Şimdi Ara

Modem değerine göre hızım en fazla kaç olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben geçtiğimiz ay sonunda Türknet'e geçtim ve vdsl2 ile 35 mbit'e kadar kullanıyorum. Hat ilk çekildiğinde Türk Telekom yetkilisi elindeki cihazla hattın sinyalinin 35 mbit olduğunu ölçtü. Ancak modemden sonra hızımın 25 mbit'e sabitlendiğini gördüm. Yetkili arkadaş Türknet'i arayıp sinyalimi yükseltebileceğimi söyledi. Ben de en fazla çıksa çıksa 30-31 Mbit seviyesine çıkacağı için uğraşmak istemedim çünkü kopmalar yaşamaktansa bir kaç mbit daha düşük ama stabil bir hız daha çok işime gelir. Yalnız modem değerlerine baktığımda hattımın oldukça iyi olduğunu gördüm. Bu konuda daha iyi anlayanlar bana bir fikir verirse sevinirim. Sizce bu değerler ile hızımı maksimum alabileceğim hıza çıkartırsam hattım bir sorun çıkartır mı?

    Modem değerine göre hızım en fazla kaç olabilir?







  • Evin dağıtım kutusuna ne kadar yakınsa internetin o kadar iyi gelir. Örnek vereyim ben daha önceden bayrampaşada oturuyordum. Dağıtım kutusu ile evimin arasında sadece 15 metre mesafe vardı. 35Mbps interneti 6-9 ping ile alıyordum. Sonra Arnavutköye taşındım, hattım ana telekom santralinden geliyor. En fazla 12 Mbps adsl destekliyor fakat ping değerleri çok kötü o yüzden 8 mbps ye çektirdim. Şuan gayat iyi. VDSL modemlerin en adisi bir 50 mbps hızı destekler. O yüzden olay tamamen hattın ile ilgili. Deneme yanılma yöntemi ile en ideal hızı ayarlaman gerek.
  • Bağlantım şuan stabil olduğu için hiç karışmak istemiyorum aslında. Bugüne kadar 6mbit ile kullanırken şimdi 3mb/sn download hızları görünce 3-5 mbit için çingenelik yapmayayım diyorum :)

    Ama yine de merak etmiştim. Sağolun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.