Şimdi Ara

Mps 3-4-5 ile mat2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Mat2 yi simetri üzerinden götürüyorum ancak çok basit kaçıyor. Onun yerine mps serisinden devam edeyim diyorum. Bu arada 12. Sınıf tm yim . Tavsiyelerinizi bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • theyusuf72 kullanıcısına yanıt
    konu simetriden çalış karekök soru bankasından soru çöz mpsye gerek yok
  • Simetri basit mi kaçıyor ? Bence gayet yeterli gibi geldi bana Lys matematik denemelerinden de şu an 40 üstü yapıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mps zaten soru bankası gibi değilmi ? Her köşetaşında bolca soru var. Sondaki testler ve tarama testinde köşetaşlarını tekrar ettiriyor. Çıkmış sorular olmasıda cabası. Mantıklı olmazmı sizce ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MPS iyidir. 3 kitabı da kullandım, 5'in %40'ını çözdüm, biraz ara verdim, yorumlayacak olursak:

    mps 3'ün başında anlatılan çarpanlara ayırma konusu birçok kitapta olmadığı kadar detaylı anlatılmış.

    mps 3'teki trigonometri anlatımı aşırı detay bir anlatım, 4'e ayırıp anlatmışlar ve çok uzun.

    mps 4'teki karmaşık sayılar logaritma konusu sağlam anlatılmış, dizi seri matris i başka yerden çalıştım bilmiyorum

    mps 5'in yazarı marmara üniv.de bir mat profu ve bu kitabı 5-6 yıl önce yazmış, o kadar yıldır baskı hiç güncellenmedi. mps5'teki sorular biraz kasıntı ve uğraştırıcı, ayrıca özel tanımlı fonksiyon anlatımı bence yetersiz. limit türev anlatımı güzel. integrali bilmiyorum.

    aralarında 3-4 benim çok işime yaradı, 5'i almasan bile (bence ötf, limit, türev, integrali apotemi fasiküllerinden çalış) 3 ve 4 'ü al. Birleştirilmiş sağlam fasiküller gibidir.

    her birinin yazarı farklı olduğu için genelleme yapmamalıyız.. Ama öneriririm baştan sağma değildir geliştirir. Simetri de iyidir, seçim senin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok saolasın hocam.Zaten 5 i almayı düşünmüyordum. Okulda esen 12. Konu özetli sbden işliyoruz ordan temeli alıp çözüyorum dediğiniz gibi apotemiden 12 konularını fasikülle yama yapmayı düşünüyorum. Çok teşekkür ederim ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam son bir şey daha sormak istiyorum, mps 3 ve 4 Ocak şubatta sıkı çalışmayla bitermi. Hali hazırda polinom. 2.derece eşitsizlik denklwm parabol karmaşık sayı logaritma bitirdim. Bu konulardı simetriden öğrendim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theyusuf72 kullanıcısına yanıt
    MPS'ler konu anlatımlıdır, sen konuları önceden simetriden çalıştıysan bunlarla tekrar konu anlatımı yapmana gerek yok.

    Simetrilerle iyi öğrenmediğini mi düşünüyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam simetriler 0dan başlayan birisi için gibi. Mpsleri inceledim sorular çok daha kaliteli ve zorluk düzeyi simetriden daha iyi. İçinde çıkmış sorular var ve her sayfada 6 soru birde köşetaşı var. Tarama testi, konu testiyle beraber soru bankası gibi oluyor. Sorunuza gelirsek simetriden öğreniyorum anlıyorum ama üstüne soru bankası istiyor onun yerine mps 3-4ü ygs ye kadar bitirmek mantıklı olmaz mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theyusuf72

    Hocam simetriler 0dan başlayan birisi için gibi. Mpsleri inceledim sorular çok daha kaliteli ve zorluk düzeyi simetriden daha iyi. İçinde çıkmış sorular var ve her sayfada 6 soru birde köşetaşı var. Tarama testi, konu testiyle beraber soru bankası gibi oluyor. Sorunuza gelirsek simetriden öğreniyorum anlıyorum ama üstüne soru bankası istiyor onun yerine mps 3-4ü ygs ye kadar bitirmek mantıklı olmaz mu ?

    Konuları biliyorsan veya %80-90 biliyorsan, tüm samimiyetimle söylüyorum gerek yok. kitabın içeriğini biliyorum çünkü, burada amaç konuyu kavratmak, geliştirmek değil.

    Sen gelişmek mi istiyorsun? O zaman Bilfen, Karekök, Fem, Zafer, Fen Bilimleri Çizgi Üstü alacaksın, bunlardan birini çözeceksin. Öyle gelişir.

    MPS'ler dediğim gibi geliştirmez, öğretir, kavratır. Zaten dikkat edersen köşetaşlarındaki sorular kolaydan zora doğru gider.


    Benim tavsiyem konu tekrarı yapıp, yani bir anlatım kitabından kısa bir tekrar yapıp, direkt soru bankasına geçmen.

    Ha elinde kitaplar varsa yani mps'ler, aç tarama testlerini çöz, tarama testlerinden yanlışların çıkarsa, o köşetaşına dön, oraya çalış ama komple çalışmak saçma, çünkü konuları biliyorsun.

    Ben mesela şurada yazdığım mesajı, farklı cümlelerle ama aynı anlamlarla birkaç defa yazsam ne dersin ''söylemiştin bunları'' dersin. Filmi tekrar izlemek gibi bir şey bu :))

    Yine de sen bilirsin. Ha konuları unuttuysan, üzerine yattıysan konunun dürüstçe söyle, unuttum de, o zaman aldığın karar mantıklıdır.

    :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam şöyle diyeyim bitirdiğimm konularda parabol uçtu , karmaşık sayının trigonometrili kısmı sıkıntılı :D haklısınız hocam fem sb bi ara çözüyodum oda simetrinin son 3 testlerindeki soruların sayıları değiştirilip koyulmuş gibi. Neyse hocam ben yarın kitapçıda iyice bi inceliyim ona göre alırım. Elde varken boşa da masraf olmasın. Çok teşekkür ederim yardımların için. Allah razı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theyusuf72

    Hocam şöyle diyeyim bitirdiğimm konularda parabol uçtu , karmaşık sayının trigonometrili kısmı sıkıntılı :D haklısınız hocam fem sb bi ara çözüyodum oda simetrinin son 3 testlerindeki soruların sayıları değiştirilip koyulmuş gibi. Neyse hocam ben yarın kitapçıda iyice bi inceliyim ona göre alırım. Elde varken boşa da masraf olmasın. Çok teşekkür ederim yardımların için. Allah razı olsun.

    Anladım ben senin durumu, cidden masraf yapma, bu kitaplar 25 liradan aşağı değildir, tavsiyem kendim de kullandım Çap yayınlarının Karmaşık sayılar, trigononetri fasikülün. 8 lira falan tanesi ama çok iyi öğretir. O dediğin karmaşık sayılrın kutupsalında ben de çok sorun yaşardım, bi türlü oturtamazdım ama adamlar en temelden almışlar orayı, şimdi çocuk oyuncağı geliyor. Fasikül daha mantıklı hem masraf olmaz, tek kitapçıkta halledersin iyidir çap. MPS ye de benziyor şekil bakımından ama daha özgün, bol soru var, bol test var. 10'dan fazla karma test vardı yanlış hatırlamıyosam. 800 civarı soru olması lazım.

    Trigo ve karmaşık için bunu yapabilirsin, zaten hoşuna gider bu fasiküller, diğer konular için de belki alırsın.


    Allah senden de razı olsun, kolay gelsin görüşürüz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.