Şimdi Ara

Overclock ile ilgili yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • slm arkadaslar
    imzamdaki sistemi kurdum gecen. uzun zamandır mac kullandıgım icin pc sistemlerinden uzak kalmısım.

    sistemi kurduktan sonra Asus un AI programı ile 4.6ghz e cıkardım. Su an icin bi sorun gorunmuo.. sıcaklıklar fanlar low da calısırken board icin 30-33 cpu icin 31-39 aralıgında gözlemledim..
    sistemi bu sekilde calıstırmak ilerde problem yaratir mı... 4.6 standart bi deger software deki sanırım.. islemci bazlı degil..? bu nedenle kafama takıldı..
    ya da sistemden daha iyi nasıl performans alırım..

    yardımcı olursanız cok sevinirim..



  • Bir de islemci bostayken 1600mhz islem yapimca 4600 lere cikio.. Bole kullanmak mi daha iyi? Oc yapan forumlara bakiorum da herkes bi atabil deger ario..
    Benim aistem bi cikip bi dustugu icin sicakliklar dusuk sanirim..
  • Anakartın programıyla yapmışsınız ve en stabil değerlerden oluşturulur bu tür programların overclock ayarları.İşlemciyle alakası yok demişsiniz ancak çarpan artırarak yapar program oc yi.
    O bahsettiğiniz ve milletin aradığı stabilite düşündüğünüz şekilde bir şey değil. İşlemcinin Overclock sonrası stabil çalışması frekansının sabitlenmesi değil. Sizin işlemciniz yük durumuna göre çarpan arttırıp düşürdüğü için böyle frekans oynaması yapıyor ve aslında en iyisi de budur sorun yok.
  • sanırım yanlıs dile getirmisim.. islemci ile alakası yok derken sunu kasdettim. program islemciye ozel bi deger vermio menusunda sanırım... mesela bende 4.2 4.4 4.6 secenekleri var.. bilmiorum ama 3770k kullanan birinde de aynı secenekler varsa standart degerlerdir. yoksa tabi ki bu degerlere carpanlarla ulasıcak.. o yuzden pek guvenemedim..
    anladıgım kadarı ile voltajı ayarlayıp carpanla oynaması dolayısı ıle frekans degistirmesi iyi bisi..
    peki daha verimli nasıl kullanabilirim pc mi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.