Şimdi Ara

OTO KLİMA TEMİZLİĞİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
30.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konuda ne yapmam lazım arkadaşlar. bi akıl verin.



  • klimanın nesini temizleyeceksin pek anlamadım??illaki klimaya bakım yapacaksan polen filtreni değiştirip klima gazını kontrol ettir.pederin toyota 9 yaşına geldi 1 kere gaz basıldı başka bişey istemedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIMERIDER -- 10 Mayıs 2008; 12:37:44 >
  • Benim arabada tuhaf bi koku var. klima radyotöründe bakteri ürediği ve temizlenmesi gerektiği konusunda çeşitli internet sitelerinde yazılar okudum. ev klimalarına bu işlem yapılıyor bi kimyasalı var. Hatta allerjik etkilerde gösteriyor bazı insanlarda. babmda oluyor benim arabaya binince astımı azıyor mesela. ev kliması temizliğinde kullanılan kimyasalı araştırdım bakteri öldürme işine yarayan bişy. aldımondan solisyonu hazırladım ama klima evaparatörüne ulaşamadım. göğüsü komple söktüm klima evaparatörü kapalı plastik kazanın içinde ona ulaşamadım. topladım tekrar. bunun kolay bi yolu olması lazım bence. klimacılar da senin dediklerini dyor.

    alıntı:

    Klima temizliði neden önemli?

    Sýcaklardan bunaldýðýnýzda Klima Sistemi (Air Conditioner) vazgeçilmez oluyor.Hem bilim adamlarý hem de tüketici gruplarý tarafýndan yapýlan birçok araþtýrma gösteriyor ki en sevilen hatta olmazsa olmaz dediðimiz bu aksesuar, gündemimizden düþmeyen hastalýklara da neden olabiliyor.
    Medikal Uzmanlarý araçlarýn Havalýrma ve Klima Sisteminde küf ve bakteri oluþumu ile her geçen gün artan bu tehlikeyi Sick Car Syndrome (SCS) olarak tanýmlýyor. Yapýlan çalýþmalar klimalarýn evaporatörlerindeki karanlýk ve nemli ortamýn bakteri, küf ve mantar organizmalarýnýn oluþmasý için ideal ortam saðladýðýný gösteriyor. Evaporatörden hava akýmý geçtikçe mikroplar harekete geçiyor ve açýk havalýrma kanallarýndan araç kabini içine yayýlarak saðlýðý tehdit ediyor. Küf kokusu sorunun ilk göstergesidir, ama araç kullanýcýlarý düzenli ve sürekli kullanýmda yavaþ yavaþ kokuya maruz kaldýðý için problem kendilerine doðrudan gösterilmedikçe sistemin kirlendiðini farketmeyecektir.Bu süre içinde Sick Car Sendromu kendini saman nezlesi, gözde tahriþ ve bronþit rahatsýzlýklarý ile belli etmeye baþlayabilir.
    Klima temizliði için farklý yöntemler uygulanmaktadýr ama son uygulama þekli SCS engellemede etkinliði ve uygulama kolaylýðý bakýmýndan ana imalatçýlarýndan da genel kabul gördü.Bu uygulamada tamamen güvenli, su bazlý karýþým evaporatörde bakteri ve küfleri yok etmenin yanýsýra paspas halý ve koltuk kumaþýnda da ayný temizliði saðlayarak SCS oluþumunu bir yýla kadar engeller. Klima temizliði, oluþum sonrasý etkilerine müdahale etmez, problemin temeli ile ilgilenir. Uygulamada yolcu ayak kýsmýndan anti-bakteriyel çözelti yoðun bir buðu þeklinde yayýlýp klima sisteminin tamamýna eþit olarak daðýlýr. Bu uygulama mikroskobik partikülleri tutan karbon tipi polen filtre kullanýlan araç sayýsý arttýkça daha önemli hale gelmektedir.
    Kabin içi hava dolaþýmýna göre ayarlanan klima sisteminin çalýþtýrýlmasý ile yoðun bir buðu haline dönüþen solusyon evaporatörden ve hava aralýklarýndan geçip kabine daðýlýrken iç döþemede de etkinleþir.Daðýlým 15 dakikada tamamlanýr ve Siz saðlýðýnýz için doðru bir adým atarken, teknisyen aracýnýzýn diðer alanlarýnda yapýlacak iþlemlerle ilgilenebileceðinden uygulama ayrý bir zamanýnýzý da almayacak.
    Araç içinde ve klima sisteminde bakteri oluþumunu engellemek için bazý önlem ve adýmlara dikkat edilmesinde fayda var.
    Bu önlem ve adýmlar;
    Sorunun nerede olduðunu belirleyin. Eðer araca bindiðinizde koku geliyorsa sorun kaynaðý aracýn içindedir. Eðer sadece fan açýkken koku geliyorsa sorun büyük olasýlýkla klima sistemindedir.
    Yapraklarý,kuþ pisliði gibi organik atýklarý ön cam ve hava giriþ kanallarýnda uzun süre kalmamasýna özen gösterin.
    Aracýn içinde dökülen su, süt veya herhangi bir sývý olursa mutlaka kurutun.
    Aracýn içinde yiyecek kalmamasýna, eðer araç içinde yiyecek býrakmanýz gerekirse de araç içinde bayatlamasýna veya çürümesine özen gösterin.
    Aracýn paspaslarýný özellikle de halý paspaslarý yýkattýðýnýzda aracýn camlarýný kapatmadan önce paspaslarýn kuruduðundan emin olun.
    Araç kabininin alt kýsmýnda ve bagajda su sýzýntýsý olmadýðýndan emin olun. Hatta stepnenin durduðu çukuru kontrol edin.
    Ýkinci el araç satýn aldýðýnýzda bayiden aracý ve klima sistemini dezenfekte etmesini isteyin. Aracýn klima sisteminde veya klima sisteminden gelen koku veya bakteri olmadýðýndan emin olun.
    Araçta koku problemi sürerse yetkili servise bilgi verin. Klima sisteminde oluþabilecek problemler hakkýnda onaylý çözümlere ve güncel bilgiye sahiptirler.
    En az 1 yýl ömürlü ve imalatçý firma tarafýndan onaylý ürün kullanmaya özen gösterin.
    Klimayý kullandýktan sonra evaporatörün kuruyabilmesi için havalandýrma, 1-2 dakika çalýþtýrýlmalýdýr. Aracýnýzý park edeceðiniz yere yaklaþýrken araç terkedilmeden klimayý kapatýp havalandýrmaya devam ederseniz petekler kuruyacak ve bakteri üreme ihtimali azalacaktır.

    BU İŞLE İLGİLİ BAZI SPREYLER VAR AMA 60-100 YTL ARASI FİYATLARI VAR. ben klima servisinden gerekli solisyonu aldım ama yapamadım uyuz oldum ucuz bi yöntem bilen varmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1999 Siena 16 16V -- 10 Mayıs 2008; 13:07:34 >




  • bir ustaya danışın
    yada özel servisler işinizi hallede bilirler
    aracınızın kullanım klavuzu duruyormu.
  • servisler klima temizliğinden bi heber. ustalar sanayide dün sökelim orayııda dediler. e gazı çıkacak borulara nem kaçacak dedim olsun dediler. o da benim işime gelmedi. aracın kitabı duruyo da sadece klima nasıl kullnılacak onu anlatıyo
  • klima su tahliye borusundan (arabanın altında olması lazım) sprey sıkıyorlar sanırım.
  • sprey sıkmak için özel yeri var göğüsü indirince onu buldum. altan da sıkılabilir dediğiniz gibi. iyide spreyi 80-100 ytl civarı. çok pahalı bi iş değilmi yau.

    ben vazgeçtim klimayı hijyen yapmaktan. bugün arabanın camlarını kapılarını bagajını açtım güneşlendirdim. ara sıra öle yapacam. bi güzel de kendim tamizledim ince detaylı bi şekilde. güneş bu bakterileri falan yok ediyormuş. oluşma sebebi ise havalandırlmaması zannedersem. önceki sahibi hiç cam bile açmamş sanırım. arabada toz yoktu rutubet kokusu vardı. 2 senede anca azaldı koku ama ben özellikle kurutmak için arabayı havalandırmadım. yolda giderken ne kadar hava alırsa o kadar işte. kışın soğukdan yazın sıcakdan araba kapalı kalıyo içerde bakteri de ürer solucanda. artık sık sık güneşte havalandırcam bakalım ne olacak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emp:)

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=260571&productid=otm090044

    İncelemeni öneririm. Kolay gelsin.


    İlginiz için çok teşekkür ederim. valla bu ürüne çok sevindim. başka sitelerde şu linldeki ürün var genelde. acaba aynı işlevi yaparlarmı ki ?

    http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=jeZhwaco2j_sNihCLQxqOA




  • Kullananlar övmüştü genelde uzun hortumu sayesinde sökmeden bütün boruları erişebiliyor.Etkisini arttırdığını düşünüyorum.
  • FİRMAMIZ 1986 YILINDA KURUCUMUZ MEHMET AKIN VE OĞULLARI(SİNASİ AKIN)TARAFINDAN RENAULT VE TOFAŞ YEDEK PARÇA SATŞI YAPARAK HİZMETİNE BAŞLAMIŞTIR.

    2002 YILINDA GELİŞMEKTE OLAN ARAÇ SOĞUTMA SEKTÖRÜNDEKİ KALİTE,ÜRÜN VE HİZMET EKSİKLİĞİNİ GÖREREK, SİZ DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZE AKIN OTO KLİMA OLARAK HİZMET VERMEYE BAŞLAMIŞTIR.

    FİRMAMIZIN İLKESİ, GÜNÜMÜZ ŞARTLARINA GÖRE SÜREKLİ GELİŞME GÖSTEREN OTO KLİMA SEKTÖRÜNDE GENİŞ VE KALİTELİ ÜRÜN YELPAZESİ VE TÜRKİYE ÇAPINDAKİ HİZMET AĞIYLA KENDİNE SAĞLAM BİR YER EDİNİP SİZ DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZİN MEMNUNİYETİNİ KAZANMAKTIR.




    Her marka ve model araç için klima yedek parçalarını bulabileceğiniz AkinOtoKlima oto Klima sektöründe öncü bir kuruluştur.




    A/C DÜGMELERİ,OTOKLİMA KOMPROSOR ÇEŞİTLERİMİZ,KASNAK ÇEŞİTLERİ,VALF ÇAŞİTLERİ,KUrutucu filtreler,EVOPARATÖR ÇEŞİTLERİ,DRIER ÇEŞİTLERİ,MÜŞÜR ÇEŞİTLERİ,PORT ÇEŞİTLERİ,CONTA VE PUL ÇEŞİTLERİ,REKOR ÇEŞİTLERİ VE HORTUM SIKMA ALETLERİ,SİBOP İĞNELERİ ,KEÇE ÇEŞİTLERİ VE SÖKME TAKMA ALETLERİ VE OTOKLİMA PARCALARIYLAN İLGİLİ TUM KOMPROSOR CEŞİTLERIMİZ MEVCUTTUR.




    AC parçaları oto klima otoklima OTOKLİMA OTO KLİMA OTO KLİMA AKİNOTOKLİMA ve Oto Yedek Parça Klima Sisteminde Kullanılan Soğutucu Maddeleri otomobil klima sistemlerinde soğutucu maddeLer .

    AKIN OTO KLİMA
    Orjinal Klima Parçaları & Kurutucu Filtre Çeşitleri
    Y.Çamlıca Mah. Yedpa Tic. Merkez G Cad. No:136/2 As. ATAŞEHİR / İSTANBUL
    Tel: 0216 471 00 27 - 471 01 32 Fax: 0216 471 01 31

    http://www.akinotoklima.com



    Not: Arayanlara Fiyatlar konusunda yadımcı OLunur.





    KLİMA SİSTEMİNİZ İÇİN
    Düzenli şekilde soğutma gazı dolumu yapılmıyorsa kompresör yıpranır,buda pahalı sonuçlar doğurur.
    Komponentlerdeki Hatalar için Tipik Belirtiler
    ÖNERİLER
    *Kompresör Azalan soğutma performansı alışılmadık sesler klima sisteminin devre dışı kalması.
    *Kondenser:Düşük soğutma performansı sürekli çalışan kondenser fanı klima sisteminin devre dışı kalması.
    *Kondenser Fanı:Gürültülü sesler Zayıf soğutma performansı Kompresörün sık sık devreye girip çıkması artan motor ısısı.
    *Kurutucu Filtre:Kötü soğutma performansı Klima sisiteminin devre dışı kalması (kurutucu filtre iki yılda 1 kez değiştirilmelidir.)
    *Genleşme valfi:Düşük sağutma performansı Kompresörün durması Klima sisteminin devre dışı kalması.
    *Evaparatör:Alışılmadık koku Azalan soğutma performansı Klima sisteminin devre dışı kalması
    *İç havalandırma fanı:Azalan soğutma performansı Alışılmadık sesler Klima sisteminin devre dışı kalması.


    ÖNERİLER
    Her 12 ayda bir fonksiyon kontrolü yüksek ve alçak basınç değerleri orta havalandırma kanalındaki üfleme ısısı kompresör çalışma ve kapanma noktaları kondenser
    fanı ve hava dağıtım ve iç çevrim kontrol edilmelidir.UV Kaçak arama istemi ile kaçak arama kontrolleri yapılmalıdır.
    Her 24 ayda bir kurutucu filtrenin değişimi orta havalandırma kanalındaki üfleme ısısının ölçümü R 134a soğutma gazının sistemden çekilerek geri dönüştürülmesi
    doğru miktarın tekrar dolumu gereklidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akinotoklima -- 19 Kasım 2010; 13:33:57 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.