Şimdi Ara

Oda yada petek termostat tercih sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Kombi ısıtma sorunumuz mevcut tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum.


    Öncelikle dün kombiyi değiştirdik ECA Citius Premix 28 kw kombi takıldı.


    Bizim sorunumuz ev giriş ters dublex bina 20 yıllık ve ısı yalıtımı yok. Ev 155 metre kare ve kombi üst katta mutfakta. Alt kattaki 2 oda ve 1 banyo yer seviyesinde olduğu için aşırı soğuk oluyor üst kata göre ve aylık ortalama 2000 tl gaz tüketimine rağmen alt kat 17-18 dereceyi geçmiyor. Şimdi alt kata oda termostatı koyup orayı 20 derece yapmaya çalışsam diyorum bu sefer üst kat 23-24 derece olacak ve kombi alt katı ısıtmak için deli gibi çalışacak diye düşünüyorum, doğru mu bilmiyorum. Alt kattaki 3 peteğe termostatik vana koydurup onları yüksek açıp üst kattakileri kıssam diyorum bu durumda sanırım daha dengeli olur ve oda termostatına gerek kalmaz diye düşünüyorum. Tabi bu durumda üst kat peteklere de termostatik vana gerekecek mi?


    Ya da bunların dışında ne yapılabilir alt üst dengeli bir ısıtma yapmak için?


    Teşekkürler.








  • bölüm bölüm petek vana kısmak daha mantıklı olacaktır

  • tesisatınız nasıl, kombiden peteklere giden kaç hat var. en verimlisi mobil sistem denilen her peteğin ayrı sıcak su hattı olmasıdır. kombinizden peteklere giden tek hat var ise ne yapar isen yapın ısınmanız pek mümkün olmaz.

  • supreius S kullanıcısına yanıt

    Connector sistemi mevcut kombinin altında her yere ayrı plastik borularla gidiyor sular üst katta 7 alt katta 3 petek mevcut. Kombiyi 50-55 yapınca ısınma sorunu kalmıyor ama 39 da bile 2000 tl fatura geliyor 50-55 yapsam 5 bini bulur sanırım. Ben sürekli kullandığım ayar 39 çok soğuklarda 40-41 ile üst katı 20 derece civarında tutabiliyorum ama alt kata çözüm önerilerinizi bekliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deae -- 22 Nisan 2024; 12:32:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.