Şimdi Ara

NVIDIA GK110 Resmi olarak tanıtıldı: 7.1 milyar transistör! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
3
Favori
4.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

    quote:

    Orijinalden alıntı: El Mukteda

    quote:

    Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

    quote:

    Orijinalden alıntı: El Mukteda

    hadi hep beraber gtx780sli yapmaya

    Yavaş yap Topraam OC da yapacakmıyız

    oc yok bebişim, yetmezse 3. kartı, o da yetmezse 4. kartı alıyoruz.

    Bence sen uçuyorsun yavru neeye takıyosun 4 kartı.
    Adamlar 4 GPU lu Tek kart yapmış. alırız 2 tane 8 GPU keyfe bakarız

    quad2sli dağda, bayırda 4x4




  • Ya daha oncede dedim amd okdr ezik bir kart yarattiki gk104 bile kirlpilmak zorunda kaldi ve bu sene cikmasi gereken gk110 seneye yeni tekniloji diye karsimiza gelecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatz

    quote:

    Orijinalden alıntı: M@U

    Yeni seride çıkışı GK104 ile yaptı ve buna GTX680 adını verdi diye bu nesildeki performans gpu'sunun bu olacağı konusunda ısrar eden arkadaşlara da burdan selamlarımızı iletiyoruz.


    Hocam GK104 zaten tüm AMD GPU'ları ile rahat baş edebiliyorken GK110 gibi bir GPU'ya bu nesilde neden ihtiyaç duysun ki NVIDIA?

    Bence de Nvidia, GK110 GPU'sunu GTX 685 veya benzeri başka bir isimlendirmeyle GTX 600 serisi altında sunmak yerine GTX 700 serisi için (GTX 780 ?) bekletecektir (kobb'un da ilk mesajda dediği gibi).

    Hatta ben GK104'ün iyice suyunu çıkartacaklarını düşünüyorum. Bir nevi ikinci G92 vakası olabilir.



    Bu söylediklerinize aynen katılıyorum. Zira aynılarını ben de söyledim. Zaten Nvidia GK104'ü 2. revizyonda oldukça başarılı bulunca GK110'u (artık adı kesinleşti) piyasaya sunma ihtiyacı hissetmedi. AMD'den sağlam bir hareket gelmedikçe de hissetmeyecektir. Bana göre 28nm'de %20 kadar bir performans artışı yakalanacak olursa, tıpkı 40nm'de olduğu gibi yine yeni seri olarak karşımıza çıkar bu gpu'lar. O zaman da Nvidia'dan bu gpu'nun kullanıldığını görebiliriz. Yani yeni bir seri olarak. Ama AMD, Tahiti üzerine yapacağı güncellemeleri HD7890 gibi bir isimle sunarsa GTX685 gibi bir kart da çıkabilir karşımıza. Önemli olan AMD'nin yapacağı hamle. Zira Nvidia G600 serisinde başarılı olduğu için GK110'u da G600 serisi adı altında isimlendirmekten çekinmez. Ancak HD7000'lerin kırılan imajını HD8000'lerle toplamak için AMD yeni serisini erken duyurabilir. En son bunu G400'den G500'e çok kısa sürede geçilmesi ile yaşadık.

    Tabi benim de beklentim, Nvidia'nın böylesi bir gpu'yu yeni seri adı altında duyurması şeklinde. Böylelikle GK104'ü de olması gereken yere, yani orta sınıfa indirebilir.

    Ayrıca GK104'ün G92 gibi hatta daha başarılı bir gpu olduğunu da daha önce aynen dile getirmiştim. Hemfikiriz o konuda da. Zaten 28nm süreci devam ettiği sürece en iyi kazancı GK104 gpu'su sağlayacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rezes

    quote:

    Orijinalden alıntı: kobb

     NVIDIA GK110 Resmi olarak tanıtıldı: 7.1 milyar transistör!


    NVIDIA VGX kartı... Tek kartta 4 adet Kepler gpu'su ve toplam 768 CUDA Core, 16GB bellek, 150 Watt toplam güç tüketimi. Sanıyorum gpu'lar tek SMX'i kilitlenmiş GK107.

    http://www.nvidia.com/object/vgx-boards.html

    iyide bunun fanı yokmu

    fanı bırak monitör girişi yok...

    yahu bas bas bağırmışlar cuda muda diye siz hala oyun kartından bahsediyorsunuz arkadaş.




  • aferin nvidia:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lazeran

    Ya daha oncede dedim amd okdr ezik bir kart yarattiki gk104 bile kirlpilmak zorunda kaldi ve bu sene cikmasi gereken gk110 seneye yeni tekniloji diye karsimiza gelecek

    öyle diyorsunuzda burda anormal olan amd nin başarısızlığından ziyade nvidia nın başarısı çünkü yeni çıkan kartlardaki performans farkı belli aralıklardaki yüzdelerle oluyordu yani abartı bir fark olmuyordu ,çıkmadan aylar önce % 30 - 40 fark atar diye düşünülen kartlar çıktıklarında realite % 15 - 20 seviyesinde kalıyordu amd 7000 serinde bunu yaptı yani görevini tamamladı ,nvidia nasılsa bu sene daha başarılı bir yol izlemiş ve daha iyi bir gpu bulmuş ve laf atmaktanda geri kalmamıştı işte 7970 i bu kadar dandik beklemiyordk vs gibi ,peki nvidia nın elinde olan en güçlü gpu su 104 olsaydı bunu diyebilecekmiydi hayır seyir normal devam edecekti ama işte eline bomba düştü işte ve bundan faydalanıyor şuanda




  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Mukteda


    quad2sli dağda, bayırda 4x4

    Hahaha çok çekerli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kobb

    2880... GK110'un paralel işlemci sayısı. 15 adet SMX. Yine herbirinde 192 CC var ama bu sefer her SMX başına düşen double precision işlem gücü çok arttırılmış. Ama şu var ki NVIDIA ilk çıkacak Tesla K20 kartlarında 2880 CC kullanmayacağını belirtmiş. 4. çeyrekte çıkacak ilk Tesla K20 kartlarında 13 ya da 14 SMX olabilir demişler. Buna göre GeForce ve Quadro kartlarında da tam 2880 CC olan modeller olabilir de, olmayabilir de. Belki duruma göre NVIDIA en baştan çıkarır belki de sonradan çıkarır üst model diye satar ya da hiç çıkarmaz.

    GK110'un bellek veriyolu 384 bit.

    Ayrıca GK104 ile GK110 arasındaki karşılaştırmaları doğrudan aynı saat hızlarında da yapmamak gerekir.. Muhtemelen GK110 GK104'den çok daha düşük hızlarda çalışacaktır. GTX 680 taban olarak 1006MHz iken mesela GK110 en üst modeli taban hızı mesela 900 MHz filan gibi birşey olabilir. Yine mesela boost olarak GTX 680/670'e göre daha az agresif olabilir GK110 güç tüketimini dizginlemek sebebiyle. GK110'un amacı yüksek oyun performansının yanında NVIDIA'nın çok büyük kar marjına sahip olduğu profesyonel pazarı geliştirmek. Neredeyse tamamen oyun odaklı bir GK104 gibi oyun performansı/watt başarımı beklemek hata olur. Yani 2x GK104 performansı falan bekleyenler için diyorum bunları. Yoksa GK104'e oldukça kayda değer biçimde fark atacağı kesin oyunlarda.

    GTC daha yeni başladı sayılır. Yarın, sonraki gün falan devam ediyor. Daha Kepler'le ilgili bir sürü bilgi gelecektir.

    15 SMX bana ilginç geldi. Büyük ihtimalle gpu'da 16 SMX bulunuyordur. SMX'ler kapatılacaktır, o ayrı. Ama sanki GTX480-GTX580 durumu gibi bir şey olacak.

    Şu ilerleyen günlerde Maxwell ile ilgili bir şeyler çıksa iyi olur. Kepler'i gördük artık. Başarılı tamam. Peki Maxwell nolacak? Onunla ilgili bilgi isterük.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: M@U

    Şu ilerleyen günlerde Maxwell ile ilgili bir şeyler çıksa iyi olur. Kepler'i gördük artık. Başarılı tamam. Peki Maxwell nolacak? Onunla ilgili bilgi isterük.

    Maxwell hmmm. çıldırmaya az kaldı
    Tablodan hatırladığım kadarı ile Keplerin 2 katıydı..
  • haberde eksik bilgi var ;
    ilk etapda 4 gpulu kart olduğu doğru ; ama ben size önceki yazılarımda üstüne basa basa söylemiştim. 4 gpu tek gpunun içinde olacak diye bunu eklemiştim.
    eğer değişiklik olmazsa 7xx gtx serisinde;
    gtx 790-780 de tek chip içerisinde 4 gpu ; 770 ve altında 2 gpu lu olarak gelmesi gerekiyor.aynı cpulardaki çoklu çekirdek mimarisini düşünün.
    aynı teknolojinin benzeri. 4 çekirdekli ve 2çekirdekli gpular.

    alt seviye modellerde bile gt 740-840 vs 2 çekirdekli gpu ; eğer değişiklik olmazsa durum böyle.
    ısınma konusuna gelince düşük modellerde soğutucuya gerek kalmayabilir ,güç tüketimi 790 , 890 vsde 135 watı geçemiyebilecek ; %100 gpu kullanımı +4 çekirdek de durum böyle.

    yeni, teknoloji tüm dünyaya hayırlı uğurlu olsun.

    nerden biliyorum derseniz teknolojiyi biri ;
    ALLAH rızası için nvidia ya göndermiş olabilir ;ancak 1 şartı olmuş vatandaşın ;

    eğer her şeyin ALLAH ın mucizesi olduğuna inanır ve kendi isteğiniz ile Müslüman olursanız (ki ister olun ister olmayın; dinde zorlama yoktur ; zorla insanlara Müslüman olun diyemezsiniz ; kimsenin buna hakkı yok. demiş ; İslam dininde zorlama yoktur demiş.) ; ve ayırım yapmazsanız xp-win7 kullanıcıları diye ; eski yeni gpular diye ; ve gpuların tüm özelliklerini nvidia denetim masasına eklerseniz (geforce 6xxx seriside buna dahil-gpu bazında eski yeni farketmez ) her özelliği nvidia denetim masasında kullanma -açma -kapama hakkını ; ati amd nin yaptığı hataya düşmeden kullanıcılarınıza verirseniz bende yeni bütünleşik yarı iletken teknolojisini size ; ALLAH ın izniyle veririm ; ondan sonra istediğiniz gibi kullanınız demiş vatandaş. ayrıca zekat vermeyide unutmayınız demiş eğer İslamı kabul ederseniz tabiki demiş ; sayın nvidia kurucularına-yönetim kuruluna aynen böyle beyan edilmiş.

    ondan sonra 10 pm tabanlı gpu mu yaparlar ne yaparlar onu bilemem. ama yeni teknoloji 10 pm gpuya izin verebiliyor.

    hepinize hayırlı uğurlu olsun. yanlız 10 pm lik gpu teknolojisini yansıtmak için 3-4 sene hazırlık yapmak gerekebilir.

    adam neden teknojiyi Tubitaka vsye vermemiş sence ; nedenini o şumayer diyen adama sorunuz;
    rezil oldun mu şumayer ; ; ALLAH , her şeye kadirmiş ; ALLAH büyükmüş ; her şeyden Münezzehmiş ; milletin haklarını yersen ayvayı yersin bu dünyada olmasa bile öbür dünyada ; bunu yeni mi anladın sayın şumayer.
    ve sayın devlet ajanları, sayın zabıtalar,sayın polisler ; sayın zumre ,sayın savcılar ,sayın bakanlar ,sayın hükümet ,sayın diğer partiler ; sayın toplum vs vs ; yeni mi anladınız bunu.

    alma mazlumun (ALLAH ın ,sevdiği kullarının - garip,ermiş, evliya vs vs ) ahını çıkar aheste aheste.

    Konu dışı bölümüne yazamadığım için buraya eklemek durumunda kaldım.
    Sayın yönetici ; ALLAH rızası için konu dışı bölümünden sorumlu olan yöneticiye bu kısmı gösterip o bölüme bir konu açılıp durumu halka iletmeniz icap eder.aksi halde bir çok günahsız insanın elektriğinin suyunu vssini kesilmesini (parasını vermelerine rağmen ) istemeyiz değil mi.

    buraya açtım çünkü ekran kartı bölümünü ilgilendirir yazdıklarım ; deprem sigortası yaptırmazsan elektrik faturasını ödemene rağmen millet babayı oyun oynayacak ; ekran kartına oc çekecek.

    (lütfen genel sağlık sigortası ve yeni deprem kanununu iptal ediniz ; yaşama hakkına müdahele anayasal suçtur ; yaşama hakkına zorunlu para yükümlülüğünü getiremezsiniz.benden söylemesi.
    yoksa millet deprem sigortası yaptırmadı diye milletin elektriğini -suyunu vssini kesemezsiniz ; deprem de halkına bedava yardım etmek devletin asli görevidir.aksi halde yaptığınız zulüm olur.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 16 Mayıs 2012; 12:12:27 >




  • @turbocat1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Mukteda

    @turbocat1

    Yemin ederim öyle kopuk kopuk ki hiçbir şey anlamadım

    Biraz daha haydar dümen stilinden uzak tane tane açıklayıcı yazılırsa ya da farklı konular farklı başlıklar altında incelenirse daha bilgilendirici bir yazı olabilir diye düşünüyorum bakalım turbocat1 buna katılacak mı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2kol3bacak -- 16 Mayıs 2012; 12:32:39 >




  • ben bu gülücüklerin anlamını hiç çözemiyorum ; şimdi o ne anlama geliyor ?
    duyun sesimizi mi ?
    bu kızgınlık demek bu kahkaha bu tam dayaklıksınız
    vs vs vs
    bir çoğunun anlamını bilmiyorum.
    tamam üslup ve imla kuralları ; ben bu dil bilgisinden nefret ederdim ; imla kuralları vs vs
    biraz daha paragraf ; ve imla kuralları eklemek icap eder sanırım.

    yanlız tek gpu içerisinde 4lü gpu ; ben nvidiaya dönüyorum gibi siz sayın benim gibi amd gpu kullanan vatandaşlar ne düşünür ? bunu bilemiyorum.

    ancak tasarım böyle çıkarsa eğer very very perfect olacak.ve nvidiaya kapış kapış giderse şaşırmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 16 Mayıs 2012; 12:39:07 >




  • Üstadım "yeni teknoloji tüm dünyaya hayırlı uğurlu olsun" kısmından sonra Allah'tan girmişsin sigortalardan çıkmışsın şimdi konuyla ilişkilendiremediğimden dedim öyle. Aman ha alınmayasın kötü bir niyetim yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turbocat1

    haberde eksik bilgi var ;
    ilk etapda 4 gpulu kart olduğu doğru ; ama ben size önceki yazılarımda üstüne basa basa söylemiştim. 4 gpu tek gpunun içinde olacak diye bunu eklemiştim.
    eğer değişiklik olmazsa 7xx gtx serisinde;
    gtx 790-780 de tek chip içerisinde 4 gpu ; 770 ve altında 2 gpu lu olarak gelmesi gerekiyor.aynı cpulardaki çoklu çekirdek mimarisini düşünün.
    aynı teknolojinin benzeri. 4 çekirdekli ve 2çekirdekli gpular.

    alt seviye modellerde bile gt 740-840 vs 2 çekirdekli gpu ; eğer değişiklik olmazsa durum böyle.
    ısınma konusuna gelince düşük modellerde soğutucuya gerek kalmayabilir ,güç tüketimi 790 , 890 vsde 135 watı geçemiyebilecek ; %100 gpu kullanımı +4 çekirdek de durum böyle.

    yeni, teknoloji tüm dünyaya hayırlı uğurlu olsun.

    nerden biliyorum derseniz teknolojiyi biri ;
    ALLAH rızası için nvidia ya göndermiş olabilir ;ancak 1 şartı olmuş vatandaşın ;

    eğer her şeyin ALLAH ın mucizesi olduğuna inanır ve kendi isteğiniz ile Müslüman olursanız (ki ister olun ister olmayın; dinde zorlama yoktur ; zorla insanlara Müslüman olun diyemezsiniz ; kimsenin buna hakkı yok. demiş ; İslam dininde zorlama yoktur demiş.) ; ve ayırım yapmazsanız xp-win7 kullanıcıları diye ; eski yeni gpular diye ; ve gpuların tüm özelliklerini nvidia denetim masasına eklerseniz (geforce 6xxx seriside buna dahil-gpu bazında eski yeni farketmez ) her özelliği nvidia denetim masasında kullanma -açma -kapama hakkını ; ati amd nin yaptığı hataya düşmeden kullanıcılarınıza verirseniz bende yeni bütünleşik yarı iletken teknolojisini size ; ALLAH ın izniyle veririm ; ondan sonra istediğiniz gibi kullanınız demiş vatandaş. ayrıca zekat vermeyide unutmayınız demiş eğer İslamı kabul ederseniz tabiki demiş ; sayın nvidia kurucularına-yönetim kuruluna aynen böyle beyan edilmiş.

    ondan sonra 10 pm tabanlı gpu mu yaparlar ne yaparlar onu bilemem. ama yeni teknoloji 10 pm gpuya izin verebiliyor.

    hepinize hayırlı uğurlu olsun. yanlız 10 pm lik gpu teknolojisini yansıtmak için 3-4 sene hazırlık yapmak gerekebilir.

    adam neden teknojiyi Tubitaka vsye vermemiş sence ; nedenini o şumayer diyen adama sorunuz;
    rezil oldun mu şumayer ; ; ALLAH , her şeye kadirmiş ; ALLAH büyükmüş ; her şeyden Münezzehmiş ; milletin haklarını yersen ayvayı yersin bu dünyada olmasa bile öbür dünyada ; bunu yeni mi anladın sayın şumayer.
    ve sayın devlet ajanları, sayın zabıtalar,sayın polisler ; sayın zumre ,sayın savcılar ,sayın bakanlar ,sayın hükümet ,sayın diğer partiler ; sayın toplum vs vs ; yeni mi anladınız bunu.

    alma mazlumun (ALLAH ın ,sevdiği kullarının - garip,ermiş, evliya vs vs ) ahını çıkar aheste aheste.

    Konu dışı bölümüne yazamadığım için buraya eklemek durumunda kaldım.
    Sayın yönetici ; ALLAH rızası için konu dışı bölümünden sorumlu olan yöneticiye bu kısmı gösterip o bölüme bir konu açılıp durumu halka iletmeniz icap eder.aksi halde bir çok günahsız insanın elektriğinin suyunu vssini kesilmesini (parasını vermelerine rağmen ) istemeyiz değil mi.

    buraya açtım çünkü ekran kartı bölümünü ilgilendirir yazdıklarım ; deprem sigortası yaptırmazsan elektrik faturasını ödemene rağmen millet babayı oyun oynayacak ; ekran kartına oc çekecek.

    (lütfen genel sağlık sigortası ve yeni deprem kanununu iptal ediniz ; yaşama hakkına müdahele anayasal suçtur ; yaşama hakkına zorunlu para yükümlülüğünü getiremezsiniz.benden söylemesi.
    yoksa millet deprem sigortası yaptırmadı diye milletin elektriğini -suyunu vssini kesemezsiniz ; deprem de halkına bedava yardım etmek devletin asli görevidir.aksi halde yaptığınız zulüm olur.)




    Abi sınavdan çıktım eve geldim, ne var ne yok diye haberlere bakayım dedim, 2 gram aklım vardı o da gitti vallahi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: M@U

    quote:

    Orijinalden alıntı: kobb

    2880... GK110'un paralel işlemci sayısı. 15 adet SMX. Yine herbirinde 192 CC var ama bu sefer her SMX başına düşen double precision işlem gücü çok arttırılmış. Ama şu var ki NVIDIA ilk çıkacak Tesla K20 kartlarında 2880 CC kullanmayacağını belirtmiş. 4. çeyrekte çıkacak ilk Tesla K20 kartlarında 13 ya da 14 SMX olabilir demişler. Buna göre GeForce ve Quadro kartlarında da tam 2880 CC olan modeller olabilir de, olmayabilir de. Belki duruma göre NVIDIA en baştan çıkarır belki de sonradan çıkarır üst model diye satar ya da hiç çıkarmaz.

    GK110'un bellek veriyolu 384 bit.

    Ayrıca GK104 ile GK110 arasındaki karşılaştırmaları doğrudan aynı saat hızlarında da yapmamak gerekir.. Muhtemelen GK110 GK104'den çok daha düşük hızlarda çalışacaktır. GTX 680 taban olarak 1006MHz iken mesela GK110 en üst modeli taban hızı mesela 900 MHz filan gibi birşey olabilir. Yine mesela boost olarak GTX 680/670'e göre daha az agresif olabilir GK110 güç tüketimini dizginlemek sebebiyle. GK110'un amacı yüksek oyun performansının yanında NVIDIA'nın çok büyük kar marjına sahip olduğu profesyonel pazarı geliştirmek. Neredeyse tamamen oyun odaklı bir GK104 gibi oyun performansı/watt başarımı beklemek hata olur. Yani 2x GK104 performansı falan bekleyenler için diyorum bunları. Yoksa GK104'e oldukça kayda değer biçimde fark atacağı kesin oyunlarda.

    GTC daha yeni başladı sayılır. Yarın, sonraki gün falan devam ediyor. Daha Kepler'le ilgili bir sürü bilgi gelecektir.

    15 SMX bana ilginç geldi. Büyük ihtimalle gpu'da 16 SMX bulunuyordur. SMX'ler kapatılacaktır, o ayrı. Ama sanki GTX480-GTX580 durumu gibi bir şey olacak.

    Şu ilerleyen günlerde Maxwell ile ilgili bir şeyler çıksa iyi olur. Kepler'i gördük artık. Başarılı tamam. Peki Maxwell nolacak? Onunla ilgili bilgi isterük.

    15 SMX sonradan bana da mantıklı gelmedi, mutlaka çift rakkam olması gerekir 1 tanesi kapatılmıştır. Kapatılmadan 3072 cc yapıyor yani tam olarak GK104 x 2 demektir.

    Zar alanı 580 mm 2 gibi birşey olur herhalde, tahminime göre SMX'lerdeki doku birimini azaltırlar ve yine toplamda 128 olur, rop'u ise yüksek ihtimal 64'e çıkarabilirler.

    GTX 690'dan daha iyi performans vermesinin yanında, 690 ne kadar güç tüketiyorsa bu da yaklaşık olarak ona eşdeğer olacaktır, bazıları ona takılıyor hala.

    Maxwell mimarisinde cc yapısı biraz daha ufaltılırsa 192 cc'den oluşan SMX'ler yerine daha fazla sayılar görebiliriz.

    Bence bu kadar hızlı gitmeye gerek yok önce 22 nm'ye geçsinler, oyunlar artık donanım teknolojisine ayak uyduramaz hale geldi, yeni nesil konsollar çıksa da oyunların kalitesi artsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 16 Mayıs 2012; 16:25:26 >




  • nVidia kart numaralandırılmasında Amd ile benzer performanstaki kartlarına yakın olmaya çalışıyor... geçen 40nm de 480den sonra 580 çıktı, halbuki çip fermi tabanlıydı, 485 olarak çıkabilirdi. AMD şu an da HD7000 serisinde, nvida da 7li rakamlara ulaşmak için bu kartı 780 olarak çıkarabilir hatta 700'lü isimlendirmeyi pass geçip GTX 880 olarak bile çıkarabilir bu GK110'u, nitekim daha önce gtx 200 den gtx 400'e atlamıştı... HD8000 serisi yıl sonuna doğru çıkacak olursa bu kartıda ona cevap olarak yıl sonuna doğru çıakrabilir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zeytinbey

    nVidia kart numaralandırılmasında Amd ile benzer performanstaki kartlarına yakın olmaya çalışıyor... geçen 40nm de 480den sonra 580 çıktı, halbuki çip fermi tabanlıydı, 485 olarak çıkabilirdi. AMD şu an da HD7000 serisinde, nvida da 7li rakamlara ulaşmak için bu kartı 780 olarak çıkarabilir hatta 700'lü isimlendirmeyi pass geçip GTX 880 olarak bile çıkarabilir bu GK110'u, nitekim daha önce gtx 200 den gtx 400'e atlamıştı... HD8000 serisi yıl sonuna doğru çıkacak olursa bu kartıda ona cevap olarak yıl sonuna doğru çıakrabilir...


    İsimlendirme konusunu şöyle düşünün: Nvidia mimari değişiklik ve üretim bandındaki değişikliklerde çift sayı, aynı mimari ve aynı üreti bandı üzerinde şekillenen gpu'lara tek sayı kullanıyor. Misal:

    - G100 serisinin adı bile pek duyulmadı ve yenilik yoktu.

    - G200 serisi ile Tesla mimarisini gördük. (2 yani bir çift sayı)

    - G300 serisi de yeniden isimlendirilmiş G200 serisi kartlardan oluşuyordu. Yenilik yoktu.

    - G400 le 40nm'ye ve Fermi mimarisine geçilen yepyeni gpu'lar kullanıldı. (4 yine çift sayı)

    - G500 serisi yine Fermi mimarili gpu'lardan oluşuyordu. Yenilik yoktu.

    - G600 ile Kepler mimarisine ve 28nm'ye geçiş gerçekleşti. (6 yine çift sayı)

    - G700 serisi de bu nedenle Kepler mimarili 28nm ile üretilen gpu'lardan oluşacaktır.

    Daha önceden Nvidia'nın yeni serisinin G600 mü yoksa G700 mü olacağı konuşulurken şahsen G600 şeklinde isimlendirilmesini beklediğimi söylemiştim. Sebebi de bu yukarda belirttiğim durumdu. Büyük Kepler gpu'sunun G700 serisi adı altında isimlendirilecek olması da bu nedenle büyük bir ihtimaldir. Zaten 20-22nm sürecine geçiş için en kötü ihtimalle 1,5 yıl var. Bu süre içerisinde yeni bir serinin tanıtılması da zorunlu sayılır. E o zaman da 28nm ile üretilen bu GK110 ve AMD'nin yeni gpu'larını görürüz yeni seriler olarak. İsimlendirme konusunda AMD daha istikrarlı. Her durumda bir sayı yükseltiyor serinin adını. :)




  • yok artık daha neler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

    quote:

    Orijinalden alıntı: M@U

    Şu ilerleyen günlerde Maxwell ile ilgili bir şeyler çıksa iyi olur. Kepler'i gördük artık. Başarılı tamam. Peki Maxwell nolacak? Onunla ilgili bilgi isterük.

    Maxwell hmmm. çıldırmaya az kaldı
    Tablodan hatırladığım kadarı ile Keplerin 2 katıydı..

    Hayir 3 :D




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.