Şimdi Ara

Otomobil ehliyeti olanlar motosiklet de kullanabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İçişleri Bakanlığı motorsiklet kullanımını artıracak bir uygulama başlatıyor. Hazırlanan yeni tasarıya göre, motor hacmi 50 cc.’ye kadar olan motosikletler B sınıfı sürücü belgesiyle kullanılabilecek.

    İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanıp Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderilen trafik yasa değişikliğiyle trafikte motosiklet sürücülerini artık daha fazla görebileceğiz. Halen yürürlükte olan uygulamaya göre motor hacmi 50 cc.’ye kadar olan motosikletleri kullanabilmek için A1 ehliyeti sahibi olmak gerekiyor. 50 cc’nin üstündeki motosikletleri kullanmak için ise A2 sürücü belgesi aranıyor.

    Avrupa Birliği uyum yasaları kapsamında, TBMM’ye sevk edilen ve halen Meclis Genel Kurulu’nda bekleyen tasarı ile B sınıfı ehliyet sahiplerinin kullanabilecekleri araç kapsamı da genişletiliyor. Tasarının yasalaşmasıyla birlikte 50 cc.’nin üzerindeki motor hacmine sahip motosikletler için A2 sınıfı ehliyet şartı aranacak. 50 cc. ve altı motor hacmine sahip motosikletler için ise B sınıfı ehliyet yeterli olacak. B sınıfı ehliyet sahipleri, traktör, vitessiz mobilet ve vitesli motosikletleri de kullanabilecek.



    Zaman







  • tüm haber sitelerinde ki haberleri kopyala/yapıştır yaptın helal
  • quote:

    Orjinalden alıntı: NeM

    tüm haber sitelerinde ki haberleri kopyala/yapıştır yaptın helal


    saol teveccühünüz
  • 50 cc motor yok ki zaten, çin malı dandik scooterlar var, onları sürmek içinde a1 almaya gerek yoktu, bence yerinde bi karar olmuş..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 1 Eylül 2006; 16:10:01 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.