Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (1013. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28.186
Cevap
201
Favori
1.720.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10111012101310141015
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar belki hatirlayan olabilir. 1,5 sene oncesine kadar 2001 1.8 AT Almera kullaniyordum ve o esnada burdan cok faydalandim. Zevkli degerli paylasimlar oluyordu ki goruyorum hala devam ediyor. Almerami sattiktan sonra Dizel Fiat Bravo aldim,gel zaman git zaman derken cok km yapmadigim icin dizel bana mantiksiz gelmeye basladi ve ugrastigim isle alakali yatirim yapmak amaciyla bravomu sattim. Simdi daha ucuz ,evin onunde araba olsun diyebilecegim bi araba bakarken yine Almera sevdasina yakalandim. Galiba tadini alan birakamiyo :D bu sefer yeni kasa almera almak istiyorum. Hatta bir iki tane de buldum,forumda satan varsa burdan almak tercihim olur.Cok km yapmamis kazasiz temiz bir arac bakiyorum. satmayi dusunen varsa lutfen haber etsin. Bir de bu ilandaki arac icim yorum yaparsaniz sevinirim. Sahibiyle konustuk,23 den asagiya birakmam diyor. Elimde su anda alacak karsligi gelen 2004 chevrolet kalos var, onu da satmam lazim ama temiz bi araba bulursam onu satmayi beklemiycem. Sahibiyle konustugum araba bu:

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-memurdan-temiz-ve-sorunsuz-tekna-198124838/detay

    Insallah bir an once guzel temiz bi almera alir,burdan paylasimlara devam ederiz hep beraber.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Takaji

    Herkese Günaydınlar

    Nissan Almera Klübüne resmi olarak geçiş yapmış bulunuyorum :)

    Hayırlısıyla ilk arabamı aldım. 2008 Model HB Tekna 03/01/2008 satışlı :), 87.500 KM, Benzinli, Kahverengi (Sütlü Kahve), Motor Gücü %89 çıktı, Araçta sadece benzinliğin orada boya var o da tramer de çıkıyor zaten park halinde çarpma 375-TL, başka yerde boya veya değişen oynama yok.

    Aküsü 11/2014 tarihinde yeni alınmış yiğit akü; 84.000kM'de bakımları yapılmış (Tam hatırlamıyorum ama yağ, filtreleri, ön-arka balatalar değişmiş vs)

    4 Lastiği kış lastikti onları verdim, 4 tane Sıfır Continental 205/55 R16 91V ContiPremiumContact 5 aldım.

    İlk İzlenimlerim

    +Yol tutuşu bana göre gayet iyi geldi (Ama rüzgardan çok etkileniyor sanki otobanda 150 km hıza çıktığımda kendimi güvende hissetmedim. Rüzgar vardı baya ama)
    +700 km yol yaptım araç beni yormadı hiç
    +80-90-100 km ortalama hızda yakıt tüketimi 6.50 ile 6.81 arasında değişti. 100-110-120 km ortalama hızda yakıt tüketimi 7.51 civarında gezdi.
    +İç hacmi geniş sürücü ve yolcular rahatlıkla sığıyor ve basık hissi oluşmuyor.

    - Rüzgar sesini içeriye çok alıyor 100 km hızdan sonra baya hissediliyor. Sanki pencerenin ucu açık kalmış gibi bir his oluşuyor.
    - 100 km hızdan sonra sanki çok hızlı gidiyormuşum hissi veriyor. ( Sanırım sesi hissettiğimiz den dolayı oluyor)

    * Süspansiyonları çok sert deniyordu, ama ben yol boyunca hiç rahatsız olmadım. Pat-küt pat-küt gelmedik, lastikten mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama konforlu geldik. Ne ben nede yolcular rahatsız olmadı.
    * Yol bilgisayarının 4 numaralı tuşu çalışmıyor. (Satan kişi yenisini almış arabada duruyordu takmamış sanırım)
    * Arabayı yıkattığım da bagajın ortasında ıslaklık oluşmuştu. Bir yerden su almış henüz inceleyemedim.
    * Çalışmayan bir aksanı yok.
    * Koltuğun altında bir şeyler var bağlantı yerleri, çok açıkta eline gelebiliyor. Sanırım bunlar yan airbaglerin ama böyle açıkta mı olur bilemedim.
    * Motordaki yağ çizginin üstünde.
    * Bardak koyduğumuz yer zor açılıp kapanıyor, çok pis kullanmışlar orayı içerisine baktım, bir şeyler dökmüşler katılaşmış o yüzden sanırım. İyi bir temizlikle düzeleceğini düşünüyorum (Tabi orası açılıyorsa)
    * Sol arka kapının içten kısmı sallanıyor biraz oranında elden geçmesi lazım.

    Sonuç olarak memnun ve mutluyum :) Bakalım İnşallah bir sorun çıkmaz araçta.

    Şu anda tüp taktırmaya gücüm yetmiyor ama ayarlayabilirsem sıralı ODBII sistem taktırmayı düşünüyorum. Sizce nasıldır? birde hangi marka tüp önerirsiniz?








    Öncelikle hayırlı olsun...

    Dakka 1 Gol 1 diyelim... (Adamın içine kurt salalım biraz )

    Şimdi Bardaklık denen yeri temizlemek ve sökmek basiti...

    Vites orta konsolundan bardaklığa doğru giden bir parça var. Onu sökmen lazım. (nasıl söküleceği tarifi karışık. Ancak arka taraf çakmaklık ve orta konsol torpido altındaki vidaları ve şöför ile yolcu tarafında yer alan 2 vidayıda sökeceksin. O plastik parçayı arkaya hafif yukarı doğru çek. Dikkat et çok çekip vites körüğünü yırtma )

    Şimdi söktüysen Orada 3 adet vida var. Onları sök. Direk eline gelir. Sonra kenarlarında sekman var. Onları hafif kaldır üst kapağı açılır. İçinde metal esnek bir yaya benzer menteşe var. O eğer zamanla bas -bırak yapa yapa esnemişse sen biraz daha esnet. Ayrıca içinin tamanında mutlaka kola gibi yapışkanlık yapacak madde dökülmüştür. Onları kolanya ve sprey balata temizleyicisi ile temizle. Tiner, Benzin kullanmayın plastik malzemeyi eritebilir.

    Arka kapının içten kısmı derken? Döşemesi mi yoksa kapı lastiği mi? Her ikisininde onarımı basittir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jakkoben

    Arkadaşlar herkese günaydın dün fark ettiğim bir durum söz konusu aracı çalıştırdım boştayken gaza bastığımda araç baya sallanıyor ve sanki dönen bir şeyin sesi geliyor araç ısınınca bu ses kesiliyor sallanma azalıyor fakat tamamen geçmiyor önemli bir sorun göstergesi olabilir mi. Bir de daha önce sormuştum fakat cevap alamadım aracın far ampullerini değiştireceğim kısalar için ne almalıyım uzunlar için ne alacağım aydınlatması çok zayıf.

    Ateşlemenin birisi çalışmıyor, lpg enjektörlerinin birisi arızalı, krank sensörü kayık vs... vs... bu liste uzayıp gider... Kontrol şart. şakaya gelmez... motor sarsıntısı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakthepascal

    arkadaslar belki hatirlayan olabilir. 1,5 sene oncesine kadar 2001 1.8 AT Almera kullaniyordum ve o esnada burdan cok faydalandim. Zevkli degerli paylasimlar oluyordu ki goruyorum hala devam ediyor. Almerami sattiktan sonra Dizel Fiat Bravo aldim,gel zaman git zaman derken cok km yapmadigim icin dizel bana mantiksiz gelmeye basladi ve ugrastigim isle alakali yatirim yapmak amaciyla bravomu sattim. Simdi daha ucuz ,evin onunde araba olsun diyebilecegim bi araba bakarken yine Almera sevdasina yakalandim. Galiba tadini alan birakamiyo :D bu sefer yeni kasa almera almak istiyorum. Hatta bir iki tane de buldum,forumda satan varsa burdan almak tercihim olur.Cok km yapmamis kazasiz temiz bir arac bakiyorum. satmayi dusunen varsa lutfen haber etsin. Bir de bu ilandaki arac icim yorum yaparsaniz sevinirim. Sahibiyle konustuk,23 den asagiya birakmam diyor. Elimde su anda alacak karsligi gelen 2004 chevrolet kalos var, onu da satmam lazim ama temiz bi araba bulursam onu satmayi beklemiycem. Sahibiyle konustugum araba bu:

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-memurdan-temiz-ve-sorunsuz-tekna-198124838/detay

    Insallah bir an once guzel temiz bi almera alir,burdan paylasimlara devam ederiz hep beraber.

    Chevrolet de captiva ve cruze modeli haricinde model almayın. Bu araçların motorları hiç sağlam değil... İnternette biraz araştırma yaparsanız anlarsınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bekirkubat

    almeramın yeni cicileri geldi. değiştirmek için biraz daha derinlerine gireceğim aracımın. ilerledikçe derinlere de gidesim geliyor. yayında ve yapımda emeği geçen tüm üstatlara sevgiler. alpzoom üstada özelliklere selamlar.


    @bekirkubat arkadaşın eklediği resme bakarsanız. Diş yerleri bile pembemsi parlıyor.




  • burakthepascal B kullanıcısına yanıt
    Hocam düşünürseniz 2006 siyah 1.5 tekna bir araç var arkadaş satmakta. 73.000 km de lpg li. Sağ tarafta boya var ve 7.000 tl hasar kaydı var dedi ancak sorgulamadım sebebini düşünürseniz numarasini gondereyim görüşün. Araç nigde de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MÜNÜRB kullanıcısına yanıt
    Kardeş arabadır belki :) Teşekkür ederim.

    Dediğiniz gibi klipsler eksik olabilir. Rüzgarlık da benim hiç hoşuma gitmeyen bir şey :) Acaba diyorum kapıların iç lastikleri eskimiş olabilir mi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • volverin33 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    LPG'de ilerde bakımlarını yaparken parçaların ucuz olması birazda fiyatının makul olması yüzünden aklımda Atiker var, ODBII sistemli olanı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SirSdü kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, İnşallah bilmediğimiz bir sorunu yoktur.

    Aracı 25.500-TL ye aldım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim.

    Arka kapının iç kolundan tutup, elimle sallayınca yerinden çıkacak gibi :)

    Birde şu bağlantılar normal mi, böyle açıkta olması. bunun üzerinde kapak felan yok mu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Takaji

    Teşekkür ederim.

    Arka kapının iç kolundan tutup, elimle sallayınca yerinden çıkacak gibi :)

    Birde şu bağlantılar normal mi, böyle açıkta olması. bunun üzerinde kapak felan yok mu.



    Bağlantılar için yapılabilecek işlem var ama bunun için bir miktar kablo, lehim aleti, lehim vs... lazım. kabloları bir miktar uzatarak soketi daha uygun bir yere gizlemek ama bence uğraşmayın.

    Döşemede klipsleri kırık veya yerinden çıkmıştır.

    Klips Resmi





  • quote:

    Orijinalden alıntı: MÜNÜRB

    nazar mı değdirdik nearkadaşlar son bir hafta içinde nats ışığı 6-7 kez devreye girdi bir kaç kez aracın çalışmasını engelledi bazen de nats ışığı yanmasına rağmen araç çalıştı 15 gün önce anahtarın pilini değiştirdim acaba o yüzden mi dedim ancak yedek anahtarla yaptığım denemelerde de aynı sorunu yaşadım bir hafta önce bagaj aydınlatmasına led bağladım ordan da bir problem yaratacağını zannetmiyorum alakasız bir şey çünkü tavsiyelerinizi bekliyorum.boşluk ta hissetmiyorum anahtar yuvasında ancak o konuya mı eğileyim ne dersiniz

    Bagaj icin led uygulamasini anlatabilirmisiniz, bende kaputa ses icin izalosyon ve bagaj icin led uygulamalarini yapmayi dusunuyorumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Takaji T kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı olsun kazasız güzel günlerde kullanın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bitirgic B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Ayrıca yardımlar içinde teşekkürler.
  • Teşekkür ederim kardeş,

    Bir alışveriş listesi oluşturacağım artık :) Almera Sepeti :)

    Tabi önce araca baktıracağım.

    Aracı aldığım kişi;

    21.11.2014 tarihinde, 84.000 KM'de şunları yaptırmış;

    Değişenler;
    *Motor Yağı (Ne marka koyuldu bilmiyorum)
    *Yağ Filtresi
    *Hava Filtresi
    *Yakıt Filtresi
    *Polen Filtresi
    *Buji (Ne kalitede orj. mi bilmiyorum)
    *V Kayışı
    *Ön Balata
    *Arka Balata
    *30.11.2014 de Akü değişmiş

    Değişmeyenler;
    *Şanzıman Yağı
    *Debriyaj Set

    Computeste;

    1- Bölüm
    Maximum Güç : 75.57 HP , 4300 Devirde
    Maximum Tork : 170 Nm, 2500 Devirde
    Aracın Gücü ruhsattaki güce göre %88.90 oranında

    Sizce bu değerler nasıl?

    Birde hiç arabam olmadığı için herhangi bildiğim bir usta yok araştırıp bulacağım, Nelere baktırıken özen göstermeliyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takaji -- 26 Ocak 2015; 20:36:22 >




  • murpol M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, hangi opetten aldınız acaba? Kurtköy, Yenişehir, Maslak, Güngören veya Etimesgut?
  • muraterr M kullanıcısına yanıt
    Yüksek rölantinin birçok sebebi vardır.Adaptasyon olabilirde olmayabilirde.Yazılımı nedir ve aracınızdaki yüksek rölantinin gerçek sebebini bilmiyorum çünkü.
    Öncelikle adaptasyon bozukluğundan emin olmak gerekir.
    Şimdi lpg enjektörlerine giden hortumun biri gevşektir,çatlaktır,hortum esnekliği kaybetmiştir hem lpg hem benzinde rölanti yüksek çıkar.
    Boğaz kelebeği,debimetre,boğazın üstündeki pvc hortumları vs.birinin gevşekliğinden çok azda olsa hava sızıntısı varsa rölanti yüksek olur.

    Ya da bunların soket ve bağlantıları gevşektir rölanti çok düşük ya da yüksek çıkar.
    Bulaşık süngerini bulaşık deterjanıyla köpürtüp araç çaılışırken hava kaçağı olup olmadığını bağlantı yerlerinden test edebilirsin.
    Ben lpg enjektörlerini bu şekil tespit ettim.5500 rpm'de hava kaçağı sızıntısı veriyordu.
    Manuel kodlamayı artık kronometre kullanmadan yapabiliyorum.2001-2002...diye sayarak.
    Ancak araç güvenlik moduna geçerse;2500 rpm geçmezse ihtiyaç vardır.
    Bujilerin hala temizmiş.Abes bir durum göremedim.Sanki elektrot aralığı biraz fazla.




  • Son çıkan mylinkli aveolarda pek sıkıntı yok üstat.Sadece start stopun diğer donanımlarla uyumsuzluğu ve ilk yaşanacak rot sıkıntısı haricinde.
  • Takaji T kullanıcısına yanıt
    Hayirli ugurlu olsun Allah kaza bela ariza vermesin.
    Lpg konusunda istanbuldaysaniz size yardimci olurum memnun kalacaginiz bir yer biliyorum cok arkadasimi yonlendirdim hepside atiker gold obd sistemi uygulatti bende dahil memnunuz suan hic bir sorunumuz olmadi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burakthepascal B kullanıcısına yanıt
    Vayy burak hos geldin yeşil 1.8 almera vardi sonra gaziosmanpasadan brova alinca hic ugramaz oldun herkez burda biraktigin gibi hatta yeni gelen cok arkadasta oldu.
    Gop gelince buradan yaz yildiztabyadayim ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 10111012101310141015
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.