Şimdi Ara

OTOY teknolojisi ile cep telefonu ve bilgisayarınız oyun makinesine dönüşüyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
6.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @Speed-Step,

    Belirttiğin noktalarda haklısın ama bu yönde çalışmalar da yapılıyor. Detaylarına sitemizde yer verdiğimiz, yatırımcıları arasında Intel'in de bulunduğu Lucid'in Hydra mimarisi ve PC-over-IP teknolojileri ile uzakta - sunucu da - render edilen görüntünün bir diğer sisteme aktarımı üzerine çalışan çok sayıda firma var ki onlardan birisi de ELSA. Öte yandan Intel'in grafik endüstrisine farklı bir bakış açısı getirecek ve ilk etapta Visual Computing pazarını hedef alacak Larrabee mimarisi ile görüntünün gerçek zamanlı işlenebilmesi yönünde önemli yeniliklerin olması kuvvetle muhtemel görünüyor.

    OTOY teknolojisi ile cep telefonu ve bilgisayarınız oyun makinesine dönüşüyor


    Cloud Computing konusunda çalışma yapan firmaların problem olacağını düşündüğü temel nokta bağlantı hızları. Özellikle hareket halindeki sistemlerde stabil hızların sağlanabilmesi için yüksek bant genişliği sunabilen ağlara ihtiyaç olduğu biliniyor. Bulut Bilgi İşlem ile görüntü işleme ve merkezdeki görüntüyü uzaktaki bir sisteme veya cihaza stream ederek kullanılmasına olanak tanıma, belki hemen önümüzdeki sene devreye girecek bir uygulama olmasa da AMD ve Intel gibi firmaların doğrudan veya dolaylı yatırımları, Sony ve EA gibi oyun endüstrisinin zirvesindeki isimlerin ilgisi sürece hız kazandırabilir.

    Bu arada yüksek bant genişliği ile ilgili olarak Intel'in Stratejik İş Planlamasına da (Intel'in gelecek planlarını yönlendiriyor) da yer verelim. Intel'e göre Amerika 2016 yılında 4G , 2024 yıllarında ise 5G ağı'na merhaba diyecek. Tabii sürecin hızlı işlemesi ve yüksek hızlı ağların daha önce devreye girmesi de söz konusu olabilir. 2015 yılına kadar 100Mbps'nin standart bağlantı hızı olacağını düşünen Intel, optimize edilmiş Super-HD görüntü biriminin kullanılacağını ve tam çevrimiçi deneyimle yüksek çözünürlüklü video uygulamalarının - anında arama, izleme, kaydetme - yaygınlaşmasını bekliyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • uzun zamandır yakınıyordumya para verip paramızla rezil oluyoruz çok farklı şeyler bekliyor daha yeni ultra akıcı diye birileri sesimi duymuş
  • Ben bu teknolojinin yakın gelecekte (3-5 sene gibi) ortalığı kasıp kavurabileceğine inanmıyorum. Bugun internet üzerinden yapılan 1080p bir yayını anında izleyebilecek kullanıcı, gelişmiş ülkelerde bile oldukça az sayıda mevcuttur. Buradan yola çıkarak, bu teknolojinin en yaygın kullanımının (günümüz için)720p olacağını varsaymak pekde yanlış olmaz.

    720p sıkıştırılmış bir video kalitesinin ve bu teknolojiyle beraber kaçınılmaz olarak oluşacak inputlag ın (100ms altında olabileciğini hiç sanmıyorum), orta-üst ve üst segment pc donanımı sahiplerini ve ps3 - xbox360 kullanıcılarını tatmin edebileceğine hiç ama hiç ihtimal vermiyorum.

    Bundan 5 sene sonrası neler getirir bilinmez, yaşayıp görecez. Günümüz şartlarında bu teknoloji ancak alt segment pc kullanıcılarını ve oyun dünyasına nispeten uzak insanları cezbedebilir kanaatindeyim. Tabi oda fiyatlar makul olursa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utk-i -- 29 Haziran 2009; 12:39:30 >




  • işte milyonlar harcanmış projeyi Türk insanı iki dakikada nasıl harcıyor görüyorsunuz :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OsCilLaToR

    Ben bu teknelojinin yakın gelecekte (3-5 sene gibi) ortalığı kasıp kavurabileceğine inanmıyorum. Bugun internet üzerinden yapılan 1080p bir yayını anında izleyebilecek kullanıcı, gelişmiş ülkelerde bile oldukça az sayıda mevcuttur. Buradan yola çıkarak, bu teknelojinin en yaygın kullanımının (günümüz için)720p olacağını varsaymak pekde yanlış olmaz.

    720p sıkıştırılmış bir video kalitesinin ve bu teknelojiyle beraber kaçınılmaz olarak oluşacak inputlag ın (100ms altında olabileciğini hiç sanmıyorum), orta-üst ve üst segment pc donanımı sahiplerini ve ps3 - xbox360 kullanıcılarını tatmin edebileceğine hiç ama hiç ihtimal vermiyorum.

    Bundan 5 sene sonrası neler getirir bilinmez, yaşayıp görecez. Günümüz şartlarında bu tekneloji ancak alt segment pc kullanıcılarını ve oyun dünyasına nispeten uzak insanları cezbedebilir kanaatindeyim. Tabi oda fiyatlar makul olursa.



    kesinlikle katılıyorum..bu belki 10 sene sonra icraat edilecek bir olay. İnsanlar amerikada avrupada 150-200 usd ye xbox alıp zaten keyfini çikarıyorlar.

    Sonuçta buda bedava olacak bişey değil üyelik ve para isteyecek.Hele bizim ülkemizde hala 1mb ve kotalı internetler varken komik görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cathedral -- 29 Haziran 2009; 11:12:29 >




  • crysis fena olmaz countere ne dersin ;D
  • 5 sene önce genel olarak internetin ne noktada olduğunu düşünürsek hiç de uzak bir olasılık değil. Bugün vimeo'ya hangi bağlantıyla girerseniz girin akıcı bir şekilde 720p video seyredebiliyorsunuz. Ayrıca bu teknolojileri Türkiye şartlarına göre değerlendirmek de çok anlamsız. Sonuçta adamlar "Türkiye'de hala kotalı 1mb internet var uğraşmayalım boşuna abi" diye düşünmüyolar. Amerika veya Japonya şartlarını düşünürsek bu teknoloji 2-3 sene içinde ciddi bir noktaya gelir diye düşünüyorum.
  • Bu teknoloji gerçek arkadaşlar. Bizzat Crysis ve Farcry oyunlarının yapımcısı Cevat Yerli bir röportajında bahsetmişti bu teknolojiden. Düşündüğümüzden de hızlı kavuşacağız sanırım bu teknolojiye. Ama tabi dünya çapında satış rakamları olan ekran kartı üreticileri bu konuda bir çözüm yolu bulmuşlardır elbet. Belirli anlaşmalar yada sponsorluklarla kazançlarını arttırabilirler bence. Bizim için güzel olan kısmı ise en yüksek kalitedeki oyunları elimizdeki düşük seviye sistemlerle bile yüksek performansta oynayabileceğiz.
  • Korsan olayınıda bitirir heralde..
  • 3G temmuz sonunda devreye girecek geçen radyoda dinlediğime göre Turkcell'in CEO'su fiyatların çok makul olacağını söylüyordu görüntülü konuşma normal konuşma ücretinde olacak falan diyordu bakalım az kaldı göreceğiz.. O zaman bu sistemden yararlanabiliriz
  • gelecekte olacak sisteme adım adım gidiyoruz.
    İnternet 2 ile kıtalar arası 36sn bir dvd filim aktarıldığından beri
    yakın gelecekte insanların bilgisayarlarını bir modem bir ekran mouse ve klavyeden olacağını düşünüyorum.
  • İyi çok güzel bir gelişme ama bugün teknolojik, maliyet ve kullanabilirlik açısından bir sürü teknoloji var... Kaçını kullanabiliyoruz? Yani bahsettiğim 100MPBS Fiber internet mevcut, yada bluray disklerde filmler var, yada uydu üzerinden broadband internet kullanabiliyoruz...Ama benim evdeki sistemim çok daha ucuza bu işleri, hemde kabul edilebilir bir hızda halledecekse, ben neden geçeyim ki bu teknolojiye? Yani bir süper bilgisayar üzerinden cep telefonumda crysis oynamak çokta mantıklı gelmiyor doğrusu...
  • Kontrollerde gecikme olmaması imkansız gibi bir şey.Ayrıca isterse internet 100mbit olsun ping düşük olmadıkça teorikte 0.2 saniye(200ms) minimum gecikme süresi olacaktır.(server uzaklığına göre değişir)Bu gerçek bir oyuncu için kabul edilemez bir şeydir.

    Diğer yandan gecikmelerin önemli olmadığı oyunlarda mükemmel iş görecektir.Tüm ayarları sona açarak G5 işlemcide son sürat FM 2009 oynamak mükemmel bir denyim olur.Sen komut ver karşı taraf işlesin.
  • Arkadaşlar hep mevcut oyunlar üzerinden düşünmüşsünüz. Mevcut oyunlar satılabilmek için piyasadaki mevcut donanımlar değerlendirilerek optimize ediliyor. Bir de oyun yapımcılarının bu super bilgisayarları baz alarak yapacakları oyunları hayal etsenize. :) Gerçi Türkiye standartların da anca hayal edebiliriz zaten ama teknoloji adına super bir buluş :)
  • Modern warfare 2 güzel olur...
  • benimm telefonumda COD 4 dahil bi çok oyun var
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ecay

    Kontrollerde gecikme olmaması imkansız gibi bir şey.Ayrıca isterse internet 100mbit olsun ping düşük olmadıkça teorikte 0.2 saniye(200ms) minimum gecikme süresi olacaktır.(server uzaklığına göre değişir)Bu gerçek bir oyuncu için kabul edilemez bir şeydir.

    Diğer yandan gecikmelerin önemli olmadığı oyunlarda mükemmel iş görecektir.Tüm ayarları sona açarak G5 işlemcide son sürat FM 2009 oynamak mükemmel bir denyim olur.Sen komut ver karşı taraf işlesin.

    zaten metin tabanlı değil o




  • süper bir icat
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Speed-Step

    Bu tip teknolojiler sadece göz boyama ve kullanıcıları boş yere umutlandırmadan öteye geçemezler. Başka bir bilgisayarda işlenen görüntünün cep telefonu ya da daha düşük hızdaki bir bilgisayara aktarımı esnasında olağan üstü bir gecikme yaşanır bunun nedenleri ise basittir;

    1- Görüntü ana bilgisayarda işlenir ve video dosyası haline getirilir,

    2- Görüntü istemciye aktarılır,

    3- İstemci görüntüyü çözer ve görüntüler

    Videoyu izlerseniz Crysis'in tanıtım videosunda dahi kontrollere geç cevap verdiğini görebilirsiniz. Bu işi ekran kartı firmaları, ekran kartı belleğindeki görüntüyü gerçek zamanlı olarak işleyerek istemciye aktarabilecek, donanımsal bir teknoloji geliştirmedikleri sürece yazılımla çözmek imkansız...


    Wi-Fi bulunan sıcak noktalarda veya gerçekten hızlı bir 3G baglantı (2.1 Mbps UMTS Picozone gibi) saglanan durumlarda hızlıaktarım mümkün olur. Bir de her ne kadar günümüz cihazları için düşünülmese de, 320x480 , 848x480 gibi geniş ekranlı cihazlar için sunulması ihtimalini de düşünürsek, aslında işleyen sistem telefonlar için mantıklı olabilir. (Tabi picozone ve wifi ın sadece yerel bir bölgede, tek bir hotspot içinde kalmak şartıyla tam verimle çalışması işin önüne taş koyuyor. Hareket halinde 3G bağlantı hızı 147kbps ye kadar düşünce tabi anlamı kalmıyor)

    Ki son dönemlerde ilerleyen uzak terminal teknolojilerinde eskiye nazaran daha hızlı çözümlemeler yapılabiliyor. (Ki Microsoft'un bile Calisto tarafından aldıgı teknolojide, DirectX 11 temelli uygulamalar uzaktan aktarılabiliyor. [Bu, sanallaştırılmış sunucu üzerinde sunu oynatıldıgında videoların düzgün oynatılması için gerekli. Tabi interaktif eğitim için Çizim programlarının paylaştırılmasında kullanılması düşünülüyor, ama oyunların da işin içine girebilir] Sistemin adı da Med-V diye geçiyor)

    Ki abonelik ile aynı işi yapan, "StreamMyGame.com" gibi çevrimiçi hizmetler de halihazırda var.

    Şayet istenen başarıyı yakalarsa güzel bir seçim olur. Çünkü cebimizde her daim senkronize edilen 4TB lık bir disk taşımak şu an pek mümkün değil, ve gerektiğinde evdeki bilgisayarın arşivini kurcalamak gayet güzel olur.


    Bir de her ne kadar OpenGL ES temelli donanımlar güzel grafikler sunsa da, gerek PSP, gerek iPhone da, hatta Omnia HD de bile, piyasadaki en ucuz ekran kartındaki rasterizer ve shaderlarından güçsüz bir grafik altyapısı var haliyle. (Hoş 3G S ve Omnia HD de Shader kullanımına dahi başladılar, ama daha alınacak çok yol var) Bluetooth klavye ve fare ile PDA üzerinden Fallout 3 questlerine sarmak, veya "X-Men Origins - Wolverine" kasmak kulağa hoş geliyor. [Javadan apartma gibi duran oyunlardan iyidir ]




  • Bizim ulkemizde fazla download yapana musrif , gorgusuz , baskasinin hakkini calan damgasi vuruluyor. Download nedir nimet mi download yani ? Boyle bir mentalitenin hakim oldugu ve kullanicilarin da son derece bilgisiz olmalarina ragmen yorum yaptigi bir ulkede bu haberler tamamen hikayedir kisa vadede. Adamlar ne teknoloji gelistirirse gelistirsin , sene 2010'a yaklasiyoruz . Turkiye'de internet kullanicilarinin %90'dan fazlasi 1 Mbit kullaniyor. 1 mbit ne ya.. Ulkede her sokakta 5 tane X5 5 tane Q7 10 tane Range Rover 100 tane BMW 3-5 100 tane de Mercedes var adamlar gelmis hala 1 mbit baglanti veriyor.. ayiptir ya.. Gecen forumda gordum bir adam bizim hakkimiz yeniyor baskasi cok downoad ediyor diye bizim hizimiz dusuruluyor terbiyesizler soyguncular diye feryat ediyordu download yapanlara.. Sanki firindaki ekmeklerin hepsini alip mahalleliyi ac birakmislar gibi. Yazik yahu.. Internet bile nimet oldu ulkede.. helal olsun he.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.