Şimdi Ara

neden İTÜ YZV değil de İTÜ EHB?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
1.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bu sene yeni bölümün açılması herkesin kafasını karıştırmış. Özellikle BLG isteyip 3-6k bandına takılan arkadaşları çok çelmeye başlamış.

    Neden Yapay Zeka değil?

    Bu bölümün ülkemizdeki geçmişi 2 yıllık. Evet doğru söyledim 2 yıllık geçmişi olan bir bölüm. Daha ilk mezunlarını bile veremedi. Bu bölümden mezun olup iş bulma olasılığınız çok muallak. Ayrıca bölümün ne kadar tırt olduğunu da Fund. of AI dersinin 6. yarıyılda (3. sınıfta) olmasına bakarak anlayabilirsiniz. O kadar boş bir bölüm. yurtdışında Yapay Zeka ve Veri ile ilgilenenlerin çoğu ya BLG ya da EE tabanlıdır. Bunu da yüksek olarak yada lisans hayatları boyunca kendilerine + katmak için yapıyorlar. Siz ise bölümüne gidip sadece bunu öğreneceksiniz. Bence internetteki yapay zeka kurslarını dinleyin aynı kapıya çıkar bu bölümün diploması hiçbir işinize yaramaz. BLG'nin yandan çarklısı abiiii diye yazıp 4 sene sonra iş bulamayınca tekrar hazırlanırsınız benden demesi.

    Neden EHB?

    Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinin namını duymayan yoktur. Mühendisliğin temelidir EE. Son yüzyılda elektrik alanının gelişiminin iyice yavaşlaması ile İTÜ'de Elektronik, Elektrik'ten ayrılmış ve Haberleşme ile birleşmiştir. Günümüzde Elektronik ve Haberleşme son hız gelişimini sürdürmektedir. Zira 5G çalışmaları tamamlanmış 6G çalışmaları hatta 7G çalışmalarına bile başlanmıştır. Elektronik ise hayatımızın her yerinde bulunmaktadır ve bulunmaya da devam edecektir. EHB'nin iş sahası oldukça geniştir ve İTÜ EHB mezunları Apple, Intel, Qualcomm gibi teknoloji devleri şirketlerde de çalışabilmektedir.https://www.ehb.itu.edu.tr/index.php?id=alumni-and-students-corner&lang=tr

    Bir EHB mezunu eğer lisans hayatı boyunca yazılım alanında kendisine ekstra bir şeyler katmışsa rahatlıkla BLG mezununun işini yapabilir ama bir BLG mezunu EHB mezununun işini yapamaz. YZV'yi aklınızdan bile geçirmeyin BLG'nin yandan çarklısı değil çok farklı bir bölümdür.


    Bu arada rakip eliyorsun diyen arkadaşlar varsa gelsin İTÜ EEF'de bir çayımı içsin .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • neden İTÜ YZV değil de İTÜ EHB?
  • Altına imzamı atarım. Bilgisayar gelmeyen arkadaşların ehb’ye yönelmesi çok daha iyi olur kendileri adına.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam Ytü ehb hakkında ne düşünüyorsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam itünün yüzde 30 ingilizceyle kapatan ehbsinin gelme ihtimali var bi tık yüzde yüz inglizceye göre nasıl bir avantaj dezavantaja sahip öğrenmek istiyorum bilgilendirir misiniz acaba?
  • Julyanis09 kullanıcısına yanıt
    hocam hiçbir farkı yok. SIFIR fark var.

    Okurken %100 ingilizce olan bütün dersleri ingilizce alıp vermek zorunda. senin ise %30 şartını sağlaman yeterli. %100 olunca bazı hocalardan kaçamıyorsun. seçmelileri de ingilizce alıyorsun fakat %30da böyle bir şey yok. 100/30 mezunlarının diploması birebir aynıdır. Birinde sadece %100 ingilizce yazıyor o kadar.

    Bu senin aklını karıştırmasın yurtdışında %100 olması daha ayrıcalıklıdır diye. Zira senin hangi dilde okuduğuna değil IELTS TOEFL yeterliliğine bakarlar. Zaten mühendis olan her insan kavramları ingilizce bilmek zorundadır. Türkçe de versen dersi kavramları ingilizce öğreniyorsun zaten.

    Bu arada bir tanıdığım var BLG/EHB100 çok rahat gelmesine rağmen EHB30 yazdı. Çünkü EHB30da ders seçmek ve okumak daha kolay.
  • Sebeplerini çok güzel açıklamışsınız. Bu bağlamda ne zaman yazsak "birileri yine X kazanamamış"a evriliyor muhabbet. Bazı insanların doğrulara tahammülü yok maalesef.
  • Survivalist kullanıcısına yanıt
    Hocam bir İtülü olarak Ytü ehb hakkında ne düşünüyorsunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • berat_38 B kullanıcısına yanıt
    Hocam ytü ehb de gayet güzel bölüm. Hatta güzel bir ortalama yapıp itü ehb'ye gelme şansı da var.

    ayrıca tanıdığım bir mezununun linkedin hesabını bırakayım şöyle :)https://www.linkedin.com/in/fuatbeser/
  • Survivalist kullanıcısına yanıt
    bilgiler için çoook teşekkür ederim bu kafamı karışıtırıyordu.yüzde 30 u geçen sene 6400 lerde kapatmış benim sıralamam 6800 gerileme ihtimali var mı gelme ihtimali düşük gibi geliyor bana daha ilerler muhtemelen fakat bir umut...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Julyanis09 -- 30 Temmuz 2020; 0:51:26 >
  • Survivalist kullanıcısına yanıt
    bir de hocam sizin ehb yüzde 30 mu yüzde 100 mü görüyorsunuz?
  • EHB ile ilgili söylediklerine katılmakla beraber yapay zekanın durumunun o kadar kötü olmadığını düşünüyorum. Henüz altyapı ve iş-akademi sahası olarak bilgisayar veya elektronikle ölçüşemez tabi ki ama aşağı yukarı endüstri/bilgisayar kesişimine yönelen mühendislerin çalıştığı yerlerde, iyi firmalarda bence iş bulabilirler. Çünkü bu bölüm İTÜ bazında ele alırsak Türkiye'de yapay zekaya en çok yatırım ve üretim yapan üniversitede açılıyor, sunacağı lab ve girişim imkanları, akademik kadrosu elbette iyi olur. Diğer üniversitelerdeki durumu hakkında bilgim yok.
    Daha sonra MBG ile patlayacağını ve iş sıkıntısı yaşatacağını düşünmüyorum. Bu bölümün kaderi biraz endüstriye benzeyecek. 2000lerin başında endüstriye rağbet çok yüksekti, zaman içinde azaldı, şu an hala talep var ve puanları yüksek ama çoğu kişinin önceliği değil mesela. Bunun da 6-7 yıl sonra öyle olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihagaeshi -- 30 Temmuz 2020; 0:53:9 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Julyanis09

    bir de hocam sizin ehb yüzde 30 mu yüzde 100 mü görüyorsunuz?
    benim %30. Ama zaten tutsa da %30 yazardım yine de
  • Survivalist kullanıcısına yanıt
    var mı hocam sizce gelme ihtimali?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Julyanis09

    var mı hocam sizce gelme ihtimali?
    yapay yemini yutanlardan dolayı ehbnin sıralaması 7kya kadar düşebilir. ama net değil %35-40 diyeyim 6.7k için
  • Survivalist kullanıcısına yanıt
    teşekkürler tekrardan bilgilendirmeler için bakalım nasip kısmet umarım gelir.Bakarsınız ekim kasım gibi eef de çay kahve içeriz
  • Lisans eğitimini yapay zeka'dan almak mantıksız geliyor bana.
  • Teşekkürler bu yazı için,yapay zekayı ehbnin önüne yazmaya karar verdim.Zaten itü bilgisayar gelmezse pek seçenek kalmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.