Şimdi Ara

OKI Marka Yazıcılar Nasıldır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese kolay gelsin yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Arkadaşlar iş yeri için Çok Fonksiyonlu Yazıcı araştırıyorum. Ortalama olarak günlük 15 20 sayfa Fotokopi 5 10 sayfa çıktı alıyoruz bunun içinde A5 çıktılarda dahil. Tarayıcı özelliğini de sık sık kullanacağız. Benim araştırmalarım sonucu OKI MB451DN Faks + Tarayıcı + Fotokopi + Laser Yazıcı buldum ve aklıma yattı ama bu yazıcıyı kullanan arkadaşlarında fikirlerini almak istedim. Demo toner dışında normal Toner ile kaç sayfa fotokopi ve çıktı alabiliriz ve kullanışlımıdır.



  • Türkayemre kullanıcısına yanıt
    Oki nokta vuruşlu yazıcılarda efsane bir yere sahip olmasına karşın lazer yazıcılarda pek kullanıcı dostu yazıcılar üretmiyor.
    OKI MB451DN yazıcının iki cins toner kartuşu mevcut, bunlardan birisi standart baskı kapasitesine diğeri ise yüksek baskı kapasitesine sahip toner kartuşlarıdır.
    Yazıcı toner üzerinde çip adı verilen elektonik devre bulunması nedeniyle toner dolumu yapılmaya kalkıldığında çip değişimi yapmak zorunluudur.
    Ayrıca ilgili yazıcılarda toner kartuşu drum adı verilen görüntü tamburundan ayrı olduğundan belli periyotlarda ek ücret ödenerek drum ünitesinin değiştirilmesi gerekir. Toner dolumu yapıldığında kullanılan hatalı toz drum ünitesini bozabileceğinden dolum yaptırmaktan ziyade muadil toner kullanılması önemlidir.
    Bu bilgiler ışığında oki yerine hp laserjet pro m1212nf model yazıcılar gibi kullanıcı dostu yazıcıların seçilmesi çok daha ekonomik maliyetlerle kopyalama yapmanızı sağlayacaktır.
    Aşağıdaki linkten yazıcının muadil toner fiyatlarını ve %5 doluluk oranı ile baskı kapasitesini öğrenebilirsiniz.

    http://www.marmaraburo.com/urun/Oki-MB451DN-toner-dolumu-fiyat%C4%B1na-y%C3%BCksek-kapasite-yeni-yaz%C4%B1c%C4%B1-kartu%C5%9F




  • Türkayemre kullanıcısına yanıt
    oki'nin en çok satan modelidir. fiyatı uygun. dolum da da sorun yaşanmıyor diye biliyorum. duyduğum tek sorun türkçe dil desteği gelmiyor başlangıçta. sitesinden bir şekilde yapılıyor oda.
  • murat erkartal M kullanıcısına yanıt
    İlginiz ve açıklayıcı yorumunuz için çok teşekkürler. Benim için kartuş olayı çok önemli değil ilçede bulunduğum için kargo problemi var bundan dolayı kartuş dolumu yerine yenisi alıp kullanmayı tercih ediyoruz. Bu yazıcının özellikleri çok hoşuma gitmişti ve bunu düşünmemdeki diğer sebep Türkçe dil desteğinin bulunması. Belki çok önemli değil ama bu markalar Türkiye de bu kadar yazıcı satıyor ve para kazanıyorsa bu cihazlara Türkçe dil desteğini de koymaları gerekiyor sırf bu yüzden Türkçe dil desteği olmayan cihazlara sıcak bakmıyorum.
  • TeknoVale T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. En azından bu cihaza bir şekilde Türkçe yükleniyor benim baktığım bir çok modelde Türkçe hiç yok.
  • Türkayemre kullanıcısına yanıt
    yenisini alıyorsanız maliyeti oldukça yüksek olacaktır. 3 ayda bir toner alacaksınız ve orjinal toner fiyatları 230 tl civarında. muadil alsanız 3-4 muadil toner sonrası cihaz da sorunlar belirecektir. Böyle yüksek adetler alıyorsanız Epson'un doldurulan tanklı modelleri daha avantajlı hale gelir. Tek sorun başlangıç maliyeti olur. 900 tl civarında çünkü.
  • Tam modelini bilmiyorum ama bu işi yapan bir arkadaş Samsung 3405 diye bir model önerdi bu nasıldır.
  • Türkayemre kullanıcısına yanıt
    oki samsunga göre çok daha kaliteli bir makina.oki 451dn den korkmayın doğru toner tozu ile tık demeden çalışıyor.toz ile birlikte chip alıp gönül rahatlığı ile kullanırsınız.
    oki 451 de bulunan dubleks ve radf özellikleri sizin için lazım değil ise ayrıca bulunduğunuz yer ulaşım yönünden problemli ise canon 4400 serisi veya yeni çıkartılan makinalardan alın ,tonerleri drum ile birleşik ve muadilleride ucuz olur.rahatça kullanırsınız.
  • ErkomServis E kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgiler için. Daha çok bu özelliklerinden dolayı OKI hoşuma gitti ve her zaman Japon ürünleri tercih ederim :)
  • Arkadaşlar son bir soru sorabilir miyim. Kyocera fs 1120 mfp yazıcılar genel olarak nasıldır ve OKI ile kıyaslarsak nasıl olur.
  • Türkayemre kullanıcısına yanıt
    sadece yazıcı olarak düşünürsek gayet iyi makinadır.hala sıfırı varmı bilmiyorum ama bütçeniz uygunsa ve ihtiyaçlarınızı görüyor ise düşünmeden alın.
  • ErkomServis E kullanıcısına yanıt
    Dün Sıfır kutusu hiç açılmamış halde geldi duruyor kurdurmadım sizlerden bilgi almak için. 700 TL fiyat çıkardılar. Tarayıcı özellikleri felan nasıldır çift taraflı tarama özelliği var mı acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Türkayemre

    Tam modelini bilmiyorum ama bu işi yapan bir arkadaş Samsung 3405 diye bir model önerdi bu nasıldır.

    kesinlikle tavsiye etmiyorum. Doluma gelmiyor , v.2.0 yazılıma sahipse fixlenmeyip pahalı bir çip temin etmek zorunda kalıyorsunuz. Ayrıca developer rolleri çok hassas her toner tozuna uyum sağlamıyor.
  • Türkayemre kullanıcısına yanıt
    fiyata bir şey diyemem ticarettir ,yorum yapmak yanlış olur ama fiyat olarak daha düşüğünü internette gördüm.
    tarayıcısı tek yönlüdür.teknik özelliklerini verdiğim linkten görebilirsiniz.
    http://www.bilgitas.com.tr/Urunler/KYOCERA-Siyah-Beyaz-Fotokopi-Makinasi/FS1120MFP
    genel ofis kullanımı için ucuz , uzun parça ömrüne sahip bir cihaz.yalnız her zaman söylediğim bir husus var ,uzun parça ömrü bir tane zımba telli kağıda bakar tel parçalara hasar verirse
    isterse 1 milyon kopya ömrüne sahip olsun affetmez değiştirmek zorunda kalırsınız.radf kullanmayacaksanız dublex ihtiyacınız yoksa samsung xerox vs. hikaye nette gördüğüm fiyatlardan alın geçin.




  • Evet internette daha ucuzları var malesef. Yorum ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.