Şimdi Ara

PANASONIC TX-P42GT50E

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
4
Favori
16.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Yaklaşık 2 aydır tv almak için araştırma yapıyorum.Panellerin inceliğinden dolayı led tv bakıyordum hep.Ancak birçok marka ve model bulunmasından dolayı hep kararsız kaldım.Ancak dün mediamarkta bu tv yi gördüm.Görüntüsü çok hoşuma gitti.Bıraktım slimled sevdasını televizyonu aldım.İşin ilginç tarafı bu neoplasma denen mevzuyu aldıktan sonra araştırmaya başladım.İyi bir tv aldım kanaatindeyim ancak sizin gibi değerli dostların izlenimlerini ve görüşlerini belirtmeleri tv hakkında daha çok bilgiye sahip olmam konusunda daha yardımcı olacaktır. 2079 tl ye aldım.Daha ucuza yine 3d hd aynı yada daha büyük ekranda gözlük hediyeli bir led tv den neden daha pahalıdır ve bu parayı haketmişmidir?

    Vatan computer







  • merhaba
    bende sizin gibi yeni aldım. güle güle kullanın. üstelik 2 adet 55 inç 860 iade ettikten sonra aldım. öncelikle sizi panasonic başlığı altına alalım. http://forum.donanimhaber.com/m_12957632/mpage_369/tm.htm burda sorularınıza daha iyi yanıtlar alabileceksiniz.
    Kişisel düşüncem GT50 serisi VT50den sonra alınabilecek en iyi neoplazma TV ben almadan ekteki yazıları hatmedip; grubun ağzını yokladım pek pas veren olmadı. linkler ağrılıklı olarak VT50den belirgin farkı olmadığını söylüyor ve öneriyor. VT 50 de 2 gözlük ve touchpad aksesuarlı maliyetide buda arttıyor. buna karşılık bu aralar GT 50 liler wifi bluray player hediyeli. bende cesaretimi toplayıp 50 inçini aldım. Daha ekonomik olduğu için haklı olarak millet daha çok G30 ile ilgileniyor bu aralar. Plazma için bazı kurallara riayet ederseniz büyük keyifle izleceğinizi düşünüyorum.

    linkler:
    http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1337671783
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p50gt50b-p50gt50-201205091797.htm?page=Performance
    http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/panasonic-tc-p50gt50/4505-6482_7-35123233.html
    http://www.avforums.com/reviews/Panasonic-GT50-TX-P50GT50B-P42GT50-42-50-Inch-Full-HD-3D-Plasma-TV_287/Review.html
    http://www.whataboutreviews.com/gadgets/panasonic-tx-p50gt50-gt50-series-3d-plasma-tv-review/
    http://www.hdzona.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=1720.0;attach=1864;image




  • kardeş hayırlı olsun..çok ama çpk güzel bir televizyon almışsın..fiyatta iyi.çok memnun kalırsın.bende alt serinin (st) 2011 modeli var.çok memnunum..seninki hem üst seri hemde 2012 panel..çok memnun kalacaksın..ancak formu inceleyip rodaj süresi kullanıcı ayarlarını bul ve belirtilen süre öyle kullan..pdp lerde yani bu panellerde yanma problemi oluyormuş ender olsada, bu olay hem bunu engellemek için hemde doğru renklerin oturması için gerekli deniyor..özellikle albani rumuzu ile yazılan yazılar profosyonel önerilerdir.önemse ve uygula..
  • ben de LED alıcam ama Plazma-Led konusunda kararsızım. Plasma elektriği çok tüketiyor. ayrıca gün ışığını ekranda belirgin olarak görüyorsunuz ve ömrü az die biliniyor.

    bütçem 2000 tl ye kadar. ne diyosunuz arkadaslar ,yardımcı olun pls..
  • kardeşim pana plazmalarda yansıma olayı yok.en azından 42 st 33 de sıfır..belkide en sevdiğim yönlerinden biri bu..elektrik tüketimine gelince evde gece gündüz dönen koca pervane ve enaz 12 saat çalışan plazma ile geçen ay 25-30 ta arası fazla fatura geldi..yani bence oda o koca pervanenin farkıdır.zaten ilk 2 ay hep aynı gelmişti..tv 3 aylık..yani o muhabetler neoplazma ile eskidi artık..yanlız lg ve samsunglarda dediğin gibi yansıma çok fazla ddiye yorumlar okumuştum..pana dan şaşma...
  • iyi de cihaz VATAN da 2799 TL , nasıl aldınız 2079 a?



    Yani Plasma (neo) iyi diyosunuz.

    İzleme mesafem 2 metre, 42 li bir model önerin lütfen. smart ı ve 3d si iyi olsun. sd yayınları güzel göstersin istiyorum. Tele dünya kullanıcam(kablolu kullanıcısıydım)

    ayrıca bu cihazlara kablosuz kulaklık kullanılabiliyor mu?
  • @etayfun @gececi4337 Teşekkür ederim.etayfun sende güle güle kullan.50 ile 42 arasında 1000 tl fiyat farkı vardı sanırım,o yüzden 42 tercih ettim.Sizlerin ve panasonic başlığında yazılan yazılardan ve araştırmalarımdan iyi bir tv aldım kanaatindeyim.Sanırım kullanım için araştırma yapmam gerekecek biraz daha.

    @navigator_ Öğrendiğim kadarıyla pana neo serisinde plazma teknolojisini oldukça geliştirmişler.Elektrik tüketimini C seviyesinde A seviyesine getirmişler.Kullanılan teknolojiden ötürü plasma tv lerin led tv ayarında tüketimi mümkün değilmiş sanırım.etayfun dostumun verdiği linklere bakarsan ayrıntılı olarak incelemişler zaten.Plasma tvlerde izleme mesafesinin bir önemi yokmuş.'Angle Free' ibaresi incelemede mevcut.
    Ben araştırmadan,tamamen mağazada diğer modellerle görüntü açısından yaptığım karşılaştırma sonucu bunu almaya karar verdim ki 2 aydır bakıyorum hiçbirinden emin olamamıştım ancak bu tv gerçekten cezbetti.Smart özelliğide çok iyiymiş.tarayıcısı html5 uyumlu olduğundan istediğin heryere girebiliyormuşsun.Usb den izleme kayıt,yayın durdurma kaydetme gibi her smartta olan özellikler mevcut.İphone uygulaması da varmış bu uygulama sayesinde telefondan tvnin kontrolü sağlanabiliyormuş ki buda en çok beğenilen özelliklerden.
    Birde satış oranlarına baktım Amerika ve canada da en çok tercih edilen plasmaymış.GT50 serisi 3d performansı çok iyi seviyedeymiş öğrendiğime göre.
    Sd performansı için albania'nın söylediği Hd reciever kullanıp sd performans beklemeyin panelede kusur bulmayına geliyor.Sd reciever alın max performans alın diyor.

    Ben mediamarkt tan indirimli aldım,o yüzden 2079.




  • tekrar merhaba
    siz çok iyi fiyata almıssınız sanırım GT50 için bundan düşük rakam pek yok. 50 inçte haftasonu mediamarkt 4199 sattı vatan biraz daha insaflı davranıp. 3998 TL satıyordu. belki önümüzde bayrama doğru daha iyi rakamlar telaffuz edilir.
    Sayın Albani bize bir GT50 serisi genel yorumu yapmadınız gitti bunların kendi içinde boyutlarına göre panellerin üretimi ve performansıda değişitği için bu konuda üstadın yorumunu duysak daha güzel olabilirdi. ok yaydan çıktı artık selamlar....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: navigator_

    iyi de cihaz VATAN da 2799 TL , nasıl aldınız 2079 a?



    Yani Plasma (neo) iyi diyosunuz.

    İzleme mesafem 2 metre, 42 li bir model önerin lütfen. smart ı ve 3d si iyi olsun. sd yayınları güzel göstersin istiyorum. Tele dünya kullanıcam(kablolu kullanıcısıydım)

    ayrıca bu cihazlara kablosuz kulaklık kullanılabiliyor mu?

    kardeşim...bende 2--2.5 metreden izliyorum..42 inch...bence 46 altı alma..sonra benim gibi tek pişmanlığın bu olur..bu mesafe hd film ve tv ler için 50 yi bile rahat kaldırır..hele 3d için mükemmel olur..ama sd için o mesafelerde 42 de yeterli olur..artık sen kendi seçeneklerine göre belirle..ama bence 46 aşağısını alma..benim tek pişmanlığım bu..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etayfun

    tekrar merhaba
    siz çok iyi fiyata almıssınız sanırım GT50 için bundan düşük rakam pek yok. 50 inçte haftasonu mediamarkt 4199 sattı vatan biraz daha insaflı davranıp. 3998 TL satıyordu. belki önümüzde bayrama doğru daha iyi rakamlar telaffuz edilir.
    Sayın Albani bize bir GT50 serisi genel yorumu yapmadınız gitti bunların kendi içinde boyutlarına göre panellerin üretimi ve performansıda değişitği için bu konuda üstadın yorumunu duysak daha güzel olabilirdi. ok yaydan çıktı artık selamlar....

    albani vt 50 serisi için okey diyor..ama gt seriside süper.bir alt model..bundan sonrası ceple alakalı..eğer cep müsaitse tabiki vt serisi..




  • Tamam gt50e serisine bakıcam. indirimli olursa alabilirim. h.sonunu bekliyorum.
  • 46GT50 yi bulamaz mıyız piyasada acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: navigator_

    ben de LED alıcam ama Plazma-Led konusunda kararsızım. Plasma elektriği çok tüketiyor. ayrıca gün ışığını ekranda belirgin olarak görüyorsunuz ve ömrü az die biliniyor.

    bütçem 2000 tl ye kadar. ne diyosunuz arkadaslar ,yardımcı olun pls..

    Plasma eletriği çok tüketiyor? bunu söyleyen şahış birde nasıl tükettiğini açıklasa keşke, Led 3D yada Lcd 3D panaellere daha az enerji tüketiyor diyen fazlaca iyi niyetli demek istiyorum, 3D kullanımda bu serilerde enerji tüketimi tavan yapar 120 w tüketim yazan tv 300 w çok üzerine çıkar ve sabit enerji tüketir !

    Panellerde yazan enerji tasarrufu farklı olaydır, çok farklı ayrıntılara göre bu az takıyor özelliği ekleniyor, normal kullanımda ise işler ciddi manada değişir !

    Gelelim gündüz ışık yansımasına yada parlıyor diyenlere, buyursunlar tartışalım, güneş alan pencere önüne hangi paneli koyarsanız koyun, led-lcd-plasma fark etmez görüntü kayıpları oluşur !

    Dersenizki ben panelin parlaklığından bahsediyorum, burda bir detay var, panel kapalıyken parlak panellerde görüntü tam bir ayna misali görünür, aynı paneli açtığınızda ise durum anında değişir, özellikle üst seviye panellerde panel otamatik olarak ışık seviyesini ayarlar, isterseniz kendinizde pro1 ve pro2 seçeneğinden keyfinize göre yaparsınız !

    Amacım sizle tartışmak değil, sadece bilip bilmeden o öyledir bu böyledir diyenler var ve berbat şekilde İnsanlarıda yanıltıyorlar olmadık paneli almalarına sebeb oluyorlar !

    Bazı cahillerde var, Plasmalar çok ısınır der, bu cehalettir yeni nesil düz lcdler plasmalara göre çok daha fazla ısı yayarlar, plasmalarda ise ısı olayını panele yüzünüzü dayrsanız hissedersiniz ama lcdlerde 30 cdmden ısı farkını rahatlıkla hissedersiniz !

    Kısca, eski teknolojiyi halen yazanlar var, bunları ciddiye almayın, normal kullanımda Plasmalar çok daha tasarrufludur 3D panellere göre yazıyorum fark nerdeyse yarı yarıyadır !

    Detaylar çok ama panel alırken, ilk yapmanız gereken ne için hangi ağırlıkta hangi cihazları kullanacağınız önemlidir, Televizyon izleme merakı olan birine Led-Lcd al demek saçmalıktır !




  • andy1 teşekkür ederim. Yazdıklarım çevremden duyduklarım. Şimdi şöle yapalım.

    Bizimkilerle konustum akşam, diyolar ki 2000 tl çok para ,daha makul fiyatlarda bir cihaz alalaım.

    Smart olmasa da olur, 3d olmasa da olur. 40 ya da 42 ekran , evde kablo tv var (teledunyayla kullanıcam) hdmi ve usb olsun.
    bir de dlna dedikleri kablosuz kulaklık kullanıcam bu özellik olsun.
    + görüntü kalitesi ön plana çıktı alcağım TV de.


    >> Bu yönde sizden tavsiye alsam.

    saygılar...
  • GT50 serisinde 46" üretilmiyor.
  • bu aralar almayı düşünüyordum 42GT30 u yeni GT50 çıktı şimdi kafamı karıştırdı. GT30 ile arasında ciddi bir fark var mıdır acaba?2200 lü rakamlara düşer diye beklerken GT30 u GT50 2800 lü rakamlarda dolaşıyor. Arkadaşıma almıştık GT30 son derece memnun ama media player bazı riplerde takılma yaşatıyor. GT50 serisnde de aynı problem hala devam ediyor mu? Ve asıl önemli olan soru yaklaşık 500 lira fark ödeyip GT30 yerine GT50 almaya değer mi? Geçen Vatan da görünce sordum çalışan görevli bir farkları yok dedi sadece kasa ve internet özelllikleri biraz daha gelişmiş dedi ama onlara da çok da güven olmuyor açıkçası. Alıp da sonradan keşke demek istemiyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: navigator_

    andy1 teşekkür ederim. Yazdıklarım çevremden duyduklarım. Şimdi şöle yapalım.

    Bizimkilerle konustum akşam, diyolar ki 2000 tl çok para ,daha makul fiyatlarda bir cihaz alalaım.

    Smart olmasa da olur, 3d olmasa da olur. 40 ya da 42 ekran , evde kablo tv var (teledunyayla kullanıcam) hdmi ve usb olsun.
    bir de dlna dedikleri kablosuz kulaklık kullanıcam bu özellik olsun.
    + görüntü kalitesi ön plana çıktı alcağım TV de.


    >> Bu yönde sizden tavsiye alsam.

    saygılar...

    Donanımsal olarak ekonomik seri Panasonic UT50 alabilirsiniz, bu panelde eğerki alırsanız, görüntü sizi yanıltabilir, bir çok kullanıcı kötü panel aldım diye üzülüyor, bu panelde 24p resim taramasını kapatmak gerekiyor, sonuç harika resim kalitesine dönüşüyor !

    Kafanızıda bulundırmıyım basit olarak yazaıyım, memnun kalırsınız, fiyat olarakta sanıyorum Türkiyede bir hayli ucuz paneller arasında !

    Kesin almayı düşünürseniz, teknik özellikler merak ettiğiniz detaylarıda burdan konuşabiliriz !

    Ucuz seri olarak, panasonic EW serisinide burdan tavsiye edebilirim, sanıyorum Türkiyede bu panelide benden başkası yazamaz, oldukça basit ama 2013 serilerinin ilk ayağıdır !

    Yine L42E serisi tavsiye ederim !

    Ezbere youmlar değil, isterseniz panel detaylarınıda konuşabiliriz !

    Avantajları (sizin için) Teledünya kullanıcısı olduğunuzu yazmışsınız, hd reciver ile bahsettiğim panellerden keyif alma orananız %99 seviyesinde olacaktır, SD ve HD yayınlarda net olarak yüzünüzü güldecektir, HD yayın performası ise özellikle UT serisinde mükemmel siyah seviyesi ile kendine hayran bırakacaktır !

    Şöylede yapabiliriz, ucuz panellerden beğendiğiniz var ise ve paneli incelemişsem seve seve yardımcı olmaya çalışırım, bilmediğim panelse belki bilen birileri bize yardımcı olur :)

    Saygılar




  • Ustam bir tv almak istiyorum. İşin ehillerinden akıl almak istiyorum. Digitürk hd ile veya tv alırken verilecek olan hd uydu alıcıları ile kullanmak istiyorum.16 metrekarelik bir odada izleyeceğim. 3 d, smart tv ve bilgisayar bağlantısı olsun istiyorum. Samsung 40es6140 tavsiye ettiler. Benim donanım forumlarında okuduğum kadar samsung ve panasonic tutulan markalar. 2000 TL'lik bir bütçem var. Bu şartlarda bir TV hususunda fikir olarak yardımda bulunursanız sevinirim. Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KARABÜK'LÜ

    Ustam bir tv almak istiyorum. İşin ehillerinden akıl almak istiyorum. Digitürk hd ile veya tv alırken verilecek olan hd uydu alıcıları ile kullanmak istiyorum.16 metrekarelik bir odada izleyeceğim. 3 d, smart tv ve bilgisayar bağlantısı olsun istiyorum. Samsung 40es6140 tavsiye ettiler. Benim donanım forumlarında okuduğum kadar samsung ve panasonic tutulan markalar. 2000 TL'lik bir bütçem var. Bu şartlarda bir TV hususunda fikir olarak yardımda bulunursanız sevinirim. Teşekkürler.

    16 mterkare yani ortalama 3 mtre gibi izleme mesafneiz var sanırım !

    Özellikle tavsiyeler farklıdır, ilk alan yani hayatında ilk defa lcd-plasma-led alan biri size net tavsiyesini verir ve ekler muhteşem, super, harika gorüntü, bu feci yanıltıcı bir öneriden ötesine gidemez !

    Ornek veriyim, düz Panasonic L42E serisi yani düz panel ekonomik seri, ET5 serisi ile karıştırmayın, Türkiyede 1100-1300 liraya rahatlıkla bulursunuz, sonuçmu keyif alır izlersiniz, bu seriyide forumda görmedim, galiba belli serilere İnsanlar hep sartlanmış, gerçekten uzucu durum !

    Alırsın inan şaşırsın dersinki ya bu tv neden kimse yorum yapmamış, yapmazlar çunki İnsanlar biraz, kim hangi seri derse onun pesinde kosuyor, gerçek bu ama 1200 liraya süper keyifli cihaz alırsın !

    Diğer ucuz cihaz Panasonic UT50 galiba 50-55 incler Türkiyede çok ucuz, 1400 lira gibi 50 inc !

    Neden yazdım, bak 1400 lira, sana bunu al super bu öyle söyle, harika, yok o philps,bu samsung daha yeni, daha detaylı demiyorum bana göre gerçekten saçma, detaylar, Adam tv izleyecek gidiyor, 3000-2000 liralık seriyi al diyor, ne gerek var, boş para çöp olacak !

    Bak basit hesap yapıyorum sana, tv açamlı iki tane tv yazdım, 1200 lira önürü 1400 lira !

    Geriye kalacak paran, hd reciver al, yada 3D media player (PhilpsHMP5000) basit ama iyi bir okuyucudur, 150 lira galiba !

    50 inc Panel UT50 1400 Lira + 150 lira mediaPalyer (HMP5000 3D Media player) + normal ses sistemi 200 lira (lg-samsung-kampanya ile panasonic)+ sana hd boz ve digital yayında bedava olcak toplamda= 2000 lira bile yok ama sana komple ev ses sitemi oldu !

    Bu ezbere yorum değil, ben bildiğim cihazları hep yazarım, ne gerek var, 2000 lira sana git ET5 al desem, alcaksın sonra?

    42 inc panel, 6 ay sonra burda garanti veriyorum 2000 lirana üzülceksin, bilncli ürün almak her zaman senin avantajına !

    Macera gerek yok !

    Sana garanti ediyorum, Arkadaşın mesela pahalı tv var, senin tvde görüntüye kıskanıcak çunki SD yayında, HD yayında, 3D görüntüde ve özellikle 720p-1080p ve dvd filmlerde görüntü muhteşem derinlikle seni güldürcektir !

    Arkadasınsa belki 2000 liraya, aldığı tv ile pişman olacaktır buna inan !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 7 Ekim 2012; 12:14:00 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: andy1

    quote:

    Orijinalden alıntı: navigator_

    ben de LED alıcam ama Plazma-Led konusunda kararsızım. Plasma elektriği çok tüketiyor. ayrıca gün ışığını ekranda belirgin olarak görüyorsunuz ve ömrü az die biliniyor.

    bütçem 2000 tl ye kadar. ne diyosunuz arkadaslar ,yardımcı olun pls..

    Plasma eletriği çok tüketiyor? bunu söyleyen şahış birde nasıl tükettiğini açıklasa keşke, Led 3D yada Lcd 3D panaellere daha az enerji tüketiyor diyen fazlaca iyi niyetli demek istiyorum, 3D kullanımda bu serilerde enerji tüketimi tavan yapar 120 w tüketim yazan tv 300 w çok üzerine çıkar ve sabit enerji tüketir !

    Panellerde yazan enerji tasarrufu farklı olaydır, çok farklı ayrıntılara göre bu az takıyor özelliği ekleniyor, normal kullanımda ise işler ciddi manada değişir !

    Gelelim gündüz ışık yansımasına yada parlıyor diyenlere, buyursunlar tartışalım, güneş alan pencere önüne hangi paneli koyarsanız koyun, led-lcd-plasma fark etmez görüntü kayıpları oluşur !

    Dersenizki ben panelin parlaklığından bahsediyorum, burda bir detay var, panel kapalıyken parlak panellerde görüntü tam bir ayna misali görünür, aynı paneli açtığınızda ise durum anında değişir, özellikle üst seviye panellerde panel otamatik olarak ışık seviyesini ayarlar, isterseniz kendinizde pro1 ve pro2 seçeneğinden keyfinize göre yaparsınız !

    Amacım sizle tartışmak değil, sadece bilip bilmeden o öyledir bu böyledir diyenler var ve berbat şekilde İnsanlarıda yanıltıyorlar olmadık paneli almalarına sebeb oluyorlar !

    Bazı cahillerde var, Plasmalar çok ısınır der, bu cehalettir yeni nesil düz lcdler plasmalara göre çok daha fazla ısı yayarlar, plasmalarda ise ısı olayını panele yüzünüzü dayrsanız hissedersiniz ama lcdlerde 30 cdmden ısı farkını rahatlıkla hissedersiniz !

    Kısca, eski teknolojiyi halen yazanlar var, bunları ciddiye almayın, normal kullanımda Plasmalar çok daha tasarrufludur 3D panellere göre yazıyorum fark nerdeyse yarı yarıyadır !

    Detaylar çok ama panel alırken, ilk yapmanız gereken ne için hangi ağırlıkta hangi cihazları kullanacağınız önemlidir, Televizyon izleme merakı olan birine Led-Lcd al demek saçmalıktır !

    ''Bazı cahillerde var, Plasmalar çok ısınır der, bu cehalettir yeni nesil düz lcdler plasmalara göre çok daha fazla ısı yayarlar, plasmalarda ise ısı olayını panele yüzünüzü dayrsanız hissedersiniz ama lcdlerde 30 cdmden ısı farkını rahatlıkla hissedersiniz !''

    Sadece şu yorumunuzu merak ettiğimden dolayı soracağım, mağazada normal ledtv'ye göre bu GT serisi plazmalar bildiğin ateş gibi yanıyor.
    Hatta müşterilerin bir çoğu evimde küçük bir oda var kışın oraya koysam rahatlıkla ısıtır diyor, klimalı ortamda bu kadar ısınmasının sebebi nedir?
    Amacım sadece gerçekten GT serilerinin aşırı derecede ısındığını bizzat hergün kontrol ederek görüyorum ve sıradan bir led tv bu kadar çok yüksek ısı dışarı saçmıyor.
    Bu konuda beni aydınlatırsan çok sevinirim, zira müşteriye mantıklı bir açıklama şart oluyor.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.