Şimdi Ara

Mining Yapmanın GPU'ya Etkileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • mining olayina son zamanlarda hepimiz aşinayiz sisteme ne şekilde etki ettiğini gpuyu %100 yada yakın değerlerde çaliştirdiğini
    şimdi bunun karta uzun vadede etkileri nelerdir ? mining yapilmiş garantisi devam eden kartlari almakta bi sakinca varmidir ?



  • Şahsen mining gibi ömür çürüten bir işleme tabi tutulmuş kartı garantili olsa dahi tercih etmem satın almam.
  • Apaçilerin elinde DSG'si patlamış Scirocco gibi olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SS10

    Apaçilerin elinde DSG'si patlamış Scirocco gibi olur

    Haha güzel örnek
  • Kimisi minning yapilmis kart test edilmis ve basariyla gecmis der kimisi de yipranmis hal kalmamis der. Ama bana gore garanti olduktan sonra onemi yok. Ha ikinci el piyasasindan 50 falan az da soyleyebilir saticinin kararidir o. Ama ben alirim garantisi 15 ay ustu ise. Sebebine gelecek olursak e vatan dan gittim sifir asus 280x aldim daha jelatinleri duruyor 3 kere degistirdim coil whine sorunu vardi.

    Elektronik isi sans isi. Sen gidersin sifir alirsin kutusu acilmamis butun test:ok let'sn gecmis brn 5 aylik mining karti alitim. Seninki artifact verir benimki calisir. Sasirmamak gerekir. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim kadarıyla bizim oyun oynamak için aldığımız kartlar(Amd R200 serisi - Nvidia Gtx 700 serisi gibi) çok uzun süreler tam yükte aralıksız çalışmaları için üretilmiyorlar. Kurumsal amaçla üretilen kartlar(Amd FirePro - Nvidia Quadro gibi) için sıkıntı yok, bunlara istediğiniz kadar vurun kırbaçı banamısın demezler.

    Ama siz gidip atıyorum R290x i sabah akşam aralıksız bilmem kaç gün %100 yükte mining yapıyorsanız o kartın canını çıkartıyorsunuz demektir. İstediğiniz kadar iyi soğutun, isterse 50 dereceyi geçmesin. Ben şahsen öyle bir kartı hayatta almam.

    Yanılıyor olabilirim, benim fikrim bu yönde.
  • Valla benim 290x asus u ses yapiyor diye gece fanini kismak zorundakaliyordum. Komsular rahatsiz oluyor diye. 96 derecede calisti 5 ay banamisin demedi. Halen de calisiyor sattigim kiside. Satarken ucuza verdim kinning yaptim diye ama halen tas gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_mania

    Valla benim 290x asus u ses yapiyor diye gece fanini kismak zorundakaliyordum. Komsular rahatsiz oluyor diye. 96 derecede calisti 5 ay banamisin demedi. Halen de calisiyor sattigim kiside. Satarken ucuza verdim kinning yaptim diye ama halen tas gibi.

    nasıl yani ekran kartının fanını komşular mı duyuyordu?
  • Evet duyuyorlardi. Konya nin duvarlari da dandik evlerin duyduklarini soylediler. Aslinda bir video atabilirim. ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilgili arkadaşlara başka bir sorum olacak. 7950 muadili kartlara bakıyorum ikinci el bölümünde, kesinlikle mining yapılmamıştır deniyor fakat adam 8 tane 7950 satıyor haliyle çok inandırıcı gelmiyor bana. Bunu anlayabileceğimiz bir mekanizma, test vs var mı yoksa piyango misalimi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismailgvn77

    Ilgili arkadaşlara başka bir sorum olacak. 7950 muadili kartlara bakıyorum ikinci el bölümünde, kesinlikle mining yapılmamıştır deniyor fakat adam 8 tane 7950 satıyor haliyle çok inandırıcı gelmiyor bana. Bunu anlayabileceğimiz bir mekanizma, test vs var mı yoksa piyango misalimi ?

    Uzak durmak lazım 7950-7970 tarzı kartlardan.
  • ismailgvn77 kullanıcısına yanıt
    Lehimlerini çok ince incelemek lazımki anlaşılsın...

    Lehimler zamanla incelir bir süre sonrada kopar.Bu yüzden fırınlama işlemi kullanılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.