Şimdi Ara

Otomobille Amsterdam-Paris-Stuttgart Üçgeni Öneriler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 13 Kasım Cuma akşamı Amsterdam'dan kiralık otomobille ailecek (Eşim ve 2 yaşında oğlum) yola çıkarak, Paris'e geçip orayı gezip 15 Kasım Pazar gecesi Stuttgart'a gitmek gibi sıkıştırılmış bir planımız var. Tarih de dikkate alınarak, her türlü önerinin (Kış lastiği gerekliliği, nerelerde kalınmalı, 13 Kasım Cuma akşamı Belçika'nın herhangi bir şehri kalmaya ve ertesi sabah yarım gün gezmeye değer mi, Paris'te tek gece kalarak 1.5 gün gezmek yeterli mi, araba park imkanları, bisiklet kiralama vb. aktiviteler), tecrübenin başımın üstünde yeri olacak. Benim planıma göre Amsterdam ve Stuttgart zaten gezilmiş olacak, oralar ile ilgili öneri gerekmiyor. Özellikle bu yazdığım yolculuğu en kıymetli ve otomobille sorunsuz şekilde nasıl tamamlarım?



  • Otelleri booking den ayarla ucuza gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı aldığınız yere bırakırsanız daha uyguna gelir.

    Arabayı da şu ve eşleniği sitelerden bakabilirsiniz:
    http://www.rentalcars.com/en/continent/europe

    Bu sitelerin önerdiği firmanın kendi sitesine gidip oradan rezervasyon yapın bazen daha ucuza bile gelebiliyor kendi sitesi. Ben avrupa'da Paris'ten kiralayıp Paris'te bıraktığımda dediğim gibi yapıp en ucuz teklifi veren Avis'in kendi sitesinden girip rezervasyon yapmıştım. Herhangi bir konfirmasyon gerekmeden günü geldiğinde aracım hazırdı. İşlemler kısa sürdü aracı alıp yola çıkmıştım. Avis'i tavsiye ederim.
  • Bu yaz dusseldorf-paris-amsterdam üçlüsünü kapsayan bir tatil yaptım. Sizin gibi kısa kısa gezmek durumundaydım. Şöyle söyliyim arabayla o yolları gitmek keyifli çünkü yeşillik goruyorsunuz sürekli şehir içine girene kadar.
    Amsterdam'dan başlayacak olursam muzeleri bol ve kesinlikle Madame Tussaud'ya gitmelisiniz. Anna Frank müzesi de keza öyle.
    Parise gelirsek ben sabah 9dan gece 2ye kadar gezme şansı buldum ama tecrübeli olduğumuz için nerelere gidecegimizi biliyorduk. Kuleye cikma işini gece 12ye doğru yaparsanız diğer yerleri gezmek icin daha çok zamaniniz olur. Notre dame'a girmek için de birkaç saatinizi harcarsiniz gezmek için de oyle. Ben olsam içine girmezdim öyle de yaptım zaten. Mona Lisa'nin oldugu muzeler bolgesine de mutlaka gitmelisiniz. Yemege gelirsek antrikotlari çok iyi. Alkol kullaniyosaniz şaraplarını da tavsiye ederim. Almanya'ya geçerken belcikada durup manzaranın keyfini çıkarmanizi da tavsiye ederim.
    Stutgarta gitmediğim için bir tavsiyede bulunamayacagim.
    Araba konusu için de hava durumuna bakin. 7 derecenin ustundeyse sıcaklık, kış lastiği gereksiz.
    Umarım faydası dokunur. İyi tatiller.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >








  • Tabiki çok faydalı olacak, çok teşekkür ederim. Paris'te akşam 5-6 gibi aktivitelerin kapanmadığı, geceye kadar yapabileceğim sonucu çıkarıyorum. Amsterdam sanırım öyle değil, akşam 5-6 gibi aktivite ihtimalleri bir anda bitiyor gibi bir öngörü oluştu bende. Peki şehir içinde otomobil için park ücretleri/yerleri konusundaa dikkat etmek gereken bir konu var mıdır? Ayrıca Amsterdam City Card çok mantıklı görünüyor, bunun gibi diğer şehirlerde de faydalanmak gereken şeyler var mı?

    Büyük aksilik yaşanmazsa araç kiralama ile ben ilgilenmeyeceğim. Stuttgart'taki akrabam, oradan kiralayarak Amsterdam'a gelecek, oradan yola çıkarak Stuttgart'a anlattığım şekilde gideceğiz.
  • ben avrupada 8-9 ülkede 5000km den fazla kiralık araba (9 koltuklu renault trafic 2.0dci) kullandım. Bu 5000km'nin sonucunda size tek ve en önemli tavsiyem: olabilidğince arabayı şehir içine sokmayın. Şehir dışında bir yere parkedin. Şehir içine toplu taşıma ile gidin. Günlük bilet alırsanız ucuza gelir. Avrupa ülkeleri Özellikle, Almanya, Hollanda otopark değnekçisi gibi. Park ücretleri fahiş, heleki merkeze yakın yerlerde saatlik 7-8euro bile tutabilir. Şehir dışına parkedin, hem park parası vermeyin, hem yakıttan tasaruf edin, hem etrafı görün.

    Hele amsterdam'da araba burnumuzdan gelmişti, sağolsun orda Türk gurbetçi bi ablamız arabayı kendi evinin bahçesine alıp bizi büyük bir dertten kurtarmıştı.
  • sahin261 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim çok faydalı oldu park tavsiyesi. Uygulayacağım kesin.
  • arabaci_takimi A kullanıcısına yanıt
    Ücretsiz kalacak yer ve yerlilerin sizi (uygun oldukları zaman) gezdirebilmeleri için Couchsurfing sitesini kullanabilirsiniz. Açıklayıcı bir profil oluşturarak elbette.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arabaci_takimi

    Tabiki çok faydalı olacak, çok teşekkür ederim. Paris'te akşam 5-6 gibi aktivitelerin kapanmadığı, geceye kadar yapabileceğim sonucu çıkarıyorum. Amsterdam sanırım öyle değil, akşam 5-6 gibi aktivite ihtimalleri bir anda bitiyor gibi bir öngörü oluştu bende. Peki şehir içinde otomobil için park ücretleri/yerleri konusundaa dikkat etmek gereken bir konu var mıdır? Ayrıca Amsterdam City Card çok mantıklı görünüyor, bunun gibi diğer şehirlerde de faydalanmak gereken şeyler var mı?

    Büyük aksilik yaşanmazsa araç kiralama ile ben ilgilenmeyeceğim. Stuttgart'taki akrabam, oradan kiralayarak Amsterdam'a gelecek, oradan yola çıkarak Stuttgart'a anlattığım şekilde gideceğiz.

    Hocam Amsterdam'da ve pariste Qpark diye lanet bir otopark sistemı var. Amsterdam'daki 15 euro muydu neydi 24 saat. Paris için 40dı. Biz pariste 1.5 saat ücretsiz otoparklarda gezinerek para ödemedik. Bazı yerlerde sokak araları park edilebiliyor ama merkezde durum farklı. Size tavsiyem arabayla şehri gezin. Durulacak yerlerde 1 1.5 saat ücretsiz otopark kullanın.
    Pariste gece bayagi hareketli oluyor. O bakımdan bir sıkıntınız olmasın. Akşam 9-10da guzel bir restoranda yemeğinizi yiyip kuleye cikabilirsiniz.
    Amsterdam'da gece yapılacak şeyler aileye pek uygun olmayacaktır. Malumunuz red Lights... ve Coffee shoplar(resmi marihuana içme yerleri) Zaten gece gezecek halim kalmamıştı. Güzel bir tatil olur umarım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Crunch. kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler çok işimize yarayacak. Tam tatil amaçlı olmasa da iki günlük konferansın ardından birkaç gün gezelim istedik.
  • arabaci_takimi A kullanıcısına yanıt
    Ne güzel işinizi fırsata çevirip ailenize farklı deneyimler yasatabiliyorsunuz. Umarım ilerde ben de sizin şansınıza erişebilirim. Siz de sağlık sektöründen misiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crunch. kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Ben bilgisayar mühendisiyim, akademik çalışmalardan dolayı konferanslara katılım imkanımız oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.