Şimdi Ara

Nvidia'nın 'büyük' anonsu ION 2 çıktı, Fermi için gözler 26 Mart tarihinde! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
5.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • O kadar gereksiz tartışma ve çamur atmalar var ki,mesela.

    quote:


    İyide FX57'nin "büyük" haber arayışı için çok uzağa gitmesine gerek yoktu öyle twitter fln, biz takip ediyoruz oralarıda forumlarıda, FX57 en azından bizim forumu takip ediyordur sanırım... Görüyor neler yazıldığını çizildiğini... Annilihator yazmıştı 26 Mart tarihinde olacağını...

    Son zamanlardaki başlıklara bir bakın... İçeriklere bir bakın... Bana bu "haber"de daha önceden söylenmemiş bir şey gösterin... Üstüne, resmen şaka gibi "Nvidia'nın Hazırmısınız olayı FOS çıktı" diye haber yapan editörün tarafsızlığını yada güvenilirliğini savunmayın.

    Mahalle ağzı yada değil (Ne ATI fanları gördük, sizin o dehşet seviyede kibar olan Türkçe'niz ile konuşuyorlar...), bu "haber"e yapılabilecek en iyi "ilk tepki"lerden birini vermiş Annilihator. Destekçisiyim.

    Böyle bir mantık olabilir mi ya?
    E o zaman DH kepenk kapansın,hepimiz bütün haberleri Twitter'dan takip edelim ve ingilizce bilmeyen de açsın sözlüğü bir saat Nvidia'dan gelen haberi çevirsin.O zaman adı donanımhaber olan bir sitede insanlar haber okumak için sitenin kendisine değil forumuna girsin,orda konu araştırsın dursun.
    Yönetici hiç iş yapmasın,nasıl olsa annihilator diye bi eleman var forumda yazıyo her şeyi,doğru da çıkıyo.
    (yanlış anlaşılmasın amacım annihilator arkadaşımızı kötülemek filan değildir) Ondan gelsin tüm haberler.
    Kaldı ki bu haberde "bunu ilk biz söyledik" gibisinden bir şey de yok, niçin böyle bir şey yazdığınızı ben de anlamış değilim.

    Ayrıca tam kesinlik içermeyen haberlerde de (mu?,mı? vs.) yazılma amacı bellidir,ortada bir iddia vardır somut veri yoktur.Haber doğru çıkar ya da çıkmaz ama bu haber kesin bilgi olarak verilip ileride yanlış çıkarsa da millet çıkıp "aaa siz böyle dediniz ama bak yanlış çıktı" demeyecek mi?
    Bana kalırsa haberlerin böyle soru şeklinde yayınlanması,yabancı forumlarda 3-5 elemanın çıkıp da yalan yanlış bilgi vermesinden (sözüm herkese değil) bin kat daha iyidir.

    Sürekli böyle haberler olduğu için bu işin cılkı çıktı.Kabul...
    Ancak bunun böyle olmasının sebebi Nvidia değil de kim?
    Alın işte daha dün.
    Büyük duyuru için pazartesiyi bekleyin.Hazır mısınız? dediler.Hazırız dedik sonra dün(daha doğrusu pazar) bir baktık ki o büyük(?) duyuru ION 2'ymiş, Fermi için sadece yayınlanma tarihi verilmiş.Bu büyük duyuru GeForce ekibinin mi ne twitter sayfasında değil miydi? Doğal olarak GeForce ile ilgili bir duyuru bekliyordu herkes.
    Nvidia'nın şu anda yaptığına söylenecek çok söz var ama seviyeyi düşürmek yersiz.
    Milleti böyle heyecanlandırıp sonra bir şey olmadığını görmek bana bir çocuğun "bir şey göstericem" deyip birini meşgul edip sonra "şaka yaptım" demesinden farklı gelmiyor nedense.

    FX-57 takma isim olayı ise gerçekten çok abartı artık.Bugün insanların takma isimlerine bakıp yorum yapmaya kalkarsak yandık,çünkü ne isimler var.
    Mesela o zaman Mesut Çevik'in de Speed-Step nickini Intel ile (Intel SpeedStep technology) bağdaştırıp Mesut Çevik'e "Intel yanlısı" diyelim.Oldu mu şimdi bu?

    Neyse,konuya dönelim.DH yönetimini eleştiricez, zaten bugün buraya geldiyse yapıcı eleştirilerle gelmiştir.
    Ancak bir yöneticiyi sırf bir haber yüzünden ya da sırf takma ismi yüzünden yanlı,taraflı görmeyi de yanlış buluyorum.Bence haber başlığında veya içeriğinde öznel olacak şekilde bir şey yok.Sadece başlıktaki ifade istenilen yere çekilebilecek vaziyette.Gerçi dilimizde birçok ifade öyle değil mi? Türkçe'miz esnek bir dil ve bu tür yargılar da nereye çekilirse oraya gider.

    Söylediklerimi lütfen yanlış anlamayın.Bu tür mesajlar yazıp insanları kırmak istemiyorum,ancak böyle güzel bir sitenin yönetiminin bu şekilde eleştirilmesini doğru bulmuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XRacer -- 23 Şubat 2010; 20:49:35 >




  • Caner beğendiğin yerden beğendiğin haberi oku kardeşim niye bu kadar delleniyorsun?
  • Arkadaşa katılıyorum. İsme de takarsak, hele ki yönetici ismine, çok mesaj silinir bu tartışmalarda. Ayrıca tarafsızlıkla hiçbir alakası yok, ben normal ismimi kullanıyorum. Ama ATIcinin önde gideniyim.
  • bu kadar milleti kekledi nvidia :D
  • Ben bu yanlış haber mantığını anlamıyorum. Forumun formatı belli. Haber. Bu haber %100 doğru çıkacak diye bir kural, kıstas kanun var mı? Ürün piyasaya çıkmadan aylar önce hakkında bilgi alıp ardından "yanlış haber" deme mantığı nedir?

    Haberi yapan fx57 için fanatik diyenler dahi çıkıyor. Bu ne paranoyadır? Herkes illâ bir markanın fanatiği mi olmak zorunda. İsteyen istediğini kullanır. Size ne? Haberin neresinde nVidia ALEYHİNE ve ATi lehine bir kısım mevcut? Haber editörü fanatik ya hani, nereden bu kanıya vardınız da böyle düşündünüz?

    Son zamanlarda özellikle de bir markaya fazlaca yakın şahıslar, haber editörü de dahil hemen herkesi fanatik olarak görüp buna göre muamele yapıyorlar. Ne kadar savunulsa da ürettiği ürün kötüyse "kötüdür", başkası ne kadar aksini iddia etse de iyiyse "iyidir". Kimse sizin gönlünüz olsun, avunun diye "iyi" ya da "kötü" demez. Kimseyi de diğer markayı tercih ettiği için suçlayamazsınız. Bu demokratiklik değildir. Bu özgürlük değildir. Ben ve diğerleri mecbur mu her gün forumda kendini bilmez bir kaç kişinin sağa sola "fanatiksin" iddialarını görmeye? Bu kişiler yüzünen herkes fanatik. ATi kullanan ATi fanatiği, nVidia kullanan nVidia fanatiği. Mantık bunun neresinde? Kart çıktıktan sonra zaten her şey ortaya çıkacak. O zaman bunun haber değeri ne? ATi fanatiği olarak nitelendirilen editöre aynı zamanda nVidia propagandası yaptığı gerekçesiyle eleştiri geliyor. Saçmalık değil de ne? Her nasılsa ben hiçbir haberinde marka sempatizanlığı göremiyorum. Zannetmiyorum ki okuduğunu anlayan biri benimle zıt bir fikre kapılsın. Haberde bahsi geçen şeyler "kesinlik" ile mi bahsediliyor?

    Forumu yersiz ve gereksiz fanatizm iddiaları ile kirleten her şahsı kınıyorum...


    Şu sıralar biraz oyalama taktiği ile hareket eden nVidia, insanların merakını ve dikkatini çekip "Are You Ready" sloganı atıyor, bu slogandan insanlar ne bekler? Ekran kartı. Sonuç; ION 2 duyurusu...

    ION 2 çıktı ancak ION 2 platformu ilk platforma göre %15 daha yavaş. Bu mudur yani? Buna mı hazır mıydık?




  • Duyan da sanki Fx-57 bir tek Nvidia ile ilgili haber yapıyor sanacak.Bu forumda okuduğum haberlerin %70'i Fx-57'e ait.(Forumdaki haberlerin değil benim ilgilendiklerimin) Her çeşit haberi (sadece donanım değil sinema,fotoğrafçılık,telefon,çevre vs vs)gece gündüz demeden önümüze getiriyor bir de kalkmış adamın haberciliğini küçümsüyor bazıları.O zaman adama sorarlar...
    Hadi buyur sen yap.
  • Bu kadar seviyesiz insan hala forumda barındılırsa,bu kadar abuk subuk yorumlara ve kavgalara prim tanınırsa bugun fx-57 üstadın başına gelenler yarın diğer adminlerin başına gelecektir eminim.Atın bakalım siteden bir daha oluyor mu böyle olaylar.Biz adama "ulan" dedik diye 4 gün ceza yemiş adamız Verin astronomik cezaları bir daha oluyor mu acaba?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.