Şimdi Ara

Omega 7 Nedir? Faydaları Nedir? Nasıl Tüketilmelidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
11.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Omega 7 Nedir?

    Palmitoleik asit yani Omega 7, eski çağlardan bu yana özellikle Tibetliler ve Moğollar tarafından geleneksel ilaç olarak kullanılan, bazı eski tıp kaynaklarında akciğerler, mide, dalak, kan dolaşımı üzerinde farmakolojik etkileri olduğu belirtilen yabani iğdenin (Hippophae rhamnoides L.) etken maddesidir. Yabani iğdenin ilk kez 1977 yılında, Çin Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen Farmakopeside* resmi olarak yer aldığı da bilinmektedir.

    Omega 7 'nin İçeriği ve Faydaları

    Yabani iğdenin olgun meyve ve çekirdekleri; flavonoidler, likopen, karotenoidler, fitosteroller ve A, B1, B12, C, E, K, P vitaminleri için değerli bir kaynaktır, bu nedenle kuvvetli antioksidan özelliğe sahiptir. Yabani iğde, içeriğindeki bu çok değerli maddeler nedeniyle kardiyovasküler sistemi ve bağışıklığı güçlendirici, yaşlanmaya, iltihaba, mide-bağırsak ülserlerine, kansere ve radyasyonun etkilerine karşı koruyucudur. Bu bitki, Omega 7’den de oldukça zengindir. Omega 7, derinin doğal bir bileşenidir, cildi nemlendirici, onarıcı etkisiyle bilinmektedir. Bu özelliği ile yanık ve iyileşmeyen yaraların tedavisinde, egzamada değerli bir topikal ajan olarak kabul edilirken aynı zamanda vajinal kuruluk, göz kuruluğu tedavisinde de kulanılmaktadır. Omega 7’nin saç ve tırnak üzerindeki olumlu etkileri de bilinmektedir.

    Yapılan araştırmalar Omega 7 yağ asidinin, vücutta yağ birikiminin engellenmesine, insülin seviyesinin düzenlenmesine ve kilo kontrolüne yardımcı olduğunu göstermiştir. Bu mucizevi madde aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak vücudun insülin hassasiyetini artırır. Böylece vücut glikozu yağ olarak depolamak yerine enerjiye dönüştürür, kilo kontrolü kolaylaşır. Dolayısıyla sağlıklı bir zayıflama için yeterli miktarda Omega 7 almak en güvenilir zayıflama yöntemidir.

    Dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan birisi de omega 7 'yi nerden nasıl temin edeceğinizdir. Temin edeceğiniz Omega 7 de üreticiye dikkat ederek tüketin. Çok büyük sağlık problemleri ile karşı karşıya kalmamak için tercih edeceğiniz Omega 7 üreticisinin Bakanlık onayları, izin ve sertifikalarına bakın.

    Daha fazla omega 7 hakkında bilgi arıyorsanız bu bloga mutlaka gozatın derim; Sağlıklı Yaşam Ortağı

    Sağlıklı günler, aylar, yıllar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vformumya -- 28 Mart 2014; 17:31:24 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.