Şimdi Ara

Nvidia, 3D Vision için yeni sürücü yayımladı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
7.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MoNZaREs

    quote:

    Orijinalden alıntı: espada1

    quote:

    Orjinalden alıntı: sadtneverdie

    süpersiniz be kardeşim. denemeden her şeyi çözüyorsunuz. e sizi silikon vadisine gönderelim adamlar akıllarındakı projeyı soylesın sız yapın bu olur yada yapmayın bu saçma dıye ayırın süper tasarruf olur.


    Bence sen süpersin neden dersen çok düşük IQ seviyeli birisi bile BODOS beyaz bir kağıdın gözünün yakınında tuttuktan belli biraz zaman sonra gözü yorduğunu bilir..Bu gözlüğü düşünemiyorum bile heleki uzun süre oyun oynayarak..Kısaca fanatiklik yapsanda yapmasanda sonucu değiştirmeyecek yoracağı net ve açıktır

    Dikkat ettiysen gözlük polarize 3D yani en son teknoloji, kırmızı mavi olanlardan değil ve yıllardan beri Nvidia bunu kullanıyor yeni birşey değil bir sürü oyunda destek veriyor. Elbette uzun kullanımda gözleri yorar ama diğeri kadar değil, laf olsun diye konuşmak yerine daha iyisi varsa söyle onu yapsınlar.


    Şu an piyasada bulunan tüm 3d çözümleri gözü yoruyor. Fakat bunlar sınıf sınıf olduğundan hepsinin yorma derecesi farklı.

    En fazla yoran sınıf 2 renk kullanan Anaglyph gözlüklerdir. Ardınan güneş gözlüğüne benzeyen Polarize gözlükler gelir renkli gözlüklere daha az göz yorgunluğuna sebep olur derinlik daha fazladır. Şu an Nvidia nın kullandığı teknoloji tam olarak Polarize gözlük değil Shutter gözlük denen kızılötesi sinyal dalgalarını kullanan bir teknoloji, bu gözü en az yoran ve en fazla derinlik hissettiren 3d çözümüdür.

    Fakat polarize gözlük ile shutter gözlükler farklıdır. İkisi içinde 3d destekli monitör kullanmak şarttır. En uygun çözüm olan renkli Anaglyph gözlükler ise bir seviyeden sonra görme bozukluklarına neden olabiliyor.
    Mevcut 3d çözümlerinin en kötü tarafı ise ortalama %50 performans kaybına neden olması. Bu iyi optimize edilmemiş oyunlarda %70-80 arasında değişiyor.

    Bir bir farklı teknoloji olan sinema salonlarında kullanılan çözüm varki bu hepsinden farklı bir teknoloji ışık yansımalarını kullanan bir yöntem diğer 3 çözümden tamamen farklı birbirlerinin altyapısını kullanamıyorlar.




  • @ Emre Candemir
    Nvidia'nın Shutter teknolojisini kullandığını unutmuşum ayrıca polarize'den daha üstün olduğuda bir gerçek, bilgilendirdiğin için sağol. En son Avatar filmi'ni 3D olarak izlemiştim çok güzeldi, oyunlarda ise real 3D heyecan verici olmalı ama en başta ekran'ın bunu desteklemesi gerekiyor ve performans düşüşünün çok fazla olması (%50 kayıp gerçekten kötü bir miktar) eksi tarafları .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 11 Nisan 2010; 15:52:46 >
  • bu teknolojiyi bizzat denemesi biri olarak diyebilirimki henuz tam olarak oturmamis Nvidianin bu teknoljisi. epey yol var katetmesi gereken.
    1- bazi oyunlarda menuler birbirine giriyor 2 - oyunlar ghosting mevcut 3- fps oyunlarinda oyun icindeki laser sight islevsiz ondan nvidianin kendi gelistirdigi
    laser sighti kullaniyorsunuz bu da orjinali kadar basarili degil
    oncelikler peformans dusununu cozmesi lazi. su an metro 2033 gibi bir oyunu max seviyede 3dvision ile oynayabilmeniz icin 3adet gtx480gerekiyor
    oyunlarda performans dususu %50 3d acildiginda artik siz hesaplayin... world of warcraft / left for dead / mass effect / call of duty mw2 gibi oyunlar oynayanlar
    dusunebilirler bu henuz oturmamis teknoljiyi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cestvrai

    bu teknolojiyi bizzat denemesi biri olarak diyebilirimki henuz tam olarak oturmamis Nvidianin bu teknoljisi. epey yol var katetmesi gereken.
    1- bazi oyunlarda menuler birbirine giriyor 2 - oyunlar ghosting mevcut 3- fps oyunlarinda oyun icindeki laser sight islevsiz ondan nvidianin kendi gelistirdigi
    laser sighti kullaniyorsunuz bu da orjinali kadar basarili degil
    oncelikler peformans dusununu cozmesi lazi. su an metro 2033 gibi bir oyunu max seviyede 3dvision ile oynayabilmeniz icin 3adet gtx480gerekiyor
    oyunlarda performans dususu %50 3d acildiginda artik siz hesaplayin... world of warcraft / left for dead / mass effect / call of duty mw2 gibi oyunlar oynayanlar
    dusunebilirler bu henuz oturmamis teknoljiyi...


    Modern Warfare 2 yi stereoscopic 3d ile oynamaya Zotac GTX260 AMP^2 yetmiyor. 25 fps gördüm en düşük detayda multi oynamak imkansız 25fps ile.




  • 3d film bulamıyorum kafayı yiycemmmmm bulduklarımın hepsi mavi kırmızı arkadaşlar satın alabileceğim bir yer biliyormusun?
  • Neden sadece oyunlar üzerine konuşulmuş. Yakında bluray 3d filmler gelecek. Kasım ayında ilk örnek Avatar çıkıyor. Yazın dünya kupası maçlarını 3d olarak izleyebileceğiz. 3d destekli Tvler çıkacak. İlla bu kadar para verdim diye gözlüğü 24 saat takıp dolaşmak gerekmiyor. Ara sıra 3d film izleyip ara sıra da 2-3 saat oyun oynamak yeterli bence. Zaten devamlı kullanılırsa tadı olmaz. Daha oturmadı ama 2-3 sene içinde baya yol katedeceğine inanıyorum. Güzel bir teknoloji bence.
  • Almak istiyorum mükemmel bir teknoloji ama ürünleri çok pahalı. 3D monitör alayım desen gözlükle beraber 1300TL'ye geliyor. NVIDIA kart da şart tabi ki. Çok süper bir keyiftir ama bu verilen paranın karşılığını verebileceğinden emin değilim pek. Arkadaşlar doğru söylüyor. Oturmasını bekleyelim bu teknolojinin daha makul monitörler çıkacaktır eminim. Ayrıca karton gözlükle nVIDIA'nın sattığı gözlük arasında illa ki fark vardır fiyatı o kadar uçuksa, yanlış mıyım yoksa?
  • selam arkadaslar Nvidia 3D vision oldukca güzel basarılı bir alet vatancomputer gidip bizzat gördüm denedim görüntü mükemmel lakin bir türlü sordugum sorulara yanıt alamadım simdi yalandan yere gidipte tekrardan para sacmamak amacındayım bu 3D VİSİON seti almak istiyorum oyunlar filmler vs oldukca basarılı 120 hertz destekli bu ürünü amacım suan kullanmıs oldugum HP hdxT16 SERİSİNDE kullanmak istiyorum malum suanki ekran hertz 60 gözüküyor enazındna 100 HERTZ olsa idi güzel olurdu veya deneyen arkadaslarımız varmı 60 Hertz'de calıstırıp? veya Nvidia HP HDX T16 1200 SERİSİNE AİT DRIVERS varsa sevinirim saygılar.

    bu arada sloganımıda unutmayayım
    KRALIM SEN COK YAŞA HEMİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonkursun -- 22 Mayıs 2010; 14:19:48 >
  • gerçekten güzel görünüyor...
  • Arkadaşlar ben 2 haftadır bu teknolojiyi kullanıyorum. Sonuçları:
    -Uyumlu oyunlar listesinde "idare eder" bile dediği oyunlar dehşet çalışıyor ki, direk 3d için olan oyunlarda sandalyeden düşme ihtimaliniz var. Korku oyunu ise oynayamazsınız.. en azından yalnız başınıza...
    -Göz yorduğu falan yok ben 6-7 saat durmadan kullanıyorum.
    -Eski teknolojiyle alakası yok arkadaşlar, yok bu 8 yıl önce filan vardı diyen arkadaşlara 8 yıl önce 120 hz monitörü nereden bulduklarını sorarım. Bu teknoloji son 3d teknolojisi yani gittiğiniz 3d sinamalar yanında "kabartma" kalır.
    -Oyununa göre monitorden dışarı 5-10 cm arası çıkıyor görüntüler. Mesela World of warcraft oynarken bir ejderhaya karşı savaşırsan kanadı bildiğin dışarı çıkıyor. Asıl olay içeri doğru, monitorun içinde derinlik kavramı sınırsız.
    -Ben comodore 64 le başlamış bir insan olarak, bu teknoloji, ilk aldığım diamond monster 3D 4 mb ekran kartından sonraki en büyük ciddi atlamadır.

    Kesinlike 120 hertz monitor gerekir. Samsungunkini kullanıyorum ki monitor monitor olarak da çok kaliteli.

    Bence alınır.. alınmalı.. oyun oynuyorum ben diyen biri buna yatırım yapabilir.




  • NVIDIA 3D Vision CD 1.33 beta driver updated

    NVIDIA released the 3D Vision Driver Full CD 1.33 (GeForce GPU driver v258.96, NVIDIA 3D Vision driver v258.96) beta driver. This release features some new 3D Vision game profiles:

    # Updated 8-6-2010 – Post new CD with updated 3D Vision driver v258.96 which updates the following 3D Vision game profiles:

    * Mafia II – updated profile settings for 3D Vision-Ready rating
    * StarCraft II – fixed profile to properly recognize the retail game executable name and match the 3D Vision rating of “Good”
    * TRINE – new profiles fixes that allow the game to be rated”3D Vision-Ready” when used with the TRINE patch v1.08, available via Steam.

    You can download the update overhttp://www.nvidia.com/Download/Find.aspx?lang=en-us




  • Arkadaşlar selamlar, bende dün nvidia nın 3d vision setini vatan dan 1034 liraya aldım. Daha oyun filan test edemedim. Ati 4850 ekran kartım vardı, onu üzüle üzüle söktüm yerine 9800xt MSI aldım. Bakalım oyunlardaki performans hoşuma gitmezse sistemi upgrade edecez mecburen. Benim sorum şu, bu yeni teknoloji 3D Blueray filmleri nerden indirebiliriz? YAda satın alınabilecek yerler nerelerdir? Şimdiden teşkkürler...
  • arkdaslar bi sorum olcak bende lg -d2342p var acaba ürünü bu monitorde kullana bilirmiyim.ekran kartım nvıda gtx 580
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.