Şimdi Ara

Nvflash (no nvidia adapters foun!) yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 7600gs sonic ekran kartım var. geçenlerde bi kaç kez üst üste elektrik gidip gelmesi oldu. sanırım o sırada ekran kartının bios uçmuş. nibitor ile oku diyorum bios gelmiyo. nvflash la flahlamaya çalıştım ama "no nvidia adapters found" diye hata veriyor. ne yapmam gerek?biosu nasıl geri yüklerim? acil yardım



  • kart saglam anladıgım kadarıyla yani bios uçtu derken kartı kullanabiliyorsun sanırım bu durumda vga nın def biosunu bi yerden bul öyle dene.
  • evet çalışıyo kart. biosunu buldum ama nasıl flashşıycam bilmiyorum. daha doğrusu denilenleri yaptım ama bu hatayı alıyorum flashlarken.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: saprofit

    evet çalışıyo kart. biosunu buldum ama nasıl flashşıycam bilmiyorum. daha doğrusu denilenleri yaptım ama bu hatayı alıyorum flashlarken.


    winflash5.33 ü kur biosu ordaki winflash5.33 klasörünün içine at daha sonra msdos konut istemini aç windowsdaki oradan biosu attıgın dizine gir ve nvflash bios.rom yaz(sendekinin ismi neyse artık) bunları aynen yaptın mı?
  • ya benim kullandığım nvflashta bi sorun varmış sanırım, 5.33 te bios u gördü. çok teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: saprofit

    ya benim kullandığım nvflashta bi sorun varmış sanırım, 5.33 te bios u gördü. çok teşekkürler

    eyvallah haci
  • Bilgisayarınızın disket sürücüsüne bir disket yerleştirin.ve pc yi bi pcı ekran kartı ile acın
    Bilgisayarım'ı açın ve sonra disket sürücüsünü sağ tıklayıp Biçimlendir ’i tıklatın.
    Biçimlendirme seçenekleri'nin altında, MS-DOS başlangıç disketi oluştur seçeneğini tıklatın.


    Kısa süren bir işlemden sonra sistem açılış disketimiz hazır olacak. Bu işlemden sonra hazırladığımız disketin içine nvflash programını ve yüklemek istediğimiz bios dosyasını kopyalıyacağız.(senin bios hazırda yoksa eger yedeklemedi isen aynı marka ve model kartı kullanan baksa birisinden temin etmen gerekecek) Daha sonra disket içinde not defteri ile autoexec.bat dosyası olusturman lazım bi bot defteri ac donatılar kısmından ve dosya adını autoexec.bat olarak isimlendir. autoexec.bat dosyasını sağ tıklayıp, düzenle 'yi seç. Not defteri ile açılan dosyanın içine, en alt satıra aşağıdaki satırları ilave et.

    nvflash -r
    nvflash -4 -5 -6 -A -y bios.rom (bios.rom kısmı sana kalmıs istedigin ismi verebilirsin mesela 7600gs.rom gibi)

    Dosya / kaydet yaparak autoexec.bat ı kapattıktan sonra otomatik bios yuklemeli sistem disketimiz hazırdır.
    bu dedigim tüm dosyalar disket içerisinde olacak ve bios.rom dosyasıda arkadasından aldıgın veya yedekledigin dosyanın adı olacak

    sen pc ye görüntüyü nasıl aldın pcı kartla aldın demi...gecmiş olsun bu arada yardım ferekirse yardım ederiz




  • ya işte bios u görmedi. ama winflash 5.33 ile kopyasını al dediğimde aldı. önceki bi versiyondu bendeki, onda hata verdi. bilgisayardan disket sürücüsünü çıkarmıştım. flashdisk ile olmuyo mu bu dediğin oyuncu71? biosun yedegini aldıgına göre bi sorun yok biosta. (umarım) ama yine de güncelliycem(bence xpertvision var, palitin biosunu buldum onu kurarım herhalde)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: saprofit

    ya işte bios u görmedi. ama winflash 5.33 ile kopyasını al dediğimde aldı. önceki bi versiyondu bendeki, onda hata verdi. bilgisayardan disket sürücüsünü çıkarmıştım. flashdisk ile olmuyo mu bu dediğin oyuncu71? biosun yedegini aldıgına göre bi sorun yok biosta. (umarım) ama yine de güncelliycem(bence xpertvision var, palitin biosunu buldum onu kurarım herhalde)



    bios sorunlu ise yedek aldıgın biostada sorun olabilir... peki expertvision ile palit biosları aynımıda kullanılan bellekler farklı ise o biostanda görüntü alamazsın bios boyutlarına bak kac kb iki biosta... bu arada palitinde 7600gs sonic modelide farklı pcb yapılarında eger aynı bellekleri kullandı ise sorun yoktur asagıda senin kartın biosu var bi dene bakalım...flash diskle baslangıc disketi olusturuluyo ise ve pc yi acabiliyosan olur tabi ama bunu yapman biraz zor galiba first boot kısmında varmı flash disk cdrom disket yada hdd gibi

    http://www.mvktech.net/component/option,com_remository/Itemid,26/func,selectfolder/cat,82/page,2/




  • şu an görüntü alıyorum, oyun da oynadım, oc de yaptım
    benim karttaki bios versiyonu 5.73.22.40.00 linkteki versiyonsa 5.73.22.33.00
    bendeki daha yeni gibi duruyo ama linkteki biosta oynama yapılmış sanırım(sadece fan hızları %100 olarak değiştirilmiş).

    şu an sorun yok ama olursa linketki bios u kaydettim, onu yüklerim.
    nvflash ile windows üzerinden update edebiliyorum biosu. v5.33 olan yapıyo.
    teşekkürler yardımın için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.