Şimdi Ara

Oyun için nasıl bir sistem alınmalı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Konuyu yanlış yere açtıysam lütfen kusura bakmayın. Mevcutta mini bilgisayar kullanıyorum dolayısıyla onboard ekran kartı var ve oyun oynamak imkansız. Oyun oynamak için bilgisayar almayı düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim.


    Çok beklentim yok oyunlarda da pek yetenekli değilim zaten yaş olmuş 32 vakit geçirmek amaçlı. Monitör olarak 24" vestel televizyon var HD çözünürlükte. Sistemi ikinci el almayı planlıyorum. Bütçe 10 bin civarı. hangi model işlemci, hangi ekran kartı, kaç gb ram yönlendirirseniz sevinirim.


    Teşekkürler




  • En az 16 GB RAM olmalı. 2. Elde bile olsa dediğiniz fiyata bulabilir misiniz bilmiyorum ama ekran kartı rx6600 işlemci en düşük r5 3600 öneririm. Psu olarak 650w yeterli. Anakart b450 yeterli.

    Tabi bu saydığım parçaları ilerde sistemi upgrade yapmayacağınızı varsayarak yazdım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cemo94 kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim. Pek bilgim yok o yüzden kafam karışık. hatta en büyük sorun Playstation mu yoksa PC mi diye düşünüyorum. PS iki kişi olmadan sarmıyor. Zamanında PS3 vardı 1 hafta oynadım sonra iki sene yattı televizyonun altında.


    Sonrasında upgrade yapılır mı bilmiyorum. Ben Pes2013'te kaldım valla. Geçen gün age of empires 4 videosu izledim çok iyiydi.

  • pcko1 kullanıcısına yanıt
    Valla hocam benim önerim madem bütçeniz kısıtlı bir tane xbox series s alın bir de gamepass aboneliği ile gayet hesaplı oluyor. Akşam işten geldiğinizde 1-2 saat oyun oynayacaksanız PC’ye boşa para vermeyin derim. Çünkü bütçenize göre topladığınız PC sizi çok memnun etmez.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aslında denemek istiyorum bizim arkadşlarla konuştuğum kadarıyla konsol oyunları çok pahallı. Yani bilinen oyunlar 800 lira civarlarına çıkıyor o yüzden bilgisyar toplamak istiyordum. Peki hocam bu sizin dediğiniz sistem nasıl? Hayatımda hiç XBOX oynamadım hatta yakından görmedim bile. Güzel oyunlar var mı oyunları pahallı mı? Tatmin eder mi? online oynama olasılığı var mı?

  • pcko1 kullanıcısına yanıt
    Hocam gamepass dediğim sistem bir abonelik sistemi. Aylık 30 TL ve yıllık abonelik daha kârlı oluyor. Zaten yanlış hatırlamıyorsam konsolu aldığınızda 1 ya da 3 aylık gamepass i ücretsiz veriyor. İçinde envai çeşit oyun var ve sürekli güncelleniyor sizi kesinlikle tatmin eder. Xbox’a çıkan tüm oyunlar ilk günden kütüphaneye ekleniyor bu yüzden 800-900-1000 TL’lik oyun fiyatları gamepass abonelerini çok ilgilendirmiyor :) İçinde EA oyunlarını da barındırıyor(Battlefield, NFS vs…)
    Online konusuna gelirsek oynayabiliyorsunuz tabii ki. Xbox live gold almanız gerekiyor onun için de. Fiyatı cüzi birşeydi forumdaki Xbox ana konusuna danışabilirsiniz.

    Oyunlara aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.

    https://www.xbox.com/tr-TR/xbox-game-pass/games#

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • ikinci el rx 6600 4000 tl

    ikinci el rx 3600 2000 tl

    1000 tl de 2x8 ddr4 ram desek

    1000tl giriş seviyesi anakart

    geriye 2000 kalıyor onada 500gb ssd ve kasa+psu 500w yeter. konsola hiç bulaşmayın series s dediğiniz cihaz 1080p 30 fps açar oyun bu pcde 1080 60 görebilirsiniz çoğu oyunda. oyun fiyatlarıda ortada tavsiye etmesemde pcde kürekli bir şekildede oynanabiliyor. bugün bir oyun çıktımı yabanci diliniz yoksa anlamadan oynuyorsunuz oysa pcde iyi yamalar olduğu kadar makine çeviri sayesinde 1 günde bile tr yama çıkıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.