Şimdi Ara

MSI 6950 TWIN FROZR II SORUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar başlıktada yazdığı gibi 6950 twin frozr ii ekran kartına sahibim.Bu aralar ekran kartının sıcaklığından baya rahatsız olmaya başladım.Battlefieldda 80 derecelere varan sıcaklıklar oluyor %80 fan gücünde.Kart boştaykende en az 41 derece gösteriyor.Özel soğutmalı model olduğu için bana sıcaklıklar baya fazla geldi.1.175v'da stabilite sağlanamıyor kartta yarım saat oynadıktan sonra BF3,Crysis 2 gibi oyunlar kapanıyor ki buda garip.Size sormak istediğim bu kartı ben eksen bilgisayardan almıştım ve garantisi nerden merak ediyorum bilen varsa benide bilgilendirise sevinirim ve birde bu karta sahip olan arkadaşlar sıcaklık değerlerini yazabilirler mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkeozak -- 6 Kasım 2011; 0:08:53 >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkeozak

    Merhaba arkadaşlar başlıktada yazdığı gibi 6950 twin frozr ii ekran kartına sahibim.Bu aralar ekran kartının sıcaklığından baya rahatsız olmaya başladım.Battlefieldda 80 derecelere varan sıcaklıklar oluyor %80 fan gücünde.Kart boştaykende en az 41 derece gösteriyor.Özel soğutmalı model olduğu için bana sıcaklıklar baya fazla geldi.1.75v'da stabilite sağlanamıyor kartta yarım saat oynadıktan sonra BF3,Crysis 2 gibi oyunlar kapanıyor ki buda garip.Size sormak istediğim bu kartı ben eksen bilgisayardan almıştım ve garantisi nerden merak ediyorum bilen varsa benide bilgilendirise sevinirim ve birde bu karta sahip olan arkadaşlar sıcaklık değerlerini yazabilirler mi?

    ekran kartı fanınız tozla dolmuş olabilir, fanınızı temizleyip sonucu buraya yazabilir misiniz?




  • 1.75v değildir o 1.075 olabilir en fazla. Sıcaklıkları farklı programlardan da kontrol edin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alpcan Aksoy


    ekran kartı fanınız tozla dolmuş olabilir, fanınızı temizleyip sonucu buraya yazabilir misiniz?


    Kasayı her ay açıp temizliyorum hatta ekran kartıyla özel olarak uğraşıp söküp temizliyorum bir gram toz yok inan ki..

    quote:

    Orijinalden alıntı: 2kol3bacak

    1.75v değildir o 1.075 olabilir en fazla. Sıcaklıkları farklı programlardan da kontrol edin.


    Pardon dostum 1.175 olucak o yanlış yazmışım orda şimdi dikkat ettim.En az 3 tane programla kontrol ettim.Hepsi aynı sonucu gösteriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkeozak -- 6 Kasım 2011; 0:08:36 >




  • Benim gtx 470 in 0.95 te çalıştığı düşünülürse biraz fazla olmuş o voltaj. Overclocklu mu kullanıyorsunuz kartı yoksa vidleri benim bildiğimden fazla mı? 1.087den sonrası tehlikeli diye biliyorum.
  • Kartı 1.3v'da kullananlar bile var.Normalde 1.062'de çalışmakta.
  • Bunu bilmiyordum öğrenmiş oldum bak çok ilginçmiş

    Kasanızın içini biraz ferahlatmayı deneyin az da olsa işe yarayacaktır. Diğer kullanıcılardan görüş almaya çalışın
  • Kasamın içide gayet ferah kablolar toplu hatta soğutması bile baya iyi durumda.Sanırım sorun tamamen donanımsal yabancı forumlarda aynı sorunu yaşayan birine rastladım özür dileyip 6970 vermişler Türkiyede olucak iş değil tabi ama..Yardımınız için teşekkürler bu arada.Twin frozr ii kullanan arkadaşların sıcaklık değerlerini bekliyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkeozak

    Kasamın içide gayet ferah kablolar toplu hatta soğutması bile baya iyi durumda.Sanırım sorun tamamen donanımsal yabancı forumlarda aynı sorunu yaşayan birine rastladım özür dileyip 6970 vermişler Türkiyede olucak iş değil tabi ama..Yardımınız için teşekkürler bu arada.Twin frozr ii kullanan arkadaşların sıcaklık değerlerini bekliyorum..

    Kesinlikle kartta birşey vardır hocam. Değiştirin bence. Yada yazılımsal bir sorunda olabilir. Bilgisayarınızın işlemci sıcaklıkları nasıl ? Ram'lerin durumu nasıl ?

    Eğer onlarda bir sorun yoksa kartta bir problem vardır. Eğer onlardada sorun varsa büyük ihtimal bilgisayarınızda zararlı yazılımlar virüs truva atı gibi şeyler var. Belkide farkında olmadığınız bir program donanımlarınızı bu hale sokabiliyor olabilirde




  • karta default hızında 1.175v yetmiyorsa kesin sıkıntı var ve teknik servis rezil bit firma, gtx580'i counter strike ile test edip sağlam diye geri gönderen bir firma inventus'tan alınmadığı sürece kimseye msi tavsiye etmiyorum, kötü yanı mascom çıkışlı olanlara da servispoint bakıyor.
  • @megadave06 dostum pcye format attığımdada sıcaklıklar aynıydı hatta bosta sıcaklık 49 dereceydi %40 fan gucunde.sonra kasayi modladimda 41lere dustu yine ayni fan gucunde.
    @el mukteda
    1.175i overclock icin kullanmistim fakat onda bile stabil olamiyor.normalde daha dusukte tabiki simdi tam hatirlayamadim.teknik servis dediginiz gibiyse bu kart beni baya ugrastiricak gibi gozukuyor..
  • bende referans tasarım 6950 2GB var, 1.175v ile 925MHz'de her oyun ve benchmarkta full stabil, şuanda sizin kart default hızı ve voltajında (1.1v/800MHz) stabil mi değil mi? default hızında stabilse teknik servis oc için destek vermez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Mukteda -- 6 Kasım 2011; 8:54:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Mukteda

    bende referans tasarım 6950 2GB var, 1.175v ile 925MHz'de her oyun ve benchmarkta full stabil, şuanda sizin kart default hızı ve voltajında (1.1v/880MHz) stabil mi değil mi? default hızında stabilse teknik servis oc için destek vermez.

    Stabil dostum ama sicakliklar yuksek ve fan surekli yuksek devirlerde calisiyor(en az%40 bosta bile).sonucta ben bu karti soguk olmasi ve oc yapmak icin aldim diger turlu referans tasarim alirdim yani.buyuk sacmalik var kutuda vaad edilen sicakliklarla uyusmuyor bir kere.bunu teknik servisinde farketmesi lazim.
  • tabi sıcaklık ta önemli ya kartı muadillerinin sıcaklıklarına düşürecekler ya da değiştirecekler. benim referans tasarım bile boşta 32 dereceye kadar düşüyor.
  • Birde sanirim 6970 modunda calistiriyorsun sen karti 880 yazmissin fakat benim modlanmis bile degil 810da calismakta.
  • pardon karıştırdım. yok modlamadım, 800 yazacaktım
  • Dedigim gibi kasami biraz modlamama ragmen 8 derece falan dusurebildim oda 41 dereceye denk geldi.hic 30 dereceleri fandada %40tan asagisini goremedim:( teknik servis bakalim ne dicek.
  • çok fazla gerçekten, benim kartın fanı boşta %24'te döndüğü halde 32-34 derecelere düşüyor. auto fan ayarında maksimum %40 fan hızı gördüm.
  • Keske bende gorebilsem o sicakliklari:D umarim hallederler bu sorunu yoksa verdigim paraya yazik olucak cidden.
  • eğer bu kart sağlam diye geri gönderirlerse yılmadan tekrar tekrar 4 kez gönder servise gönder (aldığın yere ver onlar göndersin), 4.'de de sağlam diye geri gönderirlerse ilçe kaymakamlığına gidip ürünün 4 kez aynı arızadan teknik servise gitmesi sebebiyle değişim veya para iadesi istediğini belirtir dilekçe ile birlikte tüketici hakem heyetine başvurmalısın. yasal prosedürü budur ama inşallah buna gerek kalmaz, kartı ısıtan oyunlardan 1-2 tanesiyle, occt gpu ve furmark'la kartı iyice ısıt, serviste de bu programların ve oyunların denenmesi yönünde aldığın yere baskı yap, bu program ve oyunlarla denemezlerse kendin dener, video kaydedersin ve kanıt olarak kullanırsın. şu teknik servislerden nefret ediyorum, herşeyin kolayına kaçıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Mukteda -- 6 Kasım 2011; 9:30:31 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.