Şimdi Ara

OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ (117. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.596
Cevap
244
Favori
1.190.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fiat emci oto var ankarada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenmat -- 12 Nisan 2015; 13:30:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    2005 model otomatik vites megane 2 sahibiyim. Araç 1. vitesten 2. vitese geçerken sadece kalkışlarda vuruntu yapıyor. Gaza bastığımda tam ikiye geçerken motor resmen yerinden oynuyor. Diğer viteslerde bir sorun yok. Bununla beraber yokuş çıkarken titreme başladı. Benim her kullanımımda yaşadığım olay geçen ustaya gittim yarım saat kullandık yapmadı. Neden yapabilir?
  • 2005 2.0 accordum var yeni aldm. Sabahlari ilk yola ciktigimda keyifle yawas yawas hizlanirken cevre yolunda bazen 4 ve 5. Vitese atarken arac bayilior gbi olup hafif silkelior 1500 2000 devir arasi vites degisirken. Bu,arac isindiktan sonra veya hizli suratlenirken olmuyor ayriyetten tiptroniktede olmuyor. Nedeni nedir? 
    Sanzuman yagi orjinal atf dw1 ile 5bin km once degisti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam PM nize bakabilirmisiniz lütfen ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hako_55

    2005 2.0 accordum var yeni aldm. Sabahlari ilk yola ciktigimda keyifle yawas yawas hizlanirken cevre yolunda bazen 4 ve 5. Vitese atarken arac bayilior gbi olup hafif silkelior 1500 2000 devir arasi vites degisirken. Bu,arac isindiktan sonra veya hizli suratlenirken olmuyor ayriyetten tiptroniktede olmuyor. Nedeni nedir? 
    Sanzuman yagi orjinal atf dw1 ile 5bin km once degisti 

    Bilen yasayan yokmu :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hako_55 H kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Yag degişiminde filtre degişimi yapıldımı?
    En basitten zora dogru ilerlersek alt taraftan selenoidlerin temizligini yaptırın tıkanıklık olabilir.Selenoid mikron seviyesinde çalışır.Km baglı olarak km çok ise tork konvertörden şüphelene biliriz
  • hako_55 H kullanıcısına yanıt
    1995-2002 Honda selenoid
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carevellevedat

    Merhaba
    Yag degişiminde filtre degişimi yapıldımı?
    En basitten zora dogru ilerlersek alt taraftan selenoidlerin temizligini yaptırın tıkanıklık olabilir.Selenoid mikron seviyesinde çalışır.Km baglı olarak km çok ise tork konvertörden şüphelene biliriz


    Arac orjinal 120000 de. Bn 2.kez yagini degisdim. Bazi arkadaslardada sogukken devirsiz kullanildgnda oldugunu idda ediyor. Bilgisayara bagladik hic bir ariza veya hata kodu yok. Selonidden olsa tiptronikdede yapar veya hizli suratlenirken diye dusunuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hako_55 H kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Bilgisayar sadece elektronik aksamı ve şanzıman basıncını kontrol eder.Mekanik olayların hata kodunu vermez.Araçların motor ve şanzıman ömürleri için yag viskozitesi tam akışkan olmadan devirli kullanmak sakıncalıdır.Ben iddia etmiyorum aracınızda test sürüşü yapmadım.Selenoid tıkanır veya sıkısır bilgisayar hata kodunda göremez selenoidin elektronik devresi arızalanırsa görürür.Zaten selenoidlerin temizligi basit ve masrafsızdır.Aman dikkat ediniz şanzıman sıcaklıgı ortam sıcaklıgında iken selenoidleri söküm yapınız
  • merhabalar,

    2010 model bmw 3.20d sahibiyim, aracım 105 bin kmde bütün bakımları borusanda yaptırmaktayım,geçen bir iş için borusana gittiğimde şanzıman yağı değişim ücretlerini sordum, yağı değiştirmeye gerek yok ömürlüktür dediler.
    sizce değiştirmelimiyim yoksa borusana güvenip devam etmek dahamı doğru?
  • hako_55 H kullanıcısına yanıt
    Son viteste silkeleme tork konvertör arızalarıdır, ve başlangıcıdır.detaylı arıza takibi yapılıp müdahale edilmesi gerekir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Magnat_HiFi M kullanıcısına yanıt
    Şanzıman Yağıda diğer sıvılar gibi bozulur.Şanzıman yağını ve filtresini değiştirmek otomatik şanzımanı mekanik ömrünü uzatır

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 10 gündür Hız göstergem çalışmıyor. Aracım 98 Mondeo GLX Otomatik...Vites geçişlerini hissetmeye başladım. Ayrıca son vitese de atmıyor. Bunun sebebi Hız sensörümüdür? Yoksa başkaca arızalar da olabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oryl-FAO

    Yaklaşık 10 gündür Hız göstergem çalışmıyor. Aracım 98 Mondeo GLX Otomatik...Vites geçişlerini hissetmeye başladım. Ayrıca son vitese de atmıyor. Bunun sebebi Hız sensörümüdür? Yoksa başkaca arızalar da olabilir mi?

    Km kablosu yerinden çıkmış olabilir. Kış boyunca havalar soğukken hafif buzlanmış olup havalar ısınınca da açılmış ve gevşemiş olabilir. Hız göstergesi için ilk önce km kablosunu kontrol edin/ettirin.
  • selamlar
    aracım 2001 model volvo s40 1.8 otomatik.
    çekişte vs sorun yok ama pden d ye aldıktan sonra hafif bi vuruntu ile hareket ediyor birde her vites geçişlerinde manuel araçlarda debriyajı sert bırakmış gibi vuruntu ile bi üst veya bi alt vitese geçiyor yani vites araları bariz belli oluyor. akslardan mıdır veya şanzıman yağ değişim kartı yok özele gittiğindende ne zaman değişmiş bilemiyoruz(ilk sahibinden sonra 2. sahibinin yaptığı işlemleri yazan herhangi bir kart vs. yok) bizde 3. sahibiyiz. aracımdan memnunum ama yolda vuruntulu vites işi canımı sıkıyor.( aracım 215binde)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impala64 -- 9 Nisan 2015; 1:58:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: impala64

    selamlar
    aracım 2001 model volvo s40 1.8 otomatik.
    çekişte vs sorun yok ama pden d ye aldıktan sonra hafif bi vuruntu ile hareket ediyor birde her vites geçişlerinde manuel araçlarda debriyajı sert bırakmış gibi vuruntu ile bi üst veya bi alt vitese geçiyor yani vites araları bariz belli oluyor. akslardan mıdır veya şanzıman yağ değişim kartı yok özele gittiğindende ne zaman değişmiş bilemiyoruz(ilk sahibinden sonra 2. sahibinin yaptığı işlemleri yazan herhangi bir kart vs. yok) bizde 3. sahibiyiz. aracımdan memnunum ama yolda vuruntulu vites işi canımı sıkıyor.( aracım 2015binde)


    Siz yağ ve filtre değişimini bir yaptırın, düzelme olmazsa o zaman daha detaylıca yazın bence.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hydratest-türkiye kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba,
    2012 model daha 35 bin km'de chevrolet cruze otm. aracım var. 6 ileri olan şanzuman otobanda 6. viteste iken ve ortalama 100 km/sa hızda direksiyonda titreme oluyor. Tabi tüm karoser titriyor. Düşük genlikli ama yüksek frekanslı bir titreme bu. Lastikler veya balanstan değil. Onlara baktırdım. Sizce istavrozdan veya tork konvertörden olabilir mi? Eğer öyle ise tork konvertöre ne gibi bir müdahale oluyor, yenisi ile mi değişiyor. Çok pahalı mıdır bu işlem.. 4.otomatik arabam ilk defa başıma geliyor.. Servisleri ücret politikaları belli.. Bursadayım. Mecbur olsam servis dışı yaptırırım..
    Bilgilerinizi bekliyorum. Saygılar.
  • MuratbanK kullanıcısına yanıt
    Hız sensörü (çıkma) otomatik şanzıman ustası tarafından ölçüldü, değer normal görüldü. Vuruntu sensörü olabilir mi? Görüşünüz nedir. Birde Şanzımanda iki adet sensör oluyormuş. Biri giriş biri çıkış şeklinde.. Ben Hız sensörünü değişti @MuratbanK rtdim. Diğeri hangi sensör acaba? yeri nerede bulunur.
  • Değerli üstadlarım, aracım 1998 model otomatik vitesli 2.0 Renault Safrane, aracın Km'si 255 bin, daha önce şanzuman yağının değişip değişmediğini bilmiyorum. Aracın 2 problemi var,
    1 incisi araç çok nadirde olsa ilk kalkışları sert yaparsam kütleme sesi geliyor, diğer viteslere geçişleri kesinlikle hissetmiyorum, bazende trafikte durduğum zaman titreme duyuyorum( bu sıkıntılar nadiren oluyor)
    2 inci problem ise araç 140 Bg ve Lpg'li yokuş çıkarken çekiş problemi yaşıyorum. Örneğin ne kadar gaza yüklenirsem yükleneyim 120 km/h'i geçmiyor.
    vereceğiniz tavsiye ve cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mermonasse. -- 11 Nisan 2015; 2:15:40 >




  • mermonasse. M kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Şanzıman basınçlarınızı kontrol ettrin.Titreme ve çekiş problemini Tork konvektörden yapar revizyon zamanınız gelmiş
  • 
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.