Şimdi Ara

Oda soğutma projem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ortada olan bir durumdur ki , havalar aşırı derecede sıcak.

    Klima mantıklı lakin kirada oturduğum için pek yanaşmıyorum açıkçası. Aklıma bir proje geldi. Resimde bahsettiğim radyatörden alsam ( 8*8cm) önüne de fan koysam (8*8cm) , bir de akvaryum pompası alacağım. Büyük yoğurt kovasının içine buzluktan çıkardığım donmuş su şişelerini koyacağım.

    Üstüne de normal su çekeceğim. Radyatörün içinden sürekli 10-15 dereceklik su devirdaim edecek. Tabiki kova içindeki buzlar eriyene kadar.

    Yaklaşık 20m2 odayı serinletmek çok mantıksız mı olur ?

    Yorumlarınızı bekliyorum ...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Fotoğraf koymayı unutmusum XD Oda soğutma projem

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam düşünceleriniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • olabilir tabi

    şöyle birşey izlemiştim bende bayağı mantıklı gelmişti


    Oda soğutma projemHIZIR TONYALI Pazar53youtube
    Her sıkıntıya pratik bir çözüm bulmakta üstüne olmayan Karadenizliler bu kez de ev tipi klima yaptı!
    https://www.youtube.com/watch?v=Rhy2kJ2lc48
  • birde bu var daha pratik ikiside sizinki biraz maliyetlive teferruatlı


    Oda soğutma projemşehmus kalkanyoutube
    Sizleri sevindirecek vede serinletecek sadece 12 volt ile çalışan ev yapımı yani el yapımı olan bir klima hazırladım. Daha fazlası için www.sehmuskalkan.com web sitemi ziyaret ediniz. TERMOS HAKKINDA : KALE TERMOS - OTO TERMOSU 30 LİTRE HACİM : 30 LİTRE ÜRÜN BOYUTLARI : 52x32x31 CM PERVANE HAKKINDA : MARKA : SUNUP 12 VOLT ELEKTRİK GÜCÜ ADAPTÖR, AKÜ VE ARABA İLE ÇALIŞMAKTADIR --. 2 KADEMELİDİR. NOT : Pervane 'nin yanında adaptörü verilmemektedir ayriyeten alınması lazım. Ev yapımı klima 10 m2 oturumlu odalar için etki sağlar ne kadar fazla buz eklenirse o kadar etkili olur. klima, hava, buz, yelpaze, pervane, yel, ev yapımı, el yapımı, Air Conditioning, Klimaanlage, soğtma, soğutucu, soğutucular, sıcak, yaz, Kühler, cooler, termos, thermos, Thermoskanne,
    https://www.youtube.com/watch?v=wCegDgo7m1o
  • Oda komple soğutulacaksa pervaneye ihtiyaç yok, soğutucu unsurlar odaya geldiğinde soğuma başlar. Pervane daha hızlı soğumayı sağlar ama buna yetecek soğutucu unsur var mı? Ve ya pervanenin üflediği yer daha soğuk olur ve bu sayede hızlı serinleme olabilir ama bu mu isteniyor?


    BUzlukta buz yapmak ideal çözüm. AMa sürekli olduğunda buzdolabını yoracaktır. Poşetlerle su dondurulabilir daha çok hacim elde etmek için ve su haricinde birşeyler de düşünülebilir. Tabii 5Lt su bidonunu dondurup kullanmak gibi kolayı da zor bulunur.

  • Hocam ben değil soğuk su ile falan kurubuz, sıvı azot gibi şeylerle bunun için çok hesap yaptım hatta lisede öğrenemediğim enerji, maddenin yoğunluğu, kütle formüllerini geçen senelerde hesaba döküp düşük maliyetle, pratik - taşınabilir nasıl bir şey yapılabilir diye araştırırken şu gerçekliğe vardım bir odayı soğutabilmek için ciddi bir enerji gerekiyor ve hiçbir şekilde değil soğuk su, -60/-70 derecelik kurubuz veya -200, -300 derecelik sıvı azot gibi taşıma su ile değirmen döndürmek misalinde sağlıklı, mantıklı bir şey elde edilemiyor. Yani astarı yüzünden pahalıya geliyor. ( Bu hesabı yapma hobimin nedeni de o dönem çalıştığım fabrikanın yazın makineleri ve işçileri kan ter içinde bırakacak kadar sıcak olmasınında payı var lakin yok sürekli şebeye bağlı bir kompressörün sürekli sağladığı enerji dönüşümünü, elle - manuel yapabilmek bizim gibi sıradan insanlar için mümkün değil. Askeri - tıbbi zorunlu ihtiyaçlar için belki alternatif - kullanılabilir senaryolar olabilir lakin bizim için anlamsız her anlamda.)


    Odanızın hacmini, odanızdaki havanın hacimden ortalama odanızda kaç metreküp hava bulunduğunu ve çeşitli formüller ile o kadar meteküp havanın 1 derece bile düşürülebilmesi için ne kadar enerji transferi gerektiğini hesaplayın ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bilgisayar, otomobil radyatörleri, fanları, akvaryum pompaları ile mümkün olabilecek bir şey değil.


    Söz konusu oda 20 m2 değilde 10 m2 bir oda olsaydı, araçlardan veya mobil - ev klimalarından düşük güçlü çıkma bir kompressör alıp bakımı, montajı içeriye de yine mini bir iç ünite bir şeyleri ucuza halledip belki bir şey yapabilirdiniz ki yine en verimli senaryo gördüğünüz üzere geleneksel iklimlendirme teknolojileri, çözümü.


    Benim tavsiyem, ev ve dış cepheden güneş yiyorsanız güneşi kırabilmek, engelleyebilmek üzere bir şeyler düşünün. Pasif soğutma, yalıtım aktif soğutmanın maliyetini düşürebilme konusunda ciddi bir artı. Tabi kiracı olduğunuz için eve kalıcı bir şekilde tadilat ile değilde pratik branda, portatif malzemeler ile yapılabilecek şeyler sizin için daha doğru olabilir.


    Bunun dışında bir uzmana danışarak odanızı soğutabilecek kapasitede portatif bir klima var mı bakabilirsiniz, lakin 20 m2'yi iç,dış ünite bir arada portatif bir klima ile soğutmaya çalışmak yerine 1-2 yıl içerisinde evinizden taşınmayacaksanız gidip düşük enerji tüketimli, inverter hatta wifi gibi uzaktan çalıştırılıp - kapatma özelliği olan bir klima almanızı tavsiye ederim bütçeniz varsa.


    Başlangıç için en düşük maliyetle alabileceğiz şey vantilatör olur, ki bende öyle yaptım 1 ay önce evde klima olmasına rağmen sürekli diğer odalarda da piştiğimiz için. Bütçem daha geniş olsaydı içine sıvı doldurabilen çok büyük boyut veya fiyatlarda olmayan vantilatörlerden almak isterdim, niye dışardan acil geldim, yada acil gidicem klima açmak yerine buzdolabının buzluk bölümüne -18/-20 derecelere kadar donmayacak antifriz gibi bir şeyi bir şişe ile bulundurup pratik bir şekilde geçici serinlik elde edebilmek için böyle bir düşünce vardı aklımda ama tabi almadan önce bu tarz ürünlerde -18/-20 derecelik antifiriz gibi maddelerin zarar verip vermediğini araştırmanızda fayda var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 25 Temmuz 2023; 17:24:9 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.