Şimdi Ara

NİSSAN Qashqai (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
941
Cevap
6
Favori
303.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,


    Cenmax Türkiye çok yakın tanıdığım ve kesinlikle tavsiye ederim. Hatta yolunuz Yeni Bosna'daki merkezlerine düşerse mutlaka Şener Bey'i bulup kendisine de benim tavsiye ettiğimi iletirseniz yardımcı olacaklardır.
    İsmim Mete bu arada.

    quote:

    Orijinalden alıntı: tarcinbey

    Sayın Egé kornasından bende pek memnun değilim aslında kornayı pek kullanmasamda
    sesi pek yakışmıyor bence,
    Bu arada ön park sensörü takrıran oldumu hiç,
    ben taktırmak istiyorum, arka park sensörü var cenmax, cenmax servisi aradım 175 tl dedi, servise gidecektim motor yağını değiştirmek için oradan fiyat aldım, 220 TL dediler, tamponu sökecez vs 1,5-2 saat sürer diyorlar hangisini önerirsiniz yaptıran oldumu hiç?
  • platinum donanımdada navigasyon var mı yoksa sadece renkli ekran mı ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bgrays

    platinum donanımdada navigasyon var mı yoksa sadece renkli ekran mı ??


    Platinum donanımda navigasyon özelliği mevcut ancak belirsiz bir süreye kadar kullanıma kapalı. Çünkü Qashqai'da kullanılan navigasyon programına Türkiye haritası henüz dahil edilmemiş.

    Eğer araçta navigasyon programı çalışıyor ve harita yoksa, bir ihtimal mevcut bir Navteq Türkiye haritası adapte edilebilir. Tabi bu garanti şartlarını etkiler mi bilemem.
  • Arkadaşlar 2 sayfadır bir navigasyon muhabbetidir gidiyor, Allah muhabbetinizi arttırsın da bu navigasyon sizler için bu kadar önemlimidir, önemliyse neden önemlidir. Size nasıl bir katkı sağlayacaktır. Biraz açıklayabilirmisiniz. Ben bugüne kadar Türkiye nin dört bir tarafını dolaştım ve hiçbir zaman navigasyona ihtiyaç duymadım. Her tarafta tabela yönlendirmeleri var. Olmadı alırsınız elinize güncel bir karayolları haritası, nereye isterseniz oraya gidersiniz.

    Lütfen yanlış değerlendirmeyin, gerçekten bilmediğim birşey varsa öğrenmek ve anlayabilmek için soruyorum.
  • konu sadece navigasyon olsa piyasada 200 TL'ye de var ege :)

    benim peşinden koşma nedenlerim şöyle:

    1. cama vantuzla yapıştırılan navigasyon cihazlarından hoşlanmıyorum. kullanışlı gelmiyor; görüşü azaltıyor.
    2. böyle bir cihaz olacaksa aracımın konsoluna gömülü, ve konsola uygun, şık olmasını tercih ederim.
    3. navigasyon işin sadece bir boyutu. bahsi geçen cihazlar pek çok ek özellik sunuyor. DVD, VCD, TV, Geri Kamera, mp3, usb, sd card, dokunmatik büyük renkli ekran, iPod bağlantısı, vs vs...
    4. aracın dış görünümüne harcadığımız paralar dışardan bakanlar için. aracın içinde zaman geçiren ise bizleriz, biraz da kendimizi şımartmak hiç fena olmaz ;)

    elbette ki tercih meselesi. türkiye'nin 4 tarafını dolaştın belki ama hepimiz biliyoruz ki her yerde tabela yok. her gün inşaat yapılan yolları da hesaba katarsak en güncel karayolları bile haritası iş görmez. en basitinden tüm türkiyedeki cadde sokak isimlerini göremezsin :) ki zaten basılı şekilde öyle bir harita da yok. olsa da 4 cilt filan olur sanırım ve 3-4 navigasyon cihazı fiyatına satılır :)

    şimdi ortalama bir nav cihazı (bluetooth'lu, usb'li filan olsun) 400-500 tl arası diyelim.
    geri görüş kamerası desen ayrı bir ekranla 500 TL de o.
    dvd-divx oynatıcı desen, 500 de ona.

    kabaca 1500 TL harcaman ve ön cama 3 ekran dizmen gerekiyor :)

    aşağı yukarı aynı fiyata, tek ekranda, hiç bir ek alan gerektirmeden, arabanın iç tasarımına ellemeden bize bütün bu imkanları sunan bir cihaz hiç de mantıksız olmaz diye düşünüyorum. Daha önce verilen şu linkteki sadece özellikleri bile incelesen ne demek istediğimi anlayacaksın sanırım: http://www.witson.com/view_pro.php?id=1513




  • edit: aynı mesaj



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerdem -- 11 Eylül 2009; 12:46:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rockerdem

    .........................................................

    aşağı yukarı aynı fiyata, tek ekranda, hiç bir ek alan gerektirmeden, arabanın iç tasarımına ellemeden bize bütün bu imkanları sunan bir cihaz hiç de mantıksız olmaz diye düşünüyorum. Daha önce verilen şu linkteki sadece özellikleri bile incelesen ne demek istediğimi anlayacaksın sanırım: http://www.witson.com/view_pro.php?id=1513


    Bu son paragraf herşeyi özetliyor, teşekkürler. Navigasyon üzerinde çok durulunca en önemli mesele bu zannettim ama değilmiş. Daha önce de sormuştum, verdiğin linkteki gibi özellikleri olupta navigasyon özelliği hiç olmayan cihazlar varmıdır, varsa sanki daha ucuza temin edilirmiş gibi geliyor bana. Çünkü buradaki özelliklerin nav. dışındakileri çok masraf gerektiren özellikler olmasa gerek..




  • mutlaka vardır ama farketse etse 100 usd filan eder diye düşünüyorum. ayrıca navigasyon'a bu kadar olumsuz bakma derim, lazım olduğu zaman gerçekten çok çok işe yarayabiliyor. en son aöf'de sabah sınava gireceğim okulu bulamamıştım, 10 dakika vardı. son anda aklıma geldi torpidoda bir navigasyon cihazı olduğu. okul adını yazdım, direkt buldu. yolu tarif et demedim, harita üzerinde bulunduğum yere ve okulun yerine baktım ve cihazı kapatıp kendim buldum. tarif konusunda maalesef hala sıkıntıları var çünkü yazılımların, o riski almadım :)
  • Hadi bakalım şu linkini verdiğin cihazlardan bir tane bulup taktırda belki bizde kıskanır taktırmaya karar veririz..

    Hatta almayı düşünenler birleşip beraber sipariş verseniz belki de daha uygun fiyatlara alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 11 Eylül 2009; 14:36:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Egé
    Hadi bakalım şu linkini verdiğin cihazlardan bir tane bulup taktırda belki bizde kıskanır taktırmaya karar veririz..

    ben de aynı şeyi MVDR'ye sölicektim :)
  • söyle beyaz platinum resmi koysanız gözümüz gönlümüz açılsa .. burada cam tavan açılıyor mu katlanarak mı açılıyor yoksa sırf görüntü mü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgrays -- 11 Eylül 2009; 14:56:36 >
  • Benim Beyaz 10 gün sonra geliyor. O zaman koyarım resimlerini. Tavan açılmıyor.


    quote:

    Orijinalden alıntı: bgrays

    söyle beyaz platinum resmi koysanız gözümüz gönlümüz açılsa .. burada cam tavan açılıyor mu katlanarak mı açılıyor yoksa sırf görüntü mü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Egé

    Hadi bakalım şu linkini verdiğin cihazlardan bir tane bulup taktırda belki bizde kıskanır taktırmaya karar veririz..

    Hatta almayı düşünenler birleşip beraber sipariş verseniz belki de daha uygun fiyatlara alabilirsiniz.



    quote:

    Orijinalden alıntı: rockerdem

    quote:

    Orijinalden alıntı: Egé
    Hadi bakalım şu linkini verdiğin cihazlardan bir tane bulup taktırda belki bizde kıskanır taktırmaya karar veririz..

    ben de aynı şeyi MVDR'ye sölicektim :)


    Ürünleri Çin'den getirirken 2-3 adette çok fazla indirim alabileceğimizi zannetmiyorum. Adamların yıllık 300 usd'a çalıştığı bir ülkede 400 dolarlık bir üründe çok fazla indirim olmaz kanaatindeyim.

    Belki 3 ürün için pazarlık yapıp ayrı ayrı kargolatmak gerekir. Daha önce Çin'den ya da başka bir ülkeden elektronik ürünü kargoyla almadım ama bu konu hakkında okuduklarıma dayanarak, gümrükte özellikle, özel kargolar (DHL, UPS vb.) bu işi ticarete dökmüşler. İnanılmaz bir bürokrasi ve ödenen harç listesi var. İşin sonunda ya neyse parası ödeyeyim kurtulmak istiyorsunuz ve ürün bedelinin 2-3 katı bir ücret ödüyorsunuz. Ya da parasını ödemiş olduğunuz ürünü gümrükten çekmeyip geri yollatıyor üzerine bir bardak soğuk su içiyorsunuz. Ya da bütün işlemleri bizzat siz kendiniz hallediyorsunuz. Bu da işinizi gücünüzü bırakıp kendinizi bu işe adamak demektir.

    Şimdi;

    Ben bir süre daha beklemekten yanayım, aracın garanti süresinin bitmesine 2.5 yıl var. Bir sorun olmaması adına bir süre daha araca müdahale etmek istemiyorum.
    2010'da İstanbul'daki taksiler için navigasyon takmak zorunlu olacak. Navigasyonlu araç için ses-görüntü cihazları getiren firmalar da yeni ürünleri getireceği inanıyorum.
    Fiyatlar da makul seviyeye inerse 2010 ortalarında durumu gözden geçirip kararımı vereceğim.

    DSS marka ürün güzel ancak harici bir navigasyon ünitesi olması kötü. Montajı kendim yapmak istediğim için ek ünitelerde uğraşmak istemiyorum.
    Witson marka iyi güzel hoş ama Çin'den ürün getirmenin maliyeti ve bürokratik işlemlerin nasıl yürüdüğü ile ilgili bir bilgim olmadığı için onunla uğraşmak istemiyorum.

    Ben araştırmamı yapıp 2010'u bekleyeceğim. 2010 yazına yurtdışına çıkacak olursam ürünü almanya (kenwood) veya ispanya'dan (dss) kendim alacağım. Ya da 1000 doları (400 ürün + 600 vergi+diger masraflar) gözden çıkarıp Çinden kargo ile getiririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MVDR -- 11 Eylül 2009; 17:45:38 >




  • bu durumda en mantıklısı yurtdışına çıkacak, dönüşte bavulunda boş yeri olacak bir tanıdığı beklemek olacak gibi :)
  • Çin'den gelecek WITSON marka DVD oynatıcıyı kendi kendine bağlamak isteyen meraklılar için alttaki linki veriyorum.

    http://www.smspc.es/guiacdqash.pdf
  • aynı ürürünün tüm fonksiyonlarını içeren bir inceleme. bilmediğim bir özelliği daha varmış, direksiyon tuşlarını istediğiniz gibi programlayabiliyorsunuz!

    http://www.car-gps.gr/w760.html
  • Witson D760 için:

    Video inceleme; Qashqai konsolunda: http://www.youtube.com/watch?v=jQ16jRSDg_U
    Windows arayüzüne erişim: http://www.youtube.com/watch?v=E86ztl9qayU
  • Bugün aracımız 50000 km doldurduğundan yağını değiştirmek için Adana da bulunan servise gittim, serviste "biz dizel araçları 5000 km de ekspres bakıma çağıtıyoruz, genel kontroller ile yağ değişimini yapıyoruz" dediler, benimde haberim yoktu tesadüf eseri gittim motor yağı değişimi yanında yağ filtresinin de değişimini istedim, bunu yanında ön park sensörü taktırdım biraz zahmetli oldu ama halloldu, servis ustalarına QQ ların sorunu vs oluyormu diye sordum , valla dediler Nissan içerisinde şuana kadarki en sorunsuz araç olarak biz QQ ları gördük dediler, sorunsuz ve sağlam,

    Nissan, Dizel araçlarının motor yağlarının her 5.000 km de değiştirilmesini tavsiye ediyor,Motor yağı olarakta Shell Helix diesel plus 10W40 kullanıyorlar,
    servis fiyat tablosuna baktığımda ;
    QQ 1,5 dci QQ 1,6
    10.000 265 235
    20.000 550 440
    30.000 315 265
    40.000 550 580
    50.000 245 265 yalnız bu fiyatlara listenin altında yağ ücreti ve olabilecek değişim ücreti eklenmemiştir diyordu,

    Gitmişken Showroom'u da gezeyim dedim satış temsilcileri ile görüştüm, en çok siyah rengin tercih edildiğini söylediler, Platinum'u inceledim beyaz gerçekten çok yakışıyor özellikle platium'a 18" jantda aracı biraz daha yüksek göstermekte, bunun yanında QQ halen oldukça yoğun talep vardı benim plazada bulunduğumm 4 saat için de oldukça yoğun bir trafik vardı ve şuan için ekim sonuna teslimat veriyorlarmış, Bir konu daha bundan sonra QQ tekna modelleri cam tavan olarak gelecekmiş,
    ara bir model oluyormu dediler, Cam tavan sadece görüntü olarak bulunmakta, açılması katlanması söz konusu olmamakta cam önünde bulunan kapak istege göre açılıp kapanmakta, Gördüklerimi öğrendiklerime forumda paylaşmak istedim.....




  • Su anda QQ de cok yogun bir talep oldugundan, pazarlık konusunda cok kastırıyor satıcılar, acaba sizler arabalarınızı alırken nasıl indirimler aldınız,

    birde tekna modellerinda cam tavan olayı dogru, bence cok kotu olmus, cam tavan istemediğiniz halde size cam tavanlı getiriyorlar ve sizden parasını alıyorlar, buda demekki size zorla bir üst model satıyorlar.
  • Xenon far yaptıran oldumu hiç QQ ya? ( servise sordum H1 olması gerekiyormuş 400 TL )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarcinbey -- 13 Eylül 2009; 12:57:01 >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.