Şimdi Ara

Muayene Doktoru - Pocket Doctor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, Pocket Doctor, yani muayene robotu, HL7 uzmanı yada diğer deyiş ile sağlık bilişimi uzmanı olan dayımın yazdığı bir android uygulama. Uygulama aracılığıyla, muayene öncesi muhtemel rahatsızlıklarınızı görebilir, bilgi alabilir ve doktorunuzla daha bilinçli iletişim kurabilirsiniz. Sizden ricam uygulamayı denemeniz, Türk yazılımcıları tarafından yazılan bu uygulamaları desteklemeniz.
    Herhangi bir tuhaflık , hata ile karşılaşırsanız lütfen konuda belirtin.
    Hastalık tanı tedavi bilgileri kısmındaki eksiklikleri hızla tamamlıyoruz.

    Uygulamaya Gitmek İçin Tıklayın

     Muayene Doktoru - Pocket Doctor
     Muayene Doktoru - Pocket Doctor
     Muayene Doktoru - Pocket Doctor

     Muayene Doktoru - Pocket Doctor
     Muayene Doktoru - Pocket Doctor
     Muayene Doktoru - Pocket Doctor

     Muayene Doktoru - Pocket Doctor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk26faruk -- 16 Mart 2013; 21:30:39 >







  • Harika! Hemen indirdim ve denedim. Oldukça başarılı. .Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mygokhan

    Harika! Hemen indirdim ve denedim. Oldukça başarılı. .Teşekkürler

    Ben teşekkür ederim. Konuda da belirttiğim gibi bir hata veya problem görürseniz bana p.m veya konu üzerinden belirtirseniz sevinirim. Ayrıca tanıdıklarınıza da önerirseniz uygulamayı sevinirim. Ne kadar insan faydalanırsa biz o kadar çok mutlu oluruz
  • Programın fayda/performans kısmı tartışılir. Orasina ben karar veremem doktor değilim. Ancak belirtmiş olduğum komplikasyonlara verdiği sonuç iyi gibi geldi. Sonuçta benzerini gormedigim bir uygulama. Zamanla daha iyi olacaktır. Basarilar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk26faruk -- 19 Mart 2013; 10:57:31 >
  • Günaydın. Sanırım konu tutulmadı tekrar up
  • güzel..elinize sağlık..basit tanılar ama fikir verebilir...
  • Yükledik. Deneyelim görelim.
  • Bizimde yavaştan birşeyler yapabilmemiz hoşuma gidiyor. Dayını tebrik ederim, düşünce de çok güzel. Uygulamayı denemek isterdim fakat uygulamayı çalıştıracak bir telefona sahip değilim. Tebrikler, helal olsun!
  • Teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için

    İnternet bağlantısı gerekli oldu çünkü aksi takdirde çoğu telefonun hafızasının kaldırabileceğinden büyük bir alan gerekecekti telefonda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk26faruk -- 19 Mart 2013; 20:29:40 >
  • Güzel bir uygulamaya benziyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faruk26faruk

    Teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için

    İnternet bağlantısı gerekli oldu çünkü aksi takdirde çoğu telefonun hafızasının kaldırabileceğinden büyük bir alan gerekecekti telefonda

    basit bi kaç hastalık denedim cevaplar doğruydu. Yapanın eline sağlık. Ancak arkadaşların dediği telefona tamamen indirebilme seçeneği olsa iyi olurdu. Mesela koca medscape i büyük oranda tel e indirip internetsiz kullanabiliyorsun. Hafızası yeterli gelmeyenlerde int. üzerinden kullanır. Bi medscape in sistemini inceleyin derim.
    Bir de orada veri tabanı güncellerken uygulamanın içinden güncelliyorsun playstore dan değil. Sonuçta sizede veritabanı güncellemesi sık lazım olacaktır, böyle yaparsanız daha güzel olacağı kaanatindeyim




  • bu tarz gelir amaçli programları pek doğru bulmuyorum bir doktor olarak.nezle grip gibi basit hastalıklarda doğru sonuc verıyor keza bunlar ıcın zaten bir bilgisayar programına gerek yok gundelık deneyımlerle kendı kendıne ınsan tanı koyabılıyor hatta ilaçları da eczaneden gıdıp alabılıyor ınsanlar. ama basit semptomların altında cıddı hastalıkların cıkma ıhtımalini akıldan cıkarmamak lazım. bir diğer dikkati cekmek istediğim konuda semptom gırınce alt alta oransal olarak bir çok tanının cıkması ki bu da ınsanı paranoyaklaştıracak bir şey keza bazı hastalar muayeneye gelmeden google dan vs araştırıp geliyorlar orneğin bsit bir hemorid sorunu olan insanlar kendılerının bagırsak kanserı olduklarını dusunerek kolonoskopi talebiyle basvuruyorlar o yuzden konusunda deneyımlı sağlık personelınin tavsiyelerine guvenıp kafalarını cok bulandırmada tedaviyi uygulamalarını yapmalarını tavsiye ederim.
  • Çok iyi fikir özgün müdür? Yani benzer bir uygulama var mı? Şayet öyleyse çok iyi düşünülmüş ve tutar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptopril

    bu tarz gelir amaçli programları pek doğru bulmuyorum bir doktor olarak.nezle grip gibi basit hastalıklarda doğru sonuc verıyor keza bunlar ıcın zaten bir bilgisayar programına gerek yok gundelık deneyımlerle kendı kendıne ınsan tanı koyabılıyor hatta ilaçları da eczaneden gıdıp alabılıyor ınsanlar. ama basit semptomların altında cıddı hastalıkların cıkma ıhtımalini akıldan cıkarmamak lazım. bir diğer dikkati cekmek istediğim konuda semptom gırınce alt alta oransal olarak bir çok tanının cıkması ki bu da ınsanı paranoyaklaştıracak bir şey keza bazı hastalar muayeneye gelmeden google dan vs araştırıp geliyorlar orneğin bsit bir hemorid sorunu olan insanlar kendılerının bagırsak kanserı olduklarını dusunerek kolonoskopi talebiyle basvuruyorlar o yuzden konusunda deneyımlı sağlık personelınin tavsiyelerine guvenıp kafalarını cok bulandırmada tedaviyi uygulamalarını yapmalarını tavsiye ederim.

    Cevabınız için teşekkürler size şöyle cevap vereyim. İlk olarak uygulama ücretsiz. Bizim bir gelir amacımız yok. Keşke uygulamayı kurup, kullanıp da bir yorum yapsaydınız. İkinci olarak size söyle bir cevap vereyim; insanlar zaten kendi belirtilerini google dan aratarak saçma sonuçlar buluyor ve hekimlere bu absürt sebeplerle başvuruyorlar. Yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için örnekleyelim :
    hipertiroidi sebebiyle aşırı kilo kaybına uğramış bir hasta düşünelim. Google'a bu şikayetini yazarak arama yaptığında karşısına hiv ihtimali de gelecektir. Ve eğer düzensiz bir yaşamı var ise bu kişi korku içinde farklı düşüncelere kapılmayacak mıdır? Uygulamanın bu noktada yaptığı ise sadece bu ihtimalleri sorular sorarak sadeleştirmek ve olası hastalığını hastaya bildirmek. Elbette kesin tanıyı bir hekim koymalı. Bunun yanında örnek verdiğiniz basit bir hemoroid için bile (gerek devlet kurumlarında puan için, gerekse özel hastanelerde bu böyle) bahsettiğiniz kolonoskopi ve bunun yanında türlü türlü testler yapan kişiler de olabilir. Hastaların bilinçlenmesi bence bu aşamada gerekli.

    Diğer yorumlar içinde teşekkür ederim, eğer ufakta olsa bir fayda sağladıysa uygulama ne mutlu bize




  • Programı yükledikten sonra bir kaç bilmediğim hastalığa tıkladım ve hepsinde "bulunamadı, google'a yönlendiriliyor" diyor. Program bir nevi tarayıcı görevi görmüş oluyor. Kısacası bana çok yararlı gelmedi şimdilik. Kesinlikle geliştirilmesi lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.