Şimdi Ara

Modem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar. Biz Ankara Abidinpaşadayız ve ttnetin verdiği tp-link modemi kullanıyoruz.Şu antensiz siyah olan.Net paketimiz 16 ya kadar sınırsız olanından.Ama net hızı 2 bilgisayardan sonra bayağı bir düşüyor. Ev arkadaşlarımdan biri ile online oyun çok oynuyoruz.3. arkadaşımız film,dizi vs izlerken internet kullanılmaz oluyor.Tüm bilgisayarları tarattım virüs vs için ama onu da bulamadım.Bende ttnete gittim anlattım.Hep hız 3'e düşmüş ondandır diyip durdular.Bende alakası olmadığını söyledim sonra modemdendir dediler.Modem artık yeterli hizmeti veremiyorlardır dediler.Bende internette kendi çapımda biraz baktım ve modemin net hızına daha doğrusu modemin hızının kalitesine direkt etki yaptığını gördüm.Dolayısıyla modemleri araştırdım fakat vdsl modemler çok pahalı 200-400 arası.Öğrenci evi için tuzlu bir miktar.Bende adsl2+ veya 2+ bakıyorum.Ama pek anladığım için kala kaldım ve çareyi sizlere sormaka buldum.Acaba bilgisi olan söyleyebilir mi ? Ya da bir öneri de bulunabilir mi ?

    Bizim tek istediğimiz arkadaşımla oyun oynarken diğerinin de rahatça film izlemesi :) Böyle birşey mümkün ise tabiki :/

    Şimdiden teşekkür ederim.







  • Öncelikle hız akk yı geçince 3 e düşünce mi oluyor bu durum yoksa hep mi var? Mesela hız testleri yaptınız mı? Hız testini sadece bir bilgisayardan yapın ve o an başka kullanan olmasın. Eğer 3 ken 3 e yakın 16 iken 16 yakın olursa modemle ilgisi yoktur. Zaten 3 iken 1 bilgisayarda bile film izlemek zordur. Kaldıki 3 kişi kullanacak. 16 iken hızınız 3 kişi kullanınca donuyor tek kullanınca sorun olmuyorsa yine modemle ilgisi olma durumu pek yok. Sinyal kayıbı ve bağlantı kopması falan olmuyorsa sorun bağlantı hızı ile ilgilidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: görkem67

    Herkese merhabalar. Biz Ankara Abidinpaşadayız ve ttnetin verdiği tp-link modemi kullanıyoruz.Şu antensiz siyah olan.Net paketimiz 16 ya kadar sınırsız olanından.Ama net hızı 2 bilgisayardan sonra bayağı bir düşüyor. Ev arkadaşlarımdan biri ile online oyun çok oynuyoruz.3. arkadaşımız film,dizi vs izlerken internet kullanılmaz oluyor.Tüm bilgisayarları tarattım virüs vs için ama onu da bulamadım.Bende ttnete gittim anlattım.Hep hız 3'e düşmüş ondandır diyip durdular.Bende alakası olmadığını söyledim sonra modemdendir dediler.Modem artık yeterli hizmeti veremiyorlardır dediler.Bende internette kendi çapımda biraz baktım ve modemin net hızına daha doğrusu modemin hızının kalitesine direkt etki yaptığını gördüm.Dolayısıyla modemleri araştırdım fakat vdsl modemler çok pahalı 200-400 arası.Öğrenci evi için tuzlu bir miktar.Bende adsl2+ veya 2+ bakıyorum.Ama pek anladığım için kala kaldım ve çareyi sizlere sormaka buldum.Acaba bilgisi olan söyleyebilir mi ? Ya da bir öneri de bulunabilir mi ?

    Bizim tek istediğimiz arkadaşımla oyun oynarken diğerinin de rahatça film izlemesi :) Böyle birşey mümkün ise tabiki :/

    Şimdiden teşekkür ederim.

    hocam merhabalar
    çiftbant destekli bir modem alınırsa bu sorun ortadan kalkar diye düşünüyorum bende araştırmıştım bir ara..böyle bir sonuca ulaştım.. saygılar.. bende vdsl modem alıcam..




  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Şuan düşmüş durumda hız diğer ev arkadaşım yok oyun oynuyoruz ama ben telefonumu açınca direkt gidiyor net.Telefonlardan kaynaklı sorun diye mi diye de düşündük başka telefonlar bağladık gene aynı sonuç. Şöyle söyleyeyim. Şuan ben oyun oynamak istesem online bir oyun örneğin DOTA, veya LOL diyelim.Diğer arkadaşım film izlemek isterse ben oyun falan oynayamam çünkü deli gibi ping oluyor.Evde 3 kişi var iken -3 bilgisayar + 1 telefon genelde bunlar bağlı oluyor ben teli bağlamıyorum sorun olmasın diye- ben anime zor izliyorum. Bazen 240p ye düşürüyorum. Tabiki 3 e düşmede berbat ötesi oluyor fakat 16 ikende pek fark yaratmıyor.Ayrıca teşekkür ederim yanıtınız için
  • görkem67 G kullanıcısına yanıt
    Bu durumda modem değişimi gerekiyor gibi. Eğer çok bütçeniz yoksa, 16 mbit internet içinde gayet yeterli, N14U alabilirsiniz. 3 kişi 50 şer lira verin alırsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.