Şimdi Ara

Nehalem için test vakti; Core i7 940'ın performansı mercek altında (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
7.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: IUnknown


    quote:

    Orjinalden alıntı: RCox

    Bence bu sonuçlar mantıklı değil, benim düşüncem böyle...

    Malesef mantıkla açıklanan bişeye mantıklı değil demek mantıklı değildir. Winrar 3.6 sonraki bi versiyonu indir. Seçeneklere bak. Orda tek bi seçenek var. Multi threading diye. Program işlemci sayısına göre thread oluşturyor. Diğer türlü 1 thread le iş yapıyor. Bunun mantıksız olmasının tek yolu. Cinebenc programında thread seçeneği olacak orda 2 thread seçecekler sonra process managerden aynı coreda çalışan 2 işlemciyi affinityden seçmek ve öyle test etmek. Buradaki mantıklı ama tek thread ve çok thread diye 2 ayrı durumla test etmek mantıklı değil diyorsun. Cinebenc hiç bakıp indirmedim ama sen bulup evet orda 2 thread seçip sonra affinityleden 2 işlmeci seçmişlerdir diye bilirsin. Böyle yapmak bile gereksiz zaten ortaya hiç bişey koymaz. Adamlar orda çekirdek farkını değil multi vs single thread farkını ortaya konuyorlar zaten.


    Benchmarkta single thread - multithread yazmıyor, 1 CPU - 4 CPU yazıyor.

    Burda bahsettiğim konu anlatılıyor, isteyen arkadaşlar bakabilir.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Amdahl%27s_law




  • Amdahl yasası 1960 yılında öne sürülmüş. Bilimsel bilgi yerine bir websitesine ya da ticari bir şirket tarafından piyasaya sürülmüş sentetik yazılıma itibar etmek bana garip geliyor ama herkesin kendi fikri, saygı duyarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RCox -- 29 Eylül 2008; 12:02:34 >
  • Amdal yasası na göre 1 ile 8 işlemci arasında fark 4 kattan fazla olamaz demiyor zaten orda hala kabul etmekte zorlandığın sey yukarıda 1 cpu 4 cpu yazıyor diye öyle olacak olmasıdır. Onuda olmadığını zaten anlattım.
    Zaten orda okursan yasanın bile sınıları var. Cache yapısı yüzünden paraleli lineer artışı zaten geçiyor olduğu yazıyo yani 4 işlemci 4 kattan fazla hızlandıra bilileciğini yazıyor. Onada superlineer hızlanma deniyor. Neyse onu geçtim zaten, hesaba bile katmıyom. Zaten anlatığım şekilde olan teste bu sonuçlar zaten normal.1 8 çekirdek farkı zaten. Sende buna karşı olmamana rağmen, nasıl olduğunuda ortaya koymama rağmen onu kabul etmek yerine bunlar bizi kandırıyor diyorsun. Gördüğün gibi burda batıl inançlarla ıspat yapmıyom single-multi thread farkı bu okadar. Ben konuyu burada kapatacam. Nasılsa istediğine inanabilirsin. Ama lütfen ben ordaki testin 1- 8 çekirdek farkını olduğunu ıspatlarken sanki bilim yasalarını delmişiz seni kandıryorlar gibi gibi ifadelerde bulunma.

    Not:Normade eski çekirdeklerde hızlanma 3.5 kat falan burda sie 4 geçiyor. Hesaplarsan eğer %18 civarı fark var HT ile.




  • Geleceğin işlemcileri hybrid işlemciler şu anki izlenime göre. Daha fazla adet arttırımında ölçeklendirmenin yeterli ve verimli olmadığı alanda artış durdurulup, başka işlem birimlerini de işlemciye eklemek... Şu anki ilk aşama CPU + GPU, sonrasında ise başka akış ve paralel işlem birimleri gelebilir. Şu önümüzdeki yıllar devrim niteliğinde gelişmelere gebe görünüyor bilişimin her alanında.
  • Nehalem daha çok yeni bir platform ama 775'de olduğu gibi gidip E2180 alıp dibine kadar oc yapma olayları yok malesef sadece üst sınıfın hız aşırtma özgürlüğü var, alt ve orta sınıf iğrenç.


    Test sonuçlarındanda görüldüğü kadarıyla 775'e devam...Bende tekrardan adam akıllı bir 775 alıp onla idare etmeyi düşünüyorum.
  • Bu işlemciler mühendislik örneği ondan dolayı test sonuçlarına pek aldanmamak lazım. Ne zaman ki satışa çıkacak göreceğiz.

    Bazı arkdaşalrın dediği gibi bende hafiften bir abartı hissettim bakalım ne olacak.
  • arkadaşlar iyi güzel bu işlemcinin bluray riplemeyi kaç fps'de yapıyor yani 1920x1080 boyutundaki filini h264(x264) Codec'de çeviri yaparken fps kaçlarda bilgisi olan varmı esas önemlisi bu bence ak koyun kara koyun ozaman belli olur bence işlemci burda kendini gösterir neler yapacagını basit yolu bulmuşlar direk oyunları baz alıyorlar riplemeleri baz alsınlar işlemcilerin aradaki farkı o zaman görün
  • sonuçlara bakınca şu an kullandığım e8400'ü almayı tercih edip, beklememekle doğru yapmışım diyorum. daha bunların fiyatları, mimarisi oturacak.

    yarın öbür gün X-68, X-78 çıkar. bekle babam bekle.
  • işlemci gelsind ebi tste tabı tutalım.işlemci bu halde qx9770i geçiyorsa bakalım dıgerlerı nasıl olcak.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.