Şimdi Ara

Opel Corsa C (2005) 1.2 Manuel Benzin Baskı Balata Deriyaj Hidrolik Rulman Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam,
    2005 model Opel Corsa C 1.2 Manuel benzili aracımın baskı balatalarının bitmesi sonucunda özel bir servise verdim tavsiye üzerine gittiğim yer baskı balata ve hidrolik debriyaj rulmanını değiştirdi. aracı aldım eve gittim yaklaşık 9-10 km sürdüm araçta tuhaf sesler olduğunu anladım, daha önce o bitik baskı balata ile bile öyle ses duymamıştım neyse yeni takıldı olur dedim. Ertesi gün 2-3 km bir sürüşüm oldu markete falan gittim geldim, arabayı sitenin garajına park ettim, ustayı aradım. ustam dedim böyle sesler var ne yapayım, abi gel bir bakalım dedi. arabaya bindim, çalıştırdım, debriyaja bastım 1 e attım, ayağımı yavaşça kaldırdım araba kalktı kalkarken yine o sesleri çıkartı hur hur hur diye, neyse durmam gerekdi site garajından çıkarken tekrar debraja bastığımda aracım boşa geçmedi rolantide devam etti ve aniden frene bastım stop ettirdim aracı. tekrar çalıştırdım geri vitese taktım debriyajdan çektim ayağımı sonra tekrar bastım ve araç boşa geçmedi rolantide devam etti ve yine frenle stop ettirdim. ustayı aradım böyle yapıyor araç debriyaja basmama rağmen boşa geçmiyor vitesi de elle boşa alamıyorum debriyaj işlem görmediği için. usta yavaşça gel dedi. korka korka gittim. usta baktı etti, sürdü biraz o sırada arıza yapmadı ama sesleri duydu dedim böyle ses yoktu aracımda hiç ses yoktu, ses klimayı açında daha da artıyor, debriyaja basınca azalıyor. neyse çekti kendi tamirhanesine orda el frenini çekti 1 e taktı debrajdan kaldırdı tekrar bastı araç boşa geçmedi. hidrolik yağına baktı yağ eksiltmiş dedi. yağ koydu yine biraz çalıştırdı ve aynı sorun tekrar devam etti yağına tekrar baktı yine yağ eksiltmiş.

    Hidrolik debriyaj rulmanı, yani bilyası arızalıymış.

    baskı balatayı değiştirirken özellikle dedim orjinal GM olsun, hepsi dedim tamam demesine baskı balatayı orjinal GM takmış ancak debriyaj rulmanını FTE marka diye bir marka takmış iyi mi kötümü bilmiyorum, güya parçacı buna GM nin hidrolik rulmanı arıza verfiyormuş ondan dolayı getirmiyorlarmış FTE alman malıymış çok kaliteliymiş ondan getiriyorlarmış fiyatı aynıymış dedi. tekrar arabayı bıraktım cumartesi, pazartesi alacağım.

    FTE marka sıfır takılan hidrolik rulman nasıl arızalı çıkar anlamadım. çıkma parça takmış olabilir mi?

    Sıfır yerine çıkma parça mı taktı acaba. FTE nasıl bir marka.

    Bu araçlarda fren ve debriyaj hidrolik deposu tek miş, benim frenlerde tutmayabilirdi, ondan dolayı çok tedirgin oldum, mis gibi arabamı tuttum tavsiye üzerine bir ustaya verdim hiç memnun kalmadım.

    Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.