Şimdi Ara

No Country For Old Men (2007) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
3.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende hd sini günlerdir torrentten indirmeye çalkışıyorum kimse indirmediği için yada yeterli sunucu olmadığı için inmiyo
  • Javier Bardem oturup izliyeceksin ve film biticek ayakta alkıslayacaksın olay bu.O nasıl bir oyunculuktu oyle hareketler olsun,ses tonu olsun adam resmen yasamıs rolunu resman ders veriyor.
  • ben filmi izledim ama başroldeki sadıst amca dışında ertkileyici birşey bulamadım
  • Dünyada oldukça ses getiren, eleştirmenlerce senenin en iyi filmi kabul edilen ve Oscar ödüllerini silip süpüren No Country For Old Men, maalesef beklentilerimi tam olarak karşılayamadı. Suç dünyasına oldukça gerçekçi bir bakış attığı gerçek. Ki bunda Javier Bardem'in muhteşem oyunculuğunun payı var. Kendisi zaten hakettiği Oscar'ı aldı. Josh Brolin de rolünün hakkını veriyor. Javier Bardem'in olağanüstü performansının yanında unutuldu ne yazıkki. Ama sinema dünyasının iki süper oyuncusu olan Tommy Lee Jones ve Woody Harrelson bu filmde neden oynatılmış anlamak güç. Tommy Lee Jones emektar şerif rolünde hikaye anlatmaktan ötesini yapamıyor. Woody Harrelson'ın ise filme süs olsun ve itibar kazandırsın diye konulduğu bir gerçek.

    Görüntüler, senaryo gidişhatı, hikaye örgüsü ve gerçekçi kurgusu oldukça sağlam. Film derinlemesine yaptığı karakter tahlilleriyle Fargo'yu hatırlatıyor. Ama yinede Coen Biraderler'in çok fazla yol aldığını söyleyemem. Zira bu kadar güzel giden bir film bu denli basit bir finalle sonlandırılmamalıydı. Gerçekçilik maksadıyla edebi bir finali tercih etmiş Coen Biraderler. Ama bu filme çok sağlam ve vurucu bir final daha çok yakışırdı. Kısacası çok fazla beklentilerimi karşılayamayan ama oyunculuk ve kurgusuyla suç dünyasına gerçekçi bir bakış atan, şiddet unsurlarını oldukça realist bir şekilde sinemaya aktaran kaliteli bir film olmuş. Ama bundan daha fazlasını beklerdik Coen Biraderler'den. Oscar ödüllerini toplaması bana Scorsese'in The Departed'ini hatırladı. Çok kaliteli filmlere imza atmış olan Scorsese'e Oscar vermedi senelerce Hollywood. Ama işte gönül almak için The Departed gibi remake bir filmi ödüle boğdular. Remake olmasa bile ödül alabilecek bir kapasitede değildi zaten. Goodfellas, Taxi Driver gibi mükemmel filmlerin ödül alamayıp The Departed'in ödüle boğulması Martin Scorsese'e neler hissettirdi bunu da merak ediyorum. Aynı durum bu sene Coen Biraderler'in de başına geldi. Hatır için No Country Old Men gibi bir kere izlenip bir daha hatırlanmayacak derecede ortalama bir filmi ödüle boğdular. Anlamak güç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi De-Niro -- 3 Mart 2008; 23:53:48 >




  • Hoşgeldin De-Niro;

    Gönlüne sağlık, çok güzel analiz etmişsin
  • Güzeldi falan ama Big Lebowski nin yanına bile yaklaşamaz benim gözümde

    Yinede Fargo dan güzeldi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: darkblaziken

    Güzeldi falan ama Big Lebowski nin yanına bile yaklaşamaz benim gözümde

    Yinede Fargo dan güzeldi


    Big Lebowski filminden acayip sıkıldım. No Country For old men 'i çok beğendim. Son 15 dakikadan birşey anlamadım.
  • Aksine genelde kişiler sonundan bişey anlamamış

    Bizimle sonunu değerlendirirmsin spoiler olarak
  • oscar töreninden önce izlemiştim kötüydü ama o zamanda dedim çok ödül alır diye adamlar kötülere daha çok ödül veriyor..

    izlemezseniz bişe kaybetmessiniz bence bu kadar net ...
  • yaa iyide arkadaşlar oscar boşta kalacak hali yok yaa.

    5 tane film vardı.

    kan dökülecek filmini inadına izledim. Film çok sade şekilde gidiyor. Öyle duygusal ve hareket falan beklemeyin. Biraz psikolojik belki.

    Avukat michael; bu da çok sade tempoyla gitti. Fimin sonunda tak tak nakavt oldu.

    Juno dersen hiç girmeyelim, lise öğrencisi sınıf arkadaşından hamile kalıyor. Sonra kürtaj yapmak istiyor...Fazla girmiyorum spoiler olmasın. Böyle bir film olur mu yaa. Tamam yer yer komik ve duygusal ama ahlaki değerleri hiçe alan ve de normal saydıran bir film.

    ihtiyarlara yer yok biraz daha hareket ve mesaj veren bir diziydi. Gerçekten film pat diye bitti. ben en çok filmin başrolunü daha doğrusu parayı alıp kaçan adamın yakalanışına koptum. yani adam nasıl bulundu. Orayı kastediyorum. izleyenler anlamıştır.

    kafaret ise bence en güzel filmdi. Filmin başı biraz sade gidiyor ama sonu çok güzeldi. Güzel kurgulamışlar. tavsiye ederim.




  • Oscarı kim alır sorusuna bende bu film alır demiştim.

    Ama kötünün iyisi işte
    quote:

    Orjinalden alıntı: goktug82

    oscar töreninden önce izlemiştim kötüydü ama o zamanda dedim çok ödül alır diye adamlar kötülere daha çok ödül veriyor..

    izlemezseniz bişe kaybetmessiniz bence bu kadar net ...
  • Bende bugun izledim filmi,yorum arkadaslarla aynı fikirdeyim gidiceksin Javier Bardem in psikopat katil rolunu izleyeceksin o kadar,film konu olarak çok fena sayılmaz ama daha iyi bir final yakısırdı diye düşünüyorum,çünkü film birden bitiyor ve aa bitttimi diyosunuz.
  • aha şimdi geldim filmden.filmde güzel gerilimli sahneler war ama boş bi film gibi geldi.o kadar oscar ı nası almış anlamadım.yard. erkek ouncuyu hakeio sadce.o piskopat olmayaydı hiç izlenmezdi film.5/10 kısacası
  • Valla bende beğenmedim filmi nasıl IMDB de o kadar rating almış anlamadım
  • Film yeni izledim bende..Bence gerilimi çok iyi vermiş film..Javier Bardem'ın performansı sanıyorum oskarı getirmiş filme..Şiddet sahneleri çok gerçekçi olmuş ..Ama genel olarak hayal kırıklığına uğradım biraz Coen Biraderler senaryo gidişatında farklılık yaratmışlar, bu da filmi biraz havada bırakmış..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi дltuğ -- 11 Mart 2008; 14:36:02 >
  • filmi 3 hafta önce izledim, aklımda kalan Javier Bardem'in canlandırdığı psikopat katil tiplemesi. Gerçekten Oscar'ı hak eden bir performans göstermiş. Bunun dışında filmin fazla bir özelliği yok, hatta insanı sıkıyor. Nasıl bu kadar çok ödül aldı hayret ediyorum.
  •  No Country For Old Men (2007)
     No Country For Old Men (2007)
     No Country For Old Men (2007)




  • Ben şahsen Oscar aldığı için daha sıkıcı bir şey bekliyordum. Ama çok hızlı bir giriş ve aksiyon ile gerilimi üst düzeyde tutması bana beklenmedik geldiği için filmi sevdim. O psikopat katilin ne yapacağını hiç anlayamıyor olmak heyecanlı anlar yaşattı.

    Arada spoiler



    Katilin ilk girdiği dükkandaki adamda yazı tura attığı sahne, karavancı kadında olduğu sahnede onları uçurur diyordum bir şey yapmadı. Hele karavancı kadının olduğu yere terminator misali otomobilli bir giriş filan hayal etmiştim.

    İkinci gelen, şapkalı ve çok konuşan lavuktan bayağı umutluydum ki şebekçe hemen yakalandı, hatta eleman ölmez diye sanıyordum bu da çıkmadı ve erken veda etti dünyaya.

    Kaçan kişiye de bel bağlamıştım. Ahanda dedim bayağı artis konuştu "başına bela aldın" diye fakat o da erkenden(!) göçtü.


    Film sonuç olarak bana klişe gelmedi. Çünkü ne tahmin etsem ters köşe etti beni. Böyle filmleri seviyorum. Saçma sapan klişelerden uzak olsun, canımı yesin. Varsın sonu da aniden bitsin.

    Ayrıyetten yaşlı şerifimizin genç olanla kafa bulduğu yerlerde çok güldüm.




  • Film boyunca hiç müzik yoktu fark ettiniz mi? Sanki müzik yapımcısı ile kavga etmiş gibi gibi :D
  • Bu filmden nasil sikildiniz anlamiyorum ben sonuna kadar heyecanla izledim sonuda dediginiz gibi aniden bitmedi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.