Şimdi Ara

Neuralink, düşünce gücüyle bilgisayar oyunu oynayan bir maymunun görüntülerini yayınladı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
4.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zn_volkan Z kullanıcısına yanıt

    Dinler iyi niyetli olabilir ama dinler taa ayaktan başa kadar yeri geldiğinde kişisel çıkarlar için çok fena sömürülmüş hep. Ülkemizde de kaç kişi kan transferinin başlarda yasak, günah kabul edilmesi sebebiyle ölmüş. Hazır bilim, din, kan gruplarını buluyor, insanları yaşatmak için çok güzel çare buluyor. Hemen hop oradan bir din lideri çıkıveriyor, bu günahtır diyor. Ve o adamın dediği o din için asıl kabul ediliyor. Peki şimdi ne oldu da yasak, günah değil.


    Kafamdaki din mefhumuna örnek olarak yaşayan insan kalmadı gibi bir şey. Hele son 20 senede dinlerden soğuttular resmen. Sözde ülkede büyük bir müslüman topluluk var. Bir bakıyoruz, çocuğun biri, kanalında röportaj yapıyor. Camiden çıkan amcalara soruyor. Müslüman mısınız diye. Tabi herkes elhamdüillah falan diye cevap veriyor. Peki kelime-i şehadet getirebilir misiniz diye soruyor. Yarısı onu bilmiyorum diyor, yarısı, eşenne, bismil neydi diye yarım yamalak bir şey söylüyor, kalan ufak bir kısım tam söyleyebiliyor. Yine devam ediyorum anlamını soruyorlar, o ise çok çok az kişiden tam çıkıyor.


    Şimdi bunu meydanlarda, hatta cami çıkışlarında bir çok yerde yapın, benzer sonucu alırsınız. İşin komiği kelime-i şehadet anlamını bilerek kalpten söylemek, müslüman olabilmek için gerekli tek şart. Ama bunu bilmediği zaman aslında müslüman olmuş olmuyor haberi yok.


    Hani Tr'deki kimseye sözde kaptırmadığımız müslümanlık seviyemiz çok kısa bir test yapılsa %10 seviyesinde çıkar. 8 milyon falan ancak insan bulunur. Yine müslümanlığı yere göre sığdıramıyor. Kur'an nedir diyorum. Allah'ın, müslümanlığın kitabı diyor. Peki diyorum bunca yaşına kadar, Allah'ın sana gönderdiğine inandığın kitabı bir okudun mu? Yani Harry Potter kitabı okur gibi değil anlamıyla okudun mu? Yok. Neden? Allah en önemli şey diyorsun, müslümanlık diyorsun, 30-40 yaşına kadar Allah'ın yazdığı kitabı okuyacak kadar önemsemedin mi?


    Demem o ki, yine ben insanın özünde iyi ya da kötülüğüne bakarım. En benim diyecek müslümandan çok çok daha iyi ateist tanıdım. Hani dünya malıyla işi yok. Harbiden çok çalışıyor sırf etrafına dağıtmak için çalışıyor. Sözde müslümanlıktada bu böyle olmalı, ama kimse kolay kolay uygulayamaz. Çok kötü tırlatmış, sapkınlıkta çığır açmış ateistte tanıdım. Yok başı kapalıları yakmak lazım diyor. Sanane başı kapalıysa. O da küpe takanları yakmak lazım diyecek. Çıplak dolaşmak lazım diyor. Yani hoşgörü 0, kin nefret içinde.


    Az ortadoğuya gittiğimizde onlarca terör grupları var. Çoğu aslında Amerika tarafından yönetiliyor ama sonuç olarak bakıyorsunuz adamlar müslümanlığı savunduklarını falan zannediyorlar.


    O yüzden ister evrime inansın, ister müslüman, hristiyan olsun, özünde iyi insan olduktan sonra her türlü ilerleriz. Yeter ki herkes birbirini rahatsız etmeden kendi inancını yaşasın diye düşünüyorum ben.


    Biraz uzun oldu ama öyle sohbet ediyoruz diye yazdım :) Bu arada ben deistim. Yaratıcının muazzam bir sistem yarattığına inanıyorum. Bu matematik, fizik, quantum, evrenler, keşfedecek sınırsız bilgiler, zaman olgusu ve muhtemelen daha nicesi, inanılmaz. Hep şükrederim. Bu sistemin kısa süre için bile olsa parçası olmak bence çok güzel bir şey. İyilik ve kötülük net taraflar. Ben tarafımı hep iyiden, iyilikten yana seçtim. (tabi elimden geldiğince) Hani bunu cennette huriler sevdasına ya da cehennemde yanarım korkusuna da söylemiyorum. Nasıl bir hayat istiyorsan önce kendinden buna başlaman lazım. O çalıyor diye ben de çalayım dersen hiç bir şey düzelmez.





  • Maymun benden iyi oynuyor. :))

  • Karaya çıkan balık
    https://www.dailymotion.com/video/x1pu277

    İşaret diliyle konuşan goril
    https://www.youtube.com/watch?v=fk4fvPN7F-8&feature=youtu.be

    Mutasyona uğrayan virüs

    Bilgisayar oyunu oynayan maymun

    Şey evrim var galiba yaa, eceba dinlere bir güncelleme mi getirsek, tıpkı düz dünyaya gelen güncelleme gibi olur yıllar sonra pek önemi kalmaz, şimdiden kendinizi alıştırın yavaş yavaş mümin kardeşlerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 10 Nisan 2021; 14:33:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elektrikliarabasever

    Bu mesaj silindi.
    Bilimi de “O” yarattı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: magicrea

    Bilimi de “O” yarattı.

    Alıntıları Göster

    Olmayan şey bir şey yaratamaz

  • dndd D kullanıcısına yanıt

    İlk canlı ilginçmiş, ara türler nerede neden bulunamadı hiç diyenler görse şok geçirirlerNeuralink, düşünce gücüyle bilgisayar oyunu oynayan bir maymunun görüntülerini yayınladı 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavenlyBlue -- 10 Nisan 2021; 16:42:16 >
  • zekibalo Z kullanıcısına yanıt
    kardeş eleman orada çamaşır bulaşık derken motor sinirlerle kontrol edilen kaslarla yürütülen günlük hayat işlerini kastediyor. Kafaya çipi taktıktan sonra multitasking yapabilmek istiyor yani.

  • Bakınız ghost in shell

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu teistler niye böyle ya.
    bu konuyu da kirletmişler.
    tamam evrim yok, karınızı dövebilirsiniz, karınızı zorla bir kara çarşafa kapatıp eve hapsetmelisiniz, kadın çalışamaz vs. diyen biri yarattığı bir melekle iddalaşıp seni yarattı.
    memnun musun şimdi teist?
    XP

    bir 50 seneye masal olacak bunlar, keşke biraz geç doğsaydım da sizinle muhattab olmasaydım.

    nasıl bugün coronadan dolayı, aşı orucu bozmuyor diye kıvırmak zorunda kalınıyorsa, yarın bir gün karınızı dövün demiyo aslında diye geri basacaksınız. (minimum utanma kapasitesine sahipseniz tabi.)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilimsel yaklaşırsak, düşündüğüm gibi, karar vermek beynin kimyasal bir olayı. Somut, fiziki.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Steelo S kullanıcısına yanıt
    Allah: ben sizi çamurdan, topraktan yarattım.
    Ben: niye?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hakkikarahan H kullanıcısına yanıt
    cevap: sizi kölem yapıp, bir kere geldiğiniz hayatı zindan etmek, uymayanları sadistçe yakmak için.

    tabi, işin aslı tanrı yok, vardıysa da öldü.
    bu tek hayatımız. ruh yok. cennet cehennem yok.

    o yüzden bu hayatı iyi değerlendirmeliyiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hala evrime inanmayan insanların bu dünyada var olması çok garip

  • Neuralink, düşünce gücüyle bilgisayar oyunu oynayan bir maymunun görüntülerini yayınladı
  • Steelo S kullanıcısına yanıt

    mitokondridir o yapı taşı olsa duramazsın

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    Vücudundaki tüm elementler deniz suyunda ve toprakta var. Neyin tatavasını yapıyorsun?

  • Sevgili gençler, deist olmak yada ateist olmak sizi havalı yapmaz!

    Kuran'da ilk emir Oku! o halde okuyacağız.


    Kuran evrimi inkar etmez.

    Enbiya ﴾30﴿ İnkâr edenler, gökler ve yer bitişik iken onları ayırdığımızı ve her canlıyı sudan yarattığımızı görmezler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı?


    Keza yukarıda ateist arkadaşın belirttiği gibi insan da toprak ve sudan yaratılmıştır. Vücudunuzdaki tüm elementler deniz suyu ve toprakta bulunur. Takviye olarak mg, zn, cu bi ton elemen içiyoruz hiç mi aklınıza gelmiyor? Kuranda tanımlar mecazdır. 611 senesinde inmeye başlayan kitap tabii ki o zamanın insanına anlatacak seviyede basit mecazlar kullanmıştır. Bunun yanında kıyamete kadar geçerlidir . Furkan (53﴿ Biri tatlı ve susuzluğu giderici, diğeri tuzlu ve acı olan iki denizi karışacak şekilde salıveren ve ikisi arasına bir engel, aşılmaz bir perde koyan O’dur.


    Problem evrimin var olması değil insanın evrimle meydana geldiği iddiasıdır. Her canlı bulunduğu şartlara uyum sağlar, bunun aksini iddia eden tek bi ayet yok. Burada anlamanız gereken nokta patatesle de, meyve sineği ile de genetik benzerliğimiz olmasına rağmen insan dışında hiç bir canlı tekamül (kendini bilmek, yaratılışını anlamak, benlik, ruh, vicdan, öz adına derseniz) edemez. Zaten bütün mesele tevhidi anlamaktır. Anlamazsak hayvan gibi yer, içer, ürer ölüp gideriz.


    O yüzden kendinize iyilik yapın, ne yobaz dincilere, ne yobaz ateistlere aldırmayın işin doğrusunu öğrenin. Başkasının aklındaki islamı değil, kitapta yazanı öğrenin. Siyasal islam din değildir!





  • İnternet kafedeki yancıların görüntüsü diye geldim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilimsel bir konu hakkında seviyeli yorumlar okumak için girdim. Yine din fanatikleri ile ataist-deist fanatikleri birbirine girmiş. Bu kafayla devam edin siz.

  • İnsan DNAsında 95 maymun, %5 uzaylı geni var. Daha kılsız ve akıllı olmasını bu %5 lik gen sağlıyor. Sümer ve Mısır tabletlerinde Gezegen ve Uzaylı resimleri çizilmiş. Bu %5 lik gen değişimde Uzaylıların etkisinin olduğunu söylemişler

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.