Şimdi Ara

Oyunlarda kapanıyor (yeniden başlatmıyor direk kapanıyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sorunum şu; oyun oynarken oyunlarda belli bir yerde, noktada pc kendiliğinden kapanıyor, güç kesiliyor. şöyle ki; tekrar açmak istediğimde de açılmıyor illa ki arkadan power suppy'den 0-1 mandalı üzerinden gücü tamamen kesmem lazım. 0'a alıp daha sonra tekrar 1e alıp basınca açılıyor (kapandıktan bir iki saat sonra bile açmaya çalışsanız açılmıyor illa ki bi 0'a getirip geri 1e almak lazım). oyunun hangi noktasında kapanmışsa, oynarken aynı noktada yeniden kapanıyor. şayet oyun oynarken olmuşsa açtıktan sonra farklı bir çizgi ile devam ederseniz sıkıntı yok ama bunu oyun içnideki bir ara video'da yapmışsa o videonun o anında her zaman kapanıyor. video'yu geçmek gerekiyor. oynadığımız sırada da kapanma anı genelde oyun içinde ani bir etkinin olduğu zamanlarda (örn; patlama, parçalanma, oyuna göre değişir ama mantıken görüntü kapasitesinin ani artış yaptığı yani ekran kartına daha fazla güç bindiği sırada oluyor). evet sorun bu.

    kendimce yorumlarım;
    şayet pc o anda bir hata modu verip kapansa veya yeniden başlatsa tamamen yazılımsal diyeceğim ama öyle değil.
    şayet direk kendini yeniden başlatsa ekran kartı fazla güç çekmeye çalıştığı için oluyor diyeceğim ama tamamen kapanıyor.
    bu sebeplerle ve yukarıda bahsettiğim yeniden açmak için önce gücü tamamen kesme zarureti nedeniyle tahminim sorun power supply'de. fakat mesele şu ki ben bu sistemi yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum ve bu sorun 1-2 aydır cereyan ediyor. artı bu sorunu dragon age origins'te de yaşadım yani yeni oyunların aşırı güç istemesiyle alakası olmaması lazım.

    aklıma gelen şu; ekran kartının güncelemeleri ile veya winows 7 güncellemeleri ile ekran kartının power supply'den çektiği güç oranları/miktarları değişmiş olabilir mi? bu sebeple eski yeni farketmeksizin ekran kartı aşırı güç çekmeye çalıştığında power supply sigorta görevi yapıp gücü kesiyor olabilir mi?
    veya aklınıza gelen başka bir neden var mı?

    en önemlisi çözüm nedir?



    sistemim; yani dediğim gibi 3 yıl oldu unuttum şimdi sistemi. pc de evde bakamıyorum ama hatırladığım kadarıyla; amd phenom II x4 x940 işlemci, GTX480 ekran kartı, 6GB ddr3 ram, işte bunlara uygun bi asus anakart vardı heralde modeli unuttum, power supply de markaydı ama hatırlamıyorum 55 watt olması lazım, kasa da markaydı ama onu da unuttum sadece şunu söyleyim; kasa içinde alt üst ve arka olmak üzere 3 tane standart fan bir tane de yanda 20-25 cm çaplı bi büyük fan mevcut hepsi aktif. sistemi ilk aldığımda işlemci için daha iyi bir soğutucu almıştım ama bu kadar şeyi 55wattın kaldıramayacağını düşündüğümden stock fan kullandım hep. eve gidince sistem bilgilerini güncellerim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • bişey diyeydiniz iyiydi.. sanki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunlar orjinal mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimisi orjinal kimisi ... işte kimisi öyle. orjinal olanda da yaptı diğerinde de.
    örn. şu an shadow warrior oynuyorum orj. en sık bunda yaşıyorum. Max payne öbür türlü onda da çok oluyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence içindeki işlemci dışındaki parçaları tek tek temizleyip tekrar yerine takın. Ekran kartının pervanesi ve işlemcinin pervanesi çok çabuk tozlanır. Onları temizleyin remlerin uclarını da silgiyle silin.
  • GEr0nim0 G kullanıcısına yanıt
    Sorunun cevabını bulmuşsunuz zaten.Mavi ekran veya restart değil direk kapatıyor diyorsunuz.Eğer oyunda değil her zaman yapıyor olsa sorun elektrik hattında dolayı psu kendini kapatıyor derdim ama şu anda kesinlikle psunuz sorunlu.Bence başka bir alternatif yok.
  • GEr0nim0 G kullanıcısına yanıt
    Selamlar
    %99 ekran kartında sorun var muhtemelen soğutması düzgün çalışmıyor ve çok ısınıyor ekran kartını değiştirmeyi/yada temizleyip soğutma işlevini doğru yapmasını sağlarsanız hallolacaktır
  • Donanım soğutmasından kaynaklanan sorunlarda pc restart atar ama burada tamamen elektriği kesip kapanıyormuş
  • aynen o yüzden bence de sorun PSU'da. ama bunu sadece oyunlarda yapıyor ve açıkladığım gibi oyunların belli bir noktasında yapıyorsa hep orda yapıyor. bunlar da genelde; oyun içindeki ani değişim/etkilerde daha doğrusu görüntü kapasitesinin daha da arttığı anlarda. o yüzden tahminim o sırada ekran kartı mevcut görüntüyü karşılayabilmek için daha fazla enerji çekiyor ama PSU'nun kapasitesi çok olmadığından (SAGA II 500W mış) karşılayamıyor ve sigortası atıyor. olay bence tamamen bu da işte merakım bunu ekran kartının güncelllemeleri kartın voltaj değerlerini değiştirmiş olabilir mi dedim (zira önceden yapmıyordu sistem nerden baksan 3 yıllık).

    ne olur ne olmaz sürücü yazılımını silip CD'den yükledim tekrar güncelleme yapmayacam. ayrıca bilgisayarı da açıp tüm parçaları baştan sona temizledim (PSU'yu da açtım onu da temizledim) hatta ekran kartının muhafazasını çıkarırken kenarları kırıldı tekrar yerine oturmuyor artık üstü açık vaziyette taktım geri temizledikten sonra. açtım 2-3 saat Shadow Warrior oynadım bi sorun çıkmadı oldu sanki ama bakalım... olmadı PSU'yu değiştircem.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.