Şimdi Ara

Nokia telefon bölümü resmen satılıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silent Guardian

    93284 yıl boyunca, orasını burasını değiştirip, içini aynı tutup, hayvanlar gibi pahalı telefonları kaktırdı bu nokia denen şirket. (Hiç kibarlık edemicem beyler, kimse alınmasın zaten forumda kullananı var mı hala bilemem)

    biz "acaba telefonun içinde ne kadar bir gelişme oldu?" diye sorgulayamazdık bile. çünkü bu adamlar bu rahatlığa, kolay paraya öyle bir alışmıştı ki, iphone (pardon beyler yasaklı kelime kullandım, android daha iyi haklısın sen arkadaşım ama ilk bu işi iPhone başlattı onu kabul edelim) çıkana kadar, inbox'ında 932948324 sms olduğunda hayvanlar gibi kasan, sms'leri mal gibi arka arkaya sıralayıp, gruplamayan, boylece sms trafiğini takip edemez hale getiren, bırak dokunmatik ekranı, içine işletim sistemi bile koyamayacağın derecede teknik olarak zayıf telefonları fahiş fiyatla yıllarca sattılar.

    Okumak isteyen olursa diye;


    2000'lerin başında piyasaya yeni yeni çıkmaya başladığında ericsson birbirinin aynı ama kaya gibi sağlam tek satırlı eşek kulağı kadar uzun antenli telefonlar çıkarıyordu. nokia 5110 çıkınca ericsson'un kimse yüzüne bakmadı.zira bu telefonun kapağı ve tuş takımı değiştirilebiliyor, geniş ekranında oyun oynanabiliyordu.

    sonra millet deli gibi nokia almaya başladı. 2005 yılı gibi nokia 6600 ilk çıktığında milletin dibi düşmüştü.ama telefonun pek bi numarası yoktu. 10 saniye video çekebiliyordu .ama en acayip özelliği üzerindeki kızılötesi anteni sayesinde telefona özel bir program yükleyip televizyon kumandası niyetine kullanabiliyordu.o zamanlar motorola cem uzan'dan alamadığı paralar yüzünden türkiye pazarından çekilmişti. sony ericsson ise tek numarası mp3 kalitesi olan pirinç tanesi kadar tuşları olan telefonlar çıkarıyordu. samsung ise birbirinin aynı sürekli arıza veren saçma sapan kızaklı telefonlar çıkarıyordu.nokia tüm firmaların pazar paylarını kapmıştı o zamanlar. forumlarda deli gibi symbian uygulamaları paylaşılıyordu.
    sonra ilk iphone çıktı, o sırada nokia'da nokia n95'i duyurmuştu. millet dalga geçiyordu öyle telefon mu olur hafıza kartı takılmıyor, bataryası çıkartılamıyor diye ilk iphone ile.sonra millet deli gibi nokia n95 almaya başladı.ön kamerası var olum bunun msn üzerinden görüntülü görüşme yapacaz diye.o zamanlar 3g'nin adı bile yoktu dikkatinizi çekerim. iphone alanlar ise forumlarda "dalga" konusu olmuştu.sonra iphone 3g çıktı, o sırada nokia nokia 5800'ı duyurdu. millet yine "dalga" geçiyordu deli gibi tonla para verip nokia 5800'ı aldılar ama bu telefonun ilk çıkan serisinin %80'i fabrikadan hatalı üretim çıkmıştı.kasasında açıklık olan mı ararsın yoksa, kafasına göre dokunmatiği kafayı yiyen mi...


    millet ufaktan nokia'dan bıkmaya başlamıştı.o sırada yeni yeni android işletim sistemli telefonlar çıkmaya başladı. millet bu sefer android'e hücum etti.o zamana kadar kimsenin adını bile duymadığı htc para basmaya başladı. samsung ise android sayesinde telefon pazarını ele geçirdi. nokia ise hala inatla symbian gibi kabız bir işletim sisteminde diretiyordu.ama bunun en büyük sebebi microsoft'un gelecek planlarıydı. nokia baktı ki millet symbian'dan kaçıyor tuttu meego işletim sistemi için özel bir ekip kurdu ve nokia n9'u çıkardı.meego üzerinde düşülseydi her anlamda android'i "dövüp" atabilecek bir işletim sistemiydi. ama microsoft el altından baskı yapıp nokia'nın meego'dan vazgeçip meego ekibini işten çıkarmasını sağladı ve nokia n9 alanları tek başlarına bıraktı.nokia en son nokia 808'i çıkardı symbian işletim sistemli olarak.bu telefon sınırlı sayıda üretildi ve özel olarak işletim sistemi bu telefona stabil hale getirildi.zaten son symbian işletim sistemli telefon olmuştu.


    microsoft yaptığı taktik ile nokia'nın başına kendi adamını geçirip değerini düşürdü ve satın alınacak uygun fiyata geldiğinde de satın aldı. elop başa geçtiğinde 48 milyar dolar olan şirketin piyasa değerini sadece 3 ay içinde yarı yarıya bir rekorla 24 milyara düşmüştür. geçen süre içinde bunu daha da düşüre düşüre 10 milyar doların altına indirmiştir ve nihayetinde de koskoca nokia'yı 7 milyar dolar gibi komik bir rakama satın almıştır. microsoft'un her zaman yaptığı şeydir bu. satın alacağı bir şirket varsa onun değerini düşürür sonra da satın alır. nokia da bunun kurbanı oldu. artık nokia resmen amerikalı bir şirket olmuştur. yazıklar olsun finlilere ellerindeki en değerli şeye sahip çıkmayı beceremediler elin amerikalısına kaptırdılar. 2 yıldır gayriresmi olarak amerikalıydı zaten. şimdi resmen amerikalı oldu. finlandiyalı nokia yok artık. biz o avrupalı nokia'yı seviyorduk. yazık oldu. mobil sektördeki tek avrupalı'yı da kaybettik. bi nevi son mohikandı. microsoft kadar oyunu bu kadar pis oynayan illet bir şirket yok. tebrikler microsoft!

    Tabi yine reyize saygı beyler, hata yaptılar ama olur belki? Dk 89 top 3310'da kaleye doğru gidiyor reyiz

    Puma tam silinecekken piyasadan, kırmızı puma'yı çıkarmıştı da zamanında çemberden dönmüştü nike'a teslim etmemişti bizi. darısı nokia'nın başına.

    hadi be 3310! dakika 89, oralardan güzel vurursun..

    Uzatmaya götür bari maçı be...

    Edit büdüt: Sene 2011 civarı sanırsam N8cilerle kavga ederdik; S2den iyi derlerdi N8. Anna beklediler, belle beklediler geldi bişey değişmedi bence. Bende de N8 vardı o dönem. Ama hep bir hayalim vardı beyler.
    O zaman ki iPhone 4 donanımı 1ghz A4 işlemci 512 mb ramdi yamulmuyorsam. Hep dedim içimden; "ula nokia koy şuna bi cortex 1 ghz 512 mb bide Android ak git ya (ama Nasıl içkiliyim Nasıl içkiliyim) olmadı tabi. Aynı şeyi yapan i9000 (Galaxy S) sayesinde Samsung rekor kırdı ...

    Dipnot: iş bu girdi de hatalar olabilir telefondan yazılmıştır, bilgi hatasıda olabilir o da mümkün yarın öbür gün kim 500 bine çıkarsanız bu bilgilere güvenmeyin sorumluluk kabul etmem. Oldu da güvendiniz bi 3310'unuzu alırım.

    Sevgiler.

    Donna n'oldu?
    Bi de Maemo'dan hiç bahsetmemişsiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadir Kaan -- 18 Mayıs 2016; 21:42:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hala nokia android le devam etseydi diyenler var ben meego ile devam etmesini isterdim çünkü şuan belki de ios android ve meego nun savaşını izliyor olacaktık bi rekabet olacak Microsoft bunu başaramadı ama Nokia başarabilirdi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft s40 serisi telefonlar ile ne yapmayı düşünüyordu onu bir türlü çözememiştim zaten satması mantıklı olmuş.
    Akıllı telefon kısmında her yıl bir tane model çıkarsın yeter. Zaten pazar küçük onu da kendileri dolduruyorlar.

  • Nokia androidin gelişini öngöremedi. Nasılsa lideriz, her yaptığımız telefon peynir ekmek gibi satılıyor, işletim sistemimizi direteim millet nasıl olsa alıyor dediler ve hayatlarının hatasını yaptılar.

    Steve Jobs akıllı telefon paarındaki pastayı görmüştü ve bunu androide bırakmaya hiç niyeti yoktu. Strateji basitti. Kullanımı çok kolay olan bir işletim sistemi. Gerçekten baktığınızda iphoneda bir home tuşu vardır, geri kalan tüm her şeyi dokunmatik ekrandan halledersiniz.

    nokia ise işin cılkını çıkartmıştı. Her mpdelde en önemli şeyi eksik bırakıyordu, 6 ay sonra aynı mpdelin "İ" takılısını yapıyor ve bu modelde eski modeldeki eksik donanımı tamamlıyordu ama yine hep bir şeyleri eksik bırakıyordu. İŞte Apple tam bu noktadan vurdu. Her şey vardı. Kamera desen kamera, dokunmatik ekran, işletim sisteminin kolay kullanımı...


    Nokia kendi sonunu kendi hazırladı. Bu saatten sonra android ile donse de pek bir şey değişmez.




  • Nokia ve Blackberry'nin basina ne gelirse gelsin uzulunmez, beter olsunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trden birileri alsaydı keşke
  • Nokia nın İsim hakkı muhabbeti komediye döndü, abicim şu ismi haklarıyla beraber şöyle elden ele verebilirsek. :D

  • Vay be zamanında Nokia telefonlar az kullanmamıştım :(((

  • Nokia kraldı bir Zaman'lar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 Milyar'a al 350 Milyon'a sat. MS'nin ticari zekasina hayranim. MS duy sesimi, bi procem var. Valla sudan ucuz 10 milyoncuga birakirim He de be, para cok sende zaten.

  • http://nokia.ly/helloagain

    Nokia kendi sitesinden bile duyurdu haber çok yanlış yapılmış...Nokia Android sistemli telefonlar ile geri dönüyor...
    Microsoft'un eline yüzüne bulaştırdığı Nokia ismi finli sahibine geri döndü diye yapsanız...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yandex

    Ekşi sözlükteki benim entryi paylaşmıssın. En azından kaynak belirtebilirdin.


    Ayıp oluyor ama lütfen. Kaynak belirtmek Ekrem ve Samet'e göre değil.

  • Bir zamanlarin stari eriye eriye 350 milyon$ a kadar dusmus vay babam vay....gerci urettigi birseyde kalmadi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia amiral gemisi bekleyenler diye konu mu açsak napsak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nokia'nın eskiden bir imajı vardı 10 telefondan abartmıyorum 8 tanesi nokia markaydı sağlamlığıyla,işlevselliğiyle bilinirdi fakat bu imajı microsoft windows phone ile berbat etti ne uygulama geldi doğru düzgün ne de iyi bir görsel arayüz geldi, son 5 yıl içerisinde nokia çok kötü bir imaj sergiledi, şuan halka sor nokia telefon alır mısınız diye çoğu lumia alınmaz vs. . diyecekler (microsofta satıldığını bile bilmiyor çoğu kişi) haklılar da, bu saatten sonra da niye o markayı satın almışlar anlamış değilim

    Belki meego işletim sistemini güzelce geliştirseydi bugün ki androidin yerini meego alabilirdi ama onu da yapmadılar neyse

    Bence nokia markası batan bir gemidir ve o gemi tekrar suyun yüzüne çıkmaz diye tahmin ediyorum, efsanedir efsane kalacak benim için.


    ayrıca güzel yazı @Yandex




  • Yazık oldu.güzel bir şekilde hatırlayacağım nokia yı

  • Nokia oldu nokta...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aklı olsa vestel satın alır. bari markadan dolayı bi satış rakamı yakalar. boş boş para harcacamış olurlar.

  • Yahu şu markayı kim alıyorsa alsın artık bitsin şu zulüm.

    Bi Android telefon yapacaksınız amma süründürdünüz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulsm -- 21 Mayıs 2016; 20:19:26 >
  • Ne nokıa bea satıl satıl bitmiyor

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.