Şimdi Ara

Oyuncu Klavyesi Almalı Mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, yazın yeni sistem toplamayı düşünüyorum, oyun odaklı olacak. Şu anki sistemimde Logiteh G103 oyun klavyesi kullanıyorum, gerek makro gerek renkli tuşlar olarak gayet güzel ve uygun bir ürün.

    Yeni toplayacağım sisteme de bir klavye almak istiyorum, fakat bu sistemde daha farklı bir klavye kullanmak istiyorum. Sizce oyun klavyesi almalı mıyım? Mekanin olmadığı sürece oyuncu klavyeleri bir fark yaratır mı?

    Logitech G105 ışıklı klavye var, aklıma o yatmıştı, ama G103'e biraz ışık eklenmiş ve G105 çıkmış gibi duruyor, ve buna bu kadar para vermek bene gereksiz.

    Mekanik klavyeler pahalı fakat hem sağlam hem de hissiyat olarak mükemmel, fakat sizce o kadar parayı hakediyor mu? Oyun oynayışımı ne kadar etkiler?

    Bildiğiniz gibi Türkiye'nin en iyi oyuncularından biri olan UnlosTV yıllardır Microsoftun ofis klavyeleriyle oyun oynuyor, ve ona rağmen profesyonel.

    Lütfen yorumlarınızı belirtin, fikirleriniz benim için önemli.
    Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.







  • Farketmez oyunda o kadar ya, anca hissiyatı zevk verir. G103 ten sıkıldıysan ışıklı güzel bişey istiyorsan sat onu üstüne para koy g105 al. adi markalar hariç başka modelde olur farketmez bence. ben g105 alacağım şahsen. tekrar söyleyeyim oyununa etki etmez
  • Oyunculuguna bağlı belirli bir seviyeden sonra mekanik klavye olmazsa olmaz oluyor hele alıştıktan sonra normal klavye kullanmak istemezsin. Bir oyun üzerinde pro olmak için çabalıyorsan biraz bütçeni zorlayıp mekanik almanı tavsiye ederim uzun yıllar kullanırsın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu linkler arasında logitech mekanik olanı öneririm ama fiyatı aşırı yüksek indirimleri takip et ben 380 liraya G810 almıştım üstelik içinden tom clancy division oyun hediye çıktı. Şuanda oyunsuz normal fiyatı 600 lira. Acele etme. Attığın linkler arasında logitech olan iyidir. YouTube a mekanik klavye yazarsan aradaki farkı izleyerek görebilirsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için çok teşekkürler. Gearbest.com'dan Motospeed CK serisi mekanik klavye almaya karar verdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cann89

    Oyunculuguna bağlı belirli bir seviyeden sonra mekanik klavye olmazsa olmaz oluyor hele alıştıktan sonra normal klavye kullanmak istemezsin. Bir oyun üzerinde pro olmak için çabalıyorsan biraz bütçeni zorlayıp mekanik almanı tavsiye ederim uzun yıllar kullanırsın

    saçmalık... klavyenin mekanik switchli olmasının iyi oyuncu olmaya bir katkısı olamaz. tuşları sallanmayan bir klavye klavyeye bakmadan seri komutlar vermek için yeterlidir. alışkanlık demişsin de, mesela standart rubber dome klavyeye alışmış biri de mavi switch bir klavyeyi aynı şekilde yadırgar... siyah ve kırmızı switchli klavyelerden bahsetmiyorum bile, rubber dome klavyelerden his olarak neredeyse hiç farkları yok.

    bu arada, rubber dome klavyeler mekanik switchli klavyelerden daha uzun ömürlüler sanıldığının aksine. ve zamanla tuş karakterinin (basılan mesafe/tuşun verdiği direnç) değişimi gibi bişeye de uğramazlar.

    e-spor müsabakalarında oyuncularda mekanik klavye görmenizin sebebi ise tamamen duygusal... üretici firmaların mekanik klavyelerdeki kar oranı daha yüksek olduğu için o klavyelerini kullandırıp reklamını yaptırıyorlar.




  • can_celik kullanıcısına yanıt
    Şu an fikrim 180 derece ters döndü yani :D Bir ay içinde mekanik klavye almayı düşünüyorken bu yazı ile gerçekten fikirsiz kaldım.
    Anlamadım yani şimdi mekanik klavye almayayım mı? Ya o kullanırken verdiği hissiyat benim çok hoşuma gidiyor çok kullanma fırsatım olmadı ama bir arkadaşımda vardı gerçekten çok farklı bir hissiyatı var ve bu klasik klavyelerde (rubber dome[?]) olan hani böyle basarken boş bi hissiyatı vardır ya hani tuşa bastığında böyle hafif rahatsız edici sanki o tuş bi yere girmiyo da hani ne biliyim garip bi hissi var işte açıklayamıyorum şu an :D Ama böyle konuşmama rağmen yıllardır rubber dome klavye kullanıyorum ve yıllardır böyle oyun oynuyorum yani ben de o görüşteyim iyi oyun oynamayı falan sağlamaz ama hissiyatı yeter gibi düşünüyorum.

    Bi de yeni klavye alırsam rubber dome olarak alabilceğim G105 var aynı fiyata çinden mekanik kaliteli klavyeler alabiliyorum yani ona göre kıyaslayınca bi karar veremedim yardımcı olursanız sevinirim.




  • Ben RGB ve bilekliği için, G313 aldım. Gerçekten iyi ve sağlam bir mekanik klavye almak istesem, fare ve kulaklık gibi diğer ekipmanlara bütçe ayırmazdım. Önemli olan toplam fayda, yani bütçeden aldığınız toplam en yüksek performans.
    Mekanik klavye iyidir, güzel hissiyatı vardır vs... Ama mousetan, mouse padden veya kulaklıktan kısıp bütün bütçeyi kullanmayı gerektirecek bir ekipman değildir. Bu üç ekipmandan birinin %50'si kadar bile oyununuza etki etmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avrasya Kurdu -- 22 Mayıs 2017; 2:25:1 >
  • Şahsen mekanik klavye tercih etmemin sebebi küçük boy ve rgb aydınlatma olmasıydı, his olarak benim çok ta hoşuma gitmiyor açıkçası sesli tuşlarda ötürü.. Ama emin olun 10 da 1 fiyatındaki klavyelerden oynayış olarak hiçbir fark yok..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.