Şimdi Ara

Olympus m5 mii için video lens önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yakın zamanda bir makine aldım (olympus m5 mark ii yanında da 17mm f1.8 lens var. Youtube'a keyifli anlarımı yükleyip birşeyler paylaşmak istiyorum ancak 17mm vlog sırasında ancak kafamı alıyor diyebilirim ve tabi yüzüm nrt ancak arka taraf flu şeklinde çıkıyor. Goproda olduğu gibi her yerin aynı netlikte çıkmasını nasıl sağlayabilirim aklıma gelmişken bu konuda da yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Birde 17mm yerine 12-40 2.8f pro lens alsam vlog sırasında istediğim kadraja sahip olur muyum, yoksa çok küçük bir değişim mi olur?
    Gopro 5 elimde mevcut ancak renk,ses ve titreşim açısından oldukça kötü ya da hepsinden vazgeçip gopro 8 ya da dji cosmo gibi yeni model bir aksiyon kamerası mı almalıyım?



  • 12-40 da alsanız bu aksiyon kameraları gibi geniş açı olamaz. Yine onlar gibi her yeri net çekmesi zor. Onların sensörleri ufak ve bir de geniş açılı lensleri olduğundan yakından bile net gösterirler aksiyon kameraları ve cep teller. Cep tellerde bunu 2-3'üncü kameralar koyarak portrelerde arkaplanı flu yaptırma yollarını buldular. Kimileri arkaplan flu olsun diye full frame sensörlü foto makinası + F1.8 veya daha düşük diyaframlı lens alır kimisi de sizin gibi bir duruma ihtiyaç duyabilir.

    12 mm daha geniş açır illa ki etkisi olur. Diyaframı kısarsanız da daha çok net görünür arkaplan. Mesela F1.8 değil de F3.2 ile çekmeyi deneyin, f4.0 ile çekmeyi deneyin. Tabi ışık yetersiz ise o da ayrı bir sorun yaratır. Ne tür çekimler yapıyorsunuz görebilir miyiz ? Ona göre ne almalısınız'a daha iyi bir cevap verilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 19 Ocak 2020; 6:38:12 >
  • Canon g7xm2 ye bir bakın.

    Anladığım kadaruyla işinizi görecek makine o.

    lens olarak da 12mm 2.0 lens olabilir.

    Oara problem değil derseniz RX100m7



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 17 Ocak 2020; 9:42:11 >
  • Zaman rx100 m5 almıştım ancak bir süre sonra satmak istemiştim.Bir türlü alışamamıştım.
  • Atagun Baltacioglu A kullanıcısına yanıt
    12mm lens o zaman çözüm.
    Bol ışıkla f4 - f5.6 gibi değerlerde çekersiniz.
  • Kullandığınız cihaz da gövde de titreşim engelleyici sistem olması çok güzel. Kullandığımda video kalitesini beğendiğim cihaz olmuştu.

    Kullandığınız makine de odak çarpanı 2x bu yüzden de, 12mm de göreceğiniz açı FF e göre 24mm...

    Sanırım 9-18mm diye bir lensi olması lazım. Ancak kalitesi nasıl bilemem. Ancak ben olsam 12-40 alırım. Her ise hitap eden lens. 24-80mm denk geliyor... Aksiyon kameralar, 8-10mm gibi acıları görmek istiyorsanız çok bükersiniz görüntüyü.

    Arka plan netliği icin, yüksek diyafram düzgün ışık... 9-10-11 gibi açıklıklarını deneyin.

    Alacağınız kompakt makineler dense slr makineyi tercih ederim kendimce.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.