Şimdi Ara

Opel granlandx vs Peugeot 3008

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birkaç gündür bu iki aracın otomatiklerini kıyaslıyorum bir arabanın %70i demek olan şase, motor, şanzıman aynı ama aralarında 100 bin liralık fiyat farkı var, grandlandx i deneme şansım olmadı, ama tasarım olarak dış ve içi güzel, hatta daha geniş bagaj ve yolcu bölümü var, ama piyasası yok satan yok alan yok sahibinden de bakıyorum İstanbul’da 10 tane felan satan var, nedir bu arabanın sıkıntısı, tutmamasının sebebi bilen var mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 3008 le aynı platformda üretiliyor zaten şuan tasarım olarak 3008 altı başını gitti genel olarak daha çok beğeniliyor. Grandland sevenler ise zaten alıp biniyor. Sonuçta ikiside PSA nın ürünü biri ömürlük diğeri dökülmüyecek hemen hemen aynı kalitede araçlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eski bir grandland sahibi olarak bütçe yetiyorsa 3008 alın. bütçe ancak grandland a yetiyorsa grandland alın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 30 Ekim 2021; 23:12:28 >
  • Hocam eski bir grandlandx sahibi olarak araçta ne gibi kusurlar gördünüz, cidden aradaki bu yüksek fiyat farkını gerektirecek bir durum var mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • king in the north kullanıcısına yanıt

    glx in kötü yanları iç tasarımı eski tip ve sıkıcı. bir de sürücü kapı kolu aşırı gıcırdıyor. işçiliği pek iyi değil. bunun dışında c5a ve 3008'den daha iyi yol tutuşu var. süspansiyonları biraz daha sert diğerlerinden. bagajı kocaman dünyaları sığdırabilirsiniz. o kadar fiyat farkını vermeye gerek yok değmez. piyasası bayağı zayıf. 3008 gibi hızlı değil. alıp uzun yıllar kullanacaksanız alın ama al sat yapacaksanız başka araç bakın. ben temmuz ayında 305bin tl ye zor sattım aracımı (dizel otomatik) 15bin km'de sıfır ayarında hatasız olmasına rağmen. satmam 1 aydan biraz fazla sürmüştü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 31 Ekim 2021; 22:25:50 >
  • Hocam grandland x alınır mı hiç az daha koy c5a al

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gecen sene Kasım ayından bu yana grandland x kullanıyorum... kesinlikle tavsiye ederim... araç henüz millet tarafından pek bilinmiyor yavaş yavaş yollarda görülmeye başladı yani piyasası yeni oluşmaya başladı... gayet şık, geniş bir araba .. iç tasarımı sade hiç karmaşık değil her şey elinizin altında... üstelik donanım olarak da gayet yeterli...ben geçen sene sıfır aldım enjoy Explorer...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben de aynı ikilemdeydim hocam. Grandland ile 3008 her ne kadar temel olarak aynı araçlar olsa da Opel özellikle de satıldıktan sonra eskisi gibi değil. Markayı kötülemek istemiyorum ama kronik sorunları çok Grandland için duymadım ama.

    Ayrıca piyasası daha yeni yeni oluşan bir araç, bu yüzden ikinci eli zayıf. 3008 ise güzel fakat gereksiz pahalı bir araç bence. Ben ikisi arasında kalıp üçüncü seçenek olarak eski de olda Qashqai almıştım.

  • ben bu iki aracada baktım ikisinde dış tasarımı güzel fakat montaj ve malzeme kalitelerini hiç beğenmedim özellikle grandland her yeri sallanıyordu ve asimetri doluydu. grandlad x alınacaksa makyajlı kasa beklenmeli, sanırım gelmesine çok az kaldı.

    Gerçi makyajlı kasa geleceği için güncel kasa fiyatları çok uygun veriliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dermeister01 -- 1 Kasım 2021; 0:12:49 >
  • Meticulous kullanıcısına yanıt

    Sadece sürücü kapı kolu mu gıcırdıyor? Bende 4 kapıdan da kalitesizlik sesi geliyor. İç tasarımı cidden sıkıcı, eski tip. Süspansiyon sert, yani ne dediyseniz katılıyorum sonuna kadar.


    Peki bunlardan kaçını biliyordum, kapı kolları ve işçiliğin zayıf olması hariç diğer hepsini biliyordum. Engelli indirimiyle aldım Şubat başında. O zaman bütçenin ve limitin yettiği tek SUV bu idi, istediğim donanımları da içeren. Yıllarca tırışkadan araçlar sürdükten sonra bana Mercedes gibi geldi sonuçta :)


    Şu anda hem engelli indirimiyle alınamıyor hem de fiyatı uçtu gitti. Aldığıma pişman mıyım, hayır değilim. Arada bir yol bilgisayarının dili Portekizce, km hesabı mil hesabına dönüyor, stop & start sistemi şu aralar hiç çalışmıyor (uyarısı geliyor ama stop etmiyor motor, soğuk da olsa sıcak da olsa havalandırma kapalı da olsa) ama o kadar kusur, kadı kızında da olur :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumpiter -- 1 Kasım 2021; 21:54:32 >
  • 3008'i bilmiyorum ama grandland malzeme konusunda baya kötü. Astra'nın SUV'u diyoruz ama Astra bariz daha kaliteli.

  • Motor + şanzıman 3008 ile aynı. Fiyatını hiç araştırmadım ama 100 bin TL daha ucuzsa malzeme kalitesine, vs. falan bakılmaz ve alınır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.