrardan teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.