Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (966. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
28.185
Cevap
201
Favori
1.719.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 964965966967968
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Müslümanlar bi bilen yok mu equalizer ayarı nasıl yapılıyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dkb

    Müslümanlar bi bilen yok mu equalizer ayarı nasıl yapılıyor?

    =)

    Kardeşim hatırladığım kadarıyla radyo ya da CD çalar çalışırken mod tuşuna (ya da info tuşu) bastıktan sonra sağ, sol, aşağı, yukarı yaparak menüyü geziyorsun. İşte Bass, Tizz, hoparlör balansı falan çıkıyor. Ona göre ayarlıyorsun yön tuşları ile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: petrit

    bir üyemizin paylaşımından yola çıkarak ben de kendime akşam uğraşı bulup yavruya bagaj havuzu yaptım.
    döşemeciden metresi 12 liraya 130 cm malzeme aldım.
    koçtaştan bi tane süper hızlı yapıştırıcı ve bir makas.bu kadar.
    almeranın bagaj tabanındaki pandizotu malzemenin üzerine koyup kalıbını kalemle çizdim.
    çizgileri takip ederek kestim.kenarına yapıştırıcıyla iki parmak bariyer çektim.sonuç süper.
    fikir babalarına şapka



    Güzel çalışma olmuş hocam elinize sağlık...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emirhan Sürme

    Valla hocam ekspertiz raporları araçta kaldı kw olarak da olabilir yarın foto çeker yüklerim raporun. Keşke kw olarak yazmış olsa valla canım sıkılmadı değil bu duruma.

    Emirhan sen bugün 2 diş yakıtını bitir. Türk Petrollerinden yakıtını al... Adem ustaya götürelim... Eğer sana dediğim bakımları yaptıracaksan... pazartesi ürünleri sipariş edelim. hafta sonuna kadar gelsin...

    Yağ+antifiriz+Fren hidroliği vs... Adem ustaya götürelim...

    Arkadaşın aracını kullandım... Araç LPG de pek gitmiyor, ancak Benzinde daha iyi.. Buji vs... değişmiş....

    Aklıma ilk gelen Buji tırnak aralığı daraltılmadığı veya LPG enjektörün temizlenmesi....

    Bütün diskler taşlanacak... Kenarları sivrileşmiş...


    Sonuç olarak... Araçda sıkıntı yok...

    (Birde kafasına takılan orta konsolda bir ses vardı... Sorunun kaynağını buldum... Sağ alttaki vidayı sökmeden çıkarma yapmış önceki sahibi... oda tırnağını kırmış... Tırnak ve Vida yerinde. ancak çok gevşekk... )

    Ufak bir masraf... Rahat 3-5 sene sorunsuz binebilir...




  • Üstatlar;

    Benim şu yakıt problemine de el atsan? Az yukarıda yazdım =)

    @alpzoom
    @volverin33



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 21 Aralık 2014; 7:55:43 >
  • Tamamdır abi. Söylediğin bakımları yapalım (disk taşlama enjektör temizliği buji aralığı vs) + yağ antifriz vb malzemeleri de bir an evvel siparis edelim. Yakıtta bugün yarın biter zaten biter bitmez degistireceğim.

    Maşallah alpzoom hocam aracı yeniden kendisi üretmiş nerdeyse abi şöyle bir şey var diyorum böyle böyle çözeriz diyor. Tekrar Teşekkürler, kendisinden Allah razı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg'de yakıtın fazla.
    Yakıtı etkileyen çok faktör var.Yakıt artışı ya da azalışı bizim Almeralarda şöyle oluyor.
    Ecu içerisinde( lpg'de dışarıda kibrit kutusundan biraz büyükçe) map haritası var. Bu map haritası ve oksijen sensörü verileri benzin ms'lerini belirliyor.
    Benzin ms'leri olması gerekenden yüksek ya da düşük oluşu zengin-fakir karışıma neden oluyor.Bu durum lpg de yakıtı direk etkiliyor.
    Map haritasındaki değerlerin oluşumu diğer sensörlerden-parçalardan gelen frekanslara göre oluşuyor.
    Triger zinciri,boğaz kelebeği,rölanti sensörü,havadebimetresi,katalitik konvektör,bobinler,bujiler,hava filtresi gibi yakıtı etkileyen parçalar
    map haritasına direk etki ediyor.Tüm bu parçaların sorunları giderilmiş olmalıdır ki lpg'de düzgün bir ayar tutturulabilsin.

    Tüm bu parçaların düzgün olduğundan eminiz diyelim.Lpg'de yakıtı direk etkileyen unsurlar benzinden daha azdır ve çözümü daha kolaydır.
    Lpg enjektör temizliği
    Buji tırnak aralığı 0.7mm-0.9mm arası bir değere getirmek
    Lpg enjektör meme çapını kitine göre 1.8-2.2 mm arası bir değere getirmek,
    regülatör basıncını 1 bar dönüştürmek
    Kaçak kontrolü yapmak varsa gidermek
    Tüm bu işlemlerden sonra düzgün bir lpg ayarı ile mükemmel sonuca ulaşabilirsiniz.

    Bugünlerde bende de lpg de yakıt bayağı bir arttı. Sanırım yakıtın ucuzlamasından dolayı hava basıyorlar gibime geliyor. Bizde hile,hırsızlık,üçkağıt bitmez.
    Bismillah diyerek çalarız.Bu konuda ne Somaliler ne orta Afrikalılar elimize su dökemez.




  • @volverin33;

    Üstat ben LPG ayarı için ustaya götürdüğümde egzoz'dan LPG ayarının nasıl olduğuna baktırdım. PC ekranında her şey yeşil renkte idi, değerlerden çok anlamam elbette ama oradaki usta bana senin araçta LPG ile ilgili bir sorun yok dedi.

    quote:

    Lpg enjektör temizliği
    Buji tırnak aralığı 0.7mm-0.9mm arası bir değere getirmek
    Lpg enjektör meme çapını kitine göre 1.8-2.2 mm arası bir değere getirmek,
    regülatör basıncını 1 bar dönüştürmek


    Bu söylediklerini ustama söylerim hocam. Onun dışında bu bahsettiklerin yetkili serviste yapılabilir ve uygun maliyetli ise hiç olmazsa araç konusunda daha yetkin kişilerin araca bakmasında fayda var. Ne dersiniz?

    @volverin33



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 21 Aralık 2014; 13:18:07 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustozt

    hayırlı olsun. bende almeracıların arasına yeni katıldım. testte ölçüm kw olarak çıkar diye biliyorum. ben de ölçtürdüm. araç 72 kw ölçüm sonucu 72.5 çıktı %101 performans. sizinki de öyledir yani 75 kw çıkmıştır. kapıları açtığımızda bizimkide yanmıyor. üstte açıklama var okursanız. almerayı kaça aldınız. hb mi sedan mı. araç 3 yıl bayide beklemiş mi. nasıl 2007 oluyor. ilk iş motor yağı ve filtreleri değiştirin 5w-30 tam sentetik yağ koyun.

    Yok ben espertiz raporuna baktım. 75hp yazıyor. Ki dediğiniz gibi olsa %101 olması imkansız çünkü aktarma organında kayıplar olacak ve araç sıfır bile olsa %98 çıkar.

    %101 çıkması ancak chip tuning yapılması durumunda mümkündür.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GokhanGulAilesi

    @volverin33;

    Üstat ben LPG ayarı için ustaya götürdüğümde egzoz'dan LPG ayarının nasıl olduğuna baktırdım. PC ekranında her şey yeşil renkte idi, değerlerden çok anlamam elbette ama oradaki usta bana senin araçta LPG ile ilgili bir sorun yok dedi.

    quote:

    Lpg enjektör temizliği
    Buji tırnak aralığı 0.7mm-0.9mm arası bir değere getirmek
    Lpg enjektör meme çapını kitine göre 1.8-2.2 mm arası bir değere getirmek,
    regülatör basıncını 1 bar dönüştürmek


    Bu söylediklerini ustama söylerim hocam. Onun dışında bu bahsettiklerin yetkili serviste yapılabilir ve uygun maliyetli ise hiç olmazsa araç konusunda daha yetkin kişilerin araca bakmasında fayda var. Ne dersiniz?

    @volverin33

    @volverin33 üstadımızda diyeceklerimi söylemiş... Ben estradan hava filtresi durumunun kontrol edilmesini söyleyebilirim.

    Birde LPG ustasına Nissanınızı emanet etmeyiniz. Ben bir kere o hataya düştüm. Sonrası önce Babamdan fırça yedim. "Babam evin önünde ayarladı." Sonra yakıt değerim düşmüştü.

    Tabi önce Babam böyle yakıt çok yakıyor şikayetinde önce hava filtresine bakar. Gerekirse temizler veya değiştirir. en son ince bir ayar yapar.




  • Hocam LPG ustasına arabayı emanet etmeyeyim mi? Kime göstereyim üstadım o zaman? Anlayamadım.

    Valla ne yapacağımı bilemedim. Bu araç sizin bahsettiğiniz değerlere göre fazla yakıyor. Bu bir sorun mu? Evet, o halde çaresi neyse halletmek lazım. Başıma dert olmasa bari, inşallah çözülür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 21 Aralık 2014; 20:16:11 >
  • 21.12.2014 (yani bugün) az önce babamın yanından geldim.

    Aracın ne kadar yağ varsa değiştirdim.

    Abi direksiyon sağ sola çevirirken bazen ses geliyordu. 2 hafta önce altına yattık, acaba kaçak mı var. Bişey yok. Yağ haznesi dolu. Dedik 2 ihtimal var. Yaa yağ özelliğini yitirmiş yada direksiyon hidrolik keçeleri sertleşmiş, hidrolik kolu dönüşlerde sıkılığından ses yapıyor. Castrol ATF Dex II yağ koyduk. Tabi eskisini önce boşaltık. Abi hidrolik direksiyon yağ bildiğin kara yağ olmuş. Önce biraz hazneye ekledi. Aracı çalıştırdık. Boru içerisindeki dönüşden kara yağ hazneye dolmaya başladı. Tekrar boşalttık. Sonra tekrar biraz koyduk. Tekrar çalıştırdık. Bu sefer hazneye doldurduğumuz yağ gelmeye başladı. Hazneyi tam doldurduk. Abi ne ses kaldı nede sertlik. serçe parmağım ile döndürebiliyorum. 1,5 lt kullandık yaklaşık . Kalanını Şanzıman yağını tamamen boşaltıp, artan ATF koyacağım. Üzerine önceki ATF'yi biraz bekletip, Damıtma yöntemi ile içinde pislik veya ATF yağın haricinde maddelerde ayırtıp, üzerini tamamlayacağım.

    Aracın antifirizini de değiştirdim. (toplamda 30 TL 3 lt. Alman Mann marka Kırmızı organik). Önce Aracı çalıştırıp, Termostatın açmasını bekledik. Normalde ustalar beklemiyorlar bu kadar. Aslında yapılması lazımmış. Çünkü Boru ve Motor Blok içindeki sular koyduğumuz antifirizi ile karışınca derecesini düşürür. Termostat açınca stop ettik. Çünkü termostat açılınca Motor bloğundaki sular daha rahat boşalır. Tabi boşaltırken ısı geçirmez eldiven giymeli babam gibi. Yoksa o sıcakta suyu boşaltamazsınız. Aracın tüm radyatör suyunu boşalttık. Üzerine biraz ekleyip, aracı çalıştırdık. Borular ve motor bloğundaki suyun tamamen boşalmasını sağladık. Radyatör su depo haznesini yerinden söküp, içine kum doldurduk. Evet yanlış okumadınız KUM. Kum hazne içindeki pas, kiri, kireci söker. Sonra içini su doldurup iyice temizledik. Antifirizi doldurduk. Tam 3 lt yetti. (Normalde 2.5 lt alıyor. 0,5 lt temizlik için içine doldurup, boşaltmakta gitti.)

    Aracın yağınıda el değmişken değiştirdik. Yaklaşık 1500km daha vardı. Kim bir daha dokunacak dedik. Bosch marka Bsc 0986 Tf 030 Yağ filtresi ile değiştirik. Yağdan mı bilmiyorum normalde Subaplardan çiti çiti diye ses gelirdi. Yağ değisince o ses gitti. (4 lt Castrol Magnatech 10w40. Yaklaşık 0,5 lt arttı.)

    Fren hidroliğin çok az eksilme vardı. Yaklaşık bir kapak kadar. Üzerini tamamladık. (Akıtma veya damlatmadan değil eksilme. Balatalar aşındıkça azalır. Normal bir durum.)

    Bu söylediğim işler için 110 TL harcadım. İşçilik Hariç. Tabi şuan dolar biraz attı. Şuan alacak olsam 130TL tutar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARISOYSOFT -- 21 Aralık 2014; 20:37:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GokhanGulAilesi

    Hocam LPG ustasına arabayı emanet etmeyeyim mi? Kime göstereyim üstadım o zaman? Anlayamadım.

    Valla ne yapacağımı bilemedim. Bu araç sizin bahsettiğiniz değerlere göre fazla yakıyor. Bu bir sorun mu? Evet, o halde çaresi neyse halletmek lazım. Başıma dert olmasa bari, inşallah çözülür.

    Arkadaşım sen önce yakıtını değiştir. @Emirhan Sürme arkadaşın aracıda çalıştırmada zor çalışıyormuş. Ben baktım. araçda normalde sıkıntı yok. Benzin almış yeni. Sıkıntısı çözülmüş. Şimdi LPG bitmesini bekliyoruz. Bitsin. Dediğim yerden alacak. Sonra durumuna bakacağız.

    Birde bujisi değişmiş. Ancak tırnak değerini ayarladılar mı belli değil. Bakacağız bakalım.

    Sende Buji aralığını ve Hava filtresini baktır.

    Bu arada sen neredeydin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARISOYSOFT -- 21 Aralık 2014; 20:45:49 >




  • Üstat ben Denizli'deyim. Önce Opet 'ten aldım gazı, şimdi de Aygaz'dan aldım. Tüketim değerleri gene aynı. Yani bu LPG'de 2. tam depo. Aldığımdan beri de yarım depodan fazla benzinde kullanmışlığım var. Enjektör temizliği için katkı almıştım, o ara mecburen benzinde kullandım.

    Bujiler yeni değişti, tırnak aralıklarına yarın akşam falan baktırıp ayar çekeceğiz.

    Hava filtresi de aklımda. Teşekkür ederim hocam.

    Valla sizlerin karşılıksız yardımları 'çok samimi söylüyorum' büyük anlam katıyor. Üşenmeden yazıyorsunuz.

    @volverin33 üstat da benzer şeyleri söyledi, dedikleriniz örtüşüyor. Sonuçları yazarım tekrar.

    @volverin33



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 21 Aralık 2014; 20:54:13 >
  • Arkadaşlar sol arka stop lambami duvarin köşesine vurarak kkirdim paramparca oldu.sol arka stop farimi nerdenuygun olarak bulurum. Cikma bulablilrmiyim. EEskişehirde ikamet ediyorum.lütfenyyardim edin @volverin33 sizin engin bilginiz var.lütfen yardim edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasancali

    Arkadaşlar sol arka stop lambami duvarin köşesine vurarak kkirdim paramparca oldu.sol arka stop farimi nerdenuygun olarak bulurum. Cikma bulablilrmiyim. EEskişehirde ikamet ediyorum.lütfenyyardim edin @volverin33 sizin engin bilginiz var.lütfen yardim edin

    Ankara Ostimde (yıldız oto sanayi sitesinde) ve Konyada Fatih Işıklar eski sanayide bulabilirsiniz. Eskişehire yakın bunlar. (Hızlı treni ile)

    Yada Konyada bir ustam dış camını bir malzeme ile aynı orjinal gibi onarıyor. Bir nevi kaplama. Buradan bir arkadaşında camı catlak. Yarın onun için soracağım. Fiyatı sizede uygun gelirse sizde oradan kargo edebilirsiniz...

    Yada çıkmasını dediğim yerden temin edebilirsiniz.
  • arkadaşlar giresunda ikamet etmekteyim aracın yağını değiştiricem hangisini tavsiye edersiniz araç benzinli ve 152500 de km bizim buralar öyle cok fazla soğuk olmaz yani eksinin altına fazlla düşmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chatman079

    arkadaşlar giresunda ikamet etmekteyim aracın yağını değiştiricem hangisini tavsiye edersiniz araç benzinli ve 152500 de km bizim buralar öyle cok fazla soğuk olmaz yani eksinin altına fazlla düşmez

    Şiddetle Castrol Magnatech 10w40 4 lt al. Soğuk olmaz diyorsun ama bu sene soğuk olacak. Neden diyeceksiniz. Ankara Gölbaşındaki Mogan Gölü her 5 senede bir donar. Bu durum hiç şaşmadı. Hatta öyle ki Üzerine koca AS 950 Fargo çıkarırlar ve buz üstünde gezerler. Düşünün artık.

    Ben antifirizinin tamamanı bugün değiştirdim. En azından kafam rahat. 30 TL fiyat ürünün Mann (alman malı) Kırmızı Organik. Kireç oluşumunu, Kuramı engeller. İçinde böyle durum varsa, onları eritir. Acaba donar mı donacak mı diye kafaya takmaya değmez. Ama bir donarsa sonrasını düşünmek istemiyorum. 4500-6000 TL fiyat çıkar.

    En azından antifirizi ölçtür. Ne olur ne olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARISOYSOFT -- 21 Aralık 2014; 21:30:51 >




  • Radyatördeki sızıntılarda KARABİBER,kireci tortuları temizlemede LİMONTUZU kullanırdık eskilerde.Şimdi KUM'uda öğrenmiş olduk.
    En iyi öğretmen tecrübedir diye boşuna dememişler.
  • Üstatlar Günaydın;

    Sorunu bulduk gibi; benim enjektörler kaçırıyor (işeme yapıyor sanayi tabiriyle). Hatta LPG'deyken motoru az biraz boğularak çalışıyor enjektörler yüzünden. Benzine alıyoruz, sesi daha bir canlanıyor. Onları değiştireceğiz yarın, "yüksek ihtimal bundan dolayı, eğer enjektörler kaçırma yaparsa motoru boğar, yakıt tüketimi artar" dendi. Deneyip göreceğiz.

    @alpzoom
    @volverin33



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 22 Aralık 2014; 11:11:32 >
  • 
Sayfa: önceki 964965966967968
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.