Şimdi Ara

Mustek tarayıcı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Umarım doğru yere yazıyorumdur. Mustek scanexpress a3 usb bir tarayıcı var. Yıllar önce xpde kullanıyorduk. Şimdi 8.1 notebookla kullanmaya çalışıyorum. Tarayıcıyı görüyor bilgisayar, sitesinde birçok modelin driverı var birçoğunu denedim ama görmüyor. Tarayıcının üstünde de bir model nosu yok . Ama netten görünümlerine bakınca 600s e ve 1200s e benziyor. Bunun driverını bulabilir miyim, bu tarayıcıyı çalıştırabilir miyim, yoksa çöpe mi atayım? Nerede yanlış yapıyorum anlamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahil35 -- 30 Kasım 2015; 0:54:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • arkadaşım çalıştırabilirsin tam modelini yaz aynısından bendede olması lazım
  • Sitesindeki sürücüyü kurduktan sonra kendi tarama programı yerine Windows tarayıcı programı ile tarayabilirsiniz.
    Sürücüsünü bulamazsanız marka/modelini verirseniz yardımcı olabiliriz.
    Marka/modelini bulamazsanız alt etiket ve üstten fotoğrafını çekip konuya ekleyin, yine yardımcı olalım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgilendiğiniz için teşekkürler. Dün 6 saat uğraştım şimdi de uğraşmaya oturdum başına. Modeli yazmıyor seri nosu var , sitesinden seri nosuyla indirilyor ama o seri noya uygun programda yok. Ben 600 ve 1200 yoğun olmak üzere çoğunu denedim. Başka tarama programı da taramayı yapmadı. Bilgisayar görüyor ama programı hiçbir şekilde yüklenmedi sayıyor. Sadece panel yüklenmiş oluyor. Başka sitelerden de indirdim.Belki doğrudan setup olması sorunlu dedim, Zipli birşeyler buldum açtım , yükledim, denedim yine yok. Kendi sitesinden doğrudan setup tarzı iniyor. basıyorum kurulum yapıyorum ve aygıt yükleme yerinden yüklemeye çalışıncada sürücü yok diyor yüklemiyor. Ben şimdi arkasında ki seri no yazan yerinde genel tarayıcının da fotoğrafını çekip koyacağım. Acaba adaptör mü uyumsuz dedim. Ama adaptörü çıkarınca donanım bölümünden de kayboluyor yani adaptör çalışıyor.
    @osmantalhaaslan @KillForYou!




  • Fotoğraflarda bunlar arkadaşlar.
     Mustek  tarayıcı sorunu Mustek  tarayıcı sorunu Mustek  tarayıcı sorunu




  • Abbyy Finereader denedim şimdi fotoğraf çekip halledilir mi diye ama yok işimi görmüyor, bu tarayıcıyı çalıştırmam gerek.
  • Araştırıyorum. Modelini bilmediğim için acaba 600p olabilir mi? Eğer 600P ise sitesinde sürücüsü mevcut değil. Almanya sitesinden buldum 600p modelini yükledim ama durum aynı uyumluluk paketi xp görünüyor, acaba 600p de desteği çektiler mi? Modelini nasıl öğrenebilirim ki? eğer 600p ise kullanmanın xp kurmak dışında bir çaresi var mı?
  • 600 ve 1200 sürücüleri aynı gözüküyor. İndirilen exe dosyasının içi extract edilip, bilinmeyen aygıta extract edilen klasör içinde .ini uzantılı dosyasını gösterip kurulum tamamlanmalı.
    Sonrasında harici bir uygulama ile (Windows Tarayıcı, Abbyy Fine Reader vs.) ile tarama yapılabilmeli. Bit sürümü önemli. 32 bit 64 bit sürümüne dikkat edin.

    Başka da elden bir şey gelmez gibi gözüküyor Windows 7-8-10 için.
  • KillForYou! kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için. Sitede driverı olan 600S eğer benim elimde ki desteğin çekildiği 600P ise sanırım yapılacak birşey yok o zaman. Gerçi 600P nin de Türkiye'de hala satışta olduğunu gördüm. Modelini bilsem daha kolay olacaktı. Yine de yönteminizi deneyeceğim.
  • proplemi hallettin mi orjinal cd yükleyeyim halledemediysen
  • osmantalhaaslan kullanıcısına yanıt
    Halledemedim maalesef. Eğer p li olan modeliyse windows 8 de çalışmıyormuş ama ben modelini bile bilmiyorum. Sitede ki driverlarla denedim hep ama maalesef olmadı.
  • mail atabilirseniz özelden görüşelim
  • sahil35 S kullanıcısına yanıt
    VueScan diye bir program var onu indirip dene. 2800 tarayıcıyı destekliyor aralarında Mustek de var, umarım işini görür. http://www.hamrick.com/vuescan/supported-scanners.html
    http://www.hamrick.com/
  • Herkese teşekkürler. Atılıp sorun çözülmüştür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.