Şimdi Ara

N56VZ ŞARJ ALETİNDEN GELEN SES

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar N56VZ-S4299H notebook şarj aletinden şu ses geliyor. Az ama tiz ve rahatsız edici gece uyutmuyor. Merak edenler içinhttp://www.youtube.com/watch?v=jdNogV1I3H4 ses buna benziyor.
    1) Ürünü teknosadan aldım. Garanti için Teknosaya mı vermeliyim. Asus servis kargosuna mı?
    2) Ve bu ses sürekli çıkmıyor. 2 şarj dolumunda bir felan çıkıyor. Servisden ses gelmiyor diye geri gönderirler mi?
    3) Bikeresinde laptopu şarja taktığımda 3 saat boyunca %68'de sabit kaldı. Bu da şarj aletinden kaynaklanyor sanırım?
    4) Şarj aletinde sıkıntı olduğu zaman laptopla beraber vermek gerekiyormuş. Fotodaki kablolu internet giriş yerinin kapağı gevşedi. Bunu değiştirirler mi?
    5) Servis süresince tavsiye edeceğiniz bişey var mı :) şimdiden tşkkrler.

     N56VZ ŞARJ ALETİNDEN GELEN SES



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgenc61 -- 27 Ocak 2014; 1:11:51 >







  • Şarj adaptörü için mis gibi laptopu servise göndermek doğru olmaz. Bahsedilen sesin sebebi bir ihtimal adaptörün trafosunun sargılarındaki izolasyonun (sert reçinedir) yerinden kalkmış olmasından kaynaklanıyor olabilir. Teknik olarak hiç bir sıkıntı olmaz. Bu aşamada yapılacak en doğru hareket yeni bir adaptör almak olur, aynı volt ve amper değerinde olmasına özen göstermeniz yeterli olur.
  • eyw. asus'a mail attım. laptopla birlikte gelmesi gerekiyor dedi. Orjinal adaptörü nerden bulacam. Aynı volt ve amper değerinde şarj aleti bulursam sıkıntı yaşatacağını düşünyorum. Çünkü şarj aleti normal değil. Kocaman bataryası var. Dediğin gibi olsaydı ufak olanlardan yapardı adamlar. LAN girişinin kapağınıda yaptırmak ve şarj aletine para vermek istemiyorum. Teşekkürler tavsiyelerin için.
  • Bendeki Asus X-301 model laptopun şarj adaptörü normal, yeni laptoplarınki dediğiniz gibi büyük. Bir mühendis olarak kısaca şarj prensibini size şöyle izah edeyim: belli bir volt ile yine belli bir akımı bataryaya vermek suretiyle eksi(-) yüklü iyonları bataryanın eksi(-) ucunda biriktirirsiniz. Pil dolduğunda bu eksi iyonlar artı(+) uca doğru hareket ederken laptopunuza enerji sağlar. Bu yeni tip şarj adaptörleri belli ki daha teknolojik bir şarj imkanı sağlıyor, bataryanın daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor olabilir. Ama bahsettiğim gibi aynı voltaj ve ampere sahip bir adaptör kullanmanız halinde asla bataryaya yada laptopunuza bir zarar gelmez.
  • Sağol verdiğin bilgiler için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.