Şimdi Ara

Notebook ram yükseltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar dell n5010 notebook'um var. ram özelliklerinde 1333mhz 2 x 2 gb yazıyor. ben bunu 4'ten 8'e yükselteyim istiyorum. tek slot mu almak mantıklı yoksa 4x2 mi ? linkteki ram benim laptopa uyar mı ? ayrıca şuan laptoptaki ramlerin resmide aşağıda. rami yükselttiğimizde hissedilir bir fark olur mu ? fazla oyun oynayan biri değilim. teşekkürler.

    http://www.webdenal.com/kingston-kvr1333d3s9-8g_463774.html
     Notebook ram yükseltme







  • tek slot alırsan ilerye dönük olur daha iyi olur
  • Tek slot al dostum diger 2 yide takarsın 10 gb olur ki dell anakart 8 destekliyor sıkıntı olmaz .
  • yani linkte verdiğim ram benim laptopa uyar mı ? yanlış almayalım sonra.
  • arkadaşlar ileriye yönelik vs demişler, iyi hoş demişlerde, teknik detayı bilmeden bu kadar emin konuşmamak lazım bence

    öncelikle, ram almadan önce bilinmesi gerekenler vardır.

    -işlemcinizin ve anakartınızın desteklediği ram türü. sizin ki günümüz laptoplarının büyük çoğunluğu gibi ddr3

    -işlemci ve anakartınızın desteklediği frekanslar ( desteklediğinden yüksek veya düşük mhz ram alabilirsiniz ama ram'lerin birbirleri ile uyumu noktasında gerekebilir bu bilgi)

    -işlemci ve anakartın ram voltaj desteği. bu çok önemli. siz ddr3L (yani 1.35 voltta çalışan ram'ler, slot olarak ddr3 ile aynıdır. yani aynı yere takılabilir) destekleyen bi anakart+işlemci ikilisine, ddr3 (yani 1.50 voltta çalışan ram'ler) takarsanız (ya da tam tersi), bu ram'ler bilgisayar ile uyumsuzluk gösterir ve çalışmaz. bu noktada iki ayrı veriye ihtiyacınız var. bilgisayarınız kaç volt destekliyor, alacağınız ram kaç volt. bilgisayarınız sanırım 1. nesil i5 veya i3 olmalı. bunu düşünürsek 1.50v ram destekliyor olmalı. günümüzde satılan çoğu ram 1.35 volttur. çok dikkat ederek seçmelisiniz. işin kötü yanı çoğu "teknoloji marketi" adı altında çalışan yer, bu gibi detayları vermez. aman dikkat!

    -ve bir diğer önemli nokta işlemci ve anakart ikilisinin maksimum ram desteği. hangisinin desteği düşükse, o geçerlidir. mesela işlemci 8gb, anakart 16gb destekliyor olsun, siz maksimum 8 takabilirsiniz. bunun için de işlemci ve anakart modelinizi bilmeniz lazım. bu veriler tam olarak elimde olmasa da daha önce yaptığım 1. nesil i5 veya i3 işlemci tahmini üstünden konuşursam; bu seri işlemciler maksimum 8gb ram destekler ve bunu 2 slot üstünden destekler. yani tek slota takılan 8gb ram ile uyum göstermezler. 2*4gb şeklinde desteklerler.

    edit: okunabilirliği artırma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 4 Aralık 2015; 16:22:00 >




  • Tek slot alırsan ileride yükseltme yaparsın aynı iki modül ram alırsan çift kanal çalışır biraz daha performanslı olur seçim senin..
  • yani ben hangisini alayım şimdi. tek slot 8 gb mı yoksa 2x4 mü ? aşağıda aida64'e göre laptopun özellikleri var. linkteki rami de almayı düşünüyordum. ne yapayım sizce ?

    http://i.hizliresim.com/7XynMW.jpg

    http://www.hepsiburada.com/kingston-valueram-8gb-1333mhz-ddr3-notebook-ram-kvr1333d3s9-8g-p-BD300034




  • Bana kalırsa tek 8 al ...
  • tamam alayım da linkteki ram uyumlu mu şu an için onu merak etmekteyim. kısacası alsam taksam çalışır mı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.